sklerotizácia žil

Janka0011

Dobry vecer,dnes som podstupila sklerotizaciu varixov roztokom aj laserom.Vpichnutie roztoku nebolo prijemne ale da sa to vydrzat ale laser?!Na to by som uz nesla...velmi to stipalo az som v niektorych momentoch mala chut vybehnut von.Ale podla mna vela zalezi aj od pristupu Dr a ten moj mal hrozny pristup...nic mi nevysvetlil ani sa so mnou nebavil..kebyze nie internetu,tak ani neviem ako dlho si mam nechat pancuhy na nohach a co mam robit po zakroku..no hroza..jeho pristup nebol vobec profesionalny..Ja som tam isla s malou dusickou kedze som nevedela co ma caka a jeho arogantny pristup mi nepomohol sa citit lepsie...Ale uz to mam chvala Bohu za sebou a uz len dodrzat co som sa docitala na nete a snad sa vsetko pekne zahoji..

Albína

Som po operácii hlavných žíl, ktoré som absolvovala ako mladá. Mám 50 rokov a idem na sklerotizáciu žíl, mám aj problém s kolenom, kde je Bakerova cista. Aký názor máte na sklerotizáciu?

camilka

a neviete niekto poradiť či sa odporúča sklerotizácia aj ked ešte nemám křčové žily, ale sú dosť viditeľné, po sklerotizácii ich nebude tak vidno??

RNG

ter, ako som napisal, moja zena sa tomu vyhla zatial, hoci jej matka a sestry boli tym hrozne postihnute uz v ovela skorsiom vekuZatial jej nohy vyzeraju az na jednu zilu, ktoru uz mala na jednom mieste vydutu uz v 25 rokoch stale rovnako, to uz je skoro 40 rokov neskor.
Takze to je dokaz, ze to pracuje(tj stahujuce pancuchace a vykladat si nohy hore kedy sa len da.
Tie ostatne rady viem len z relativne nedavnych studii alternativnej lekarskej literatury a len posledne roky sme ich zacali pouzivat

anka9999

ja som bola na sklerotizácii žíl pred šiestimi rokmi. Vtedy ma to stálo 2400,- Sk. Robili mi obidve nohy, jedna bola horšia - celé predkolenie, na druhej iba pár žiliek pod kolenom. Robili mi to asi hodinu. Hneď som odchádzala domov a na druhý deň do práce. To mi vyhovovalo. Doteraz mám nohy OK, nebolelo to. Som s výsledkom spokojná.

RNG

Krcovym zilam treba podla moznosti predist.

Na krcove zily ale odporucam vytazok z divokeho gastana(wild chesnut, hipocastanum esculatum), escin.Davka 100 mg denne alebo pouzivanie kremu(hlavne na krcove zily na nohach), poliaci maju krem Venitan aj ine s 1% escinu, moja zena ich obcas pouziva)
....
Lecitin odporucam velku davku(polievkovu lyzicu) raz-dva krat do tyzdna. Mala lyzicka kazdodenna nema ten ucinok cistenia ciev.
Rutin, hesperidin a ine bioflavonidy a na pruznost ciev treba brat v davkach minimum gram denne.Aj ine antioxidanty, ako vytazok z caju(polyfenoly) z roznych semien(anto a proantokyanidy, napr 100 mg vytazku z hroznovych senien)
Zinok 25 mg, selen 200 mcg odporucam kazdemu denne.
Tiez 3 gramy vitaminu C a 400 IU vitaminu E. To nakoniec nie je nic nove, cievy maju strukturalny zaklad kolagen a na jeho vytvaranie je potrebny vitamin C a E-to dokazali viaceri velkani vo vede, ako napr Linus Pauling, ktoreho odkaz sa snazia vsemocne vymazat. Jeho spolupracovnik, dr Mathias Rath to ale nedovoli a mnozstvo inych lekarov prechadza postupne na ich stranu.

Na krcove zily pomahaju tesne(kompresne) pancuchace, moja zena ich nosi uz vyse 35 rokov a dosial sa jej krcove zily nezhorsili. Jej sestry (zreme je to rodinna genetika)zacali v tridsiatke rovnako, ale nenosili tie stahujuce pancuchace a dnes maju doslova cierne nohy.
Zrejme to stlacanie predide rozsirovaniu sa zil az doslova prasknu.
A ako moja mama hovorila, treba si nohy co najcastejsie vykladat hore, aby sa tlak v cievach(gravitacia) znizil. Tiez je v rodine aj na nasej strane nabeh na to a jej tie rady vydrzali az do 96 rokov. Bez sklerotizacie a inych operacnych metod.

ter12

viem že sa to vracia ale tam mam 24 rokov, nechcem mat žilnate nohy...čo ine mam robit aby sa stratili, aspon na čas?

elviee

Bola som na sklerotizacii, vysledok nevydrzal ani pol roka...zavisi, v akom stave ich mas. Ale je to ochorenie, ktore sa stale vracia.