Dokážete dať lekarovi uplatok?

Príspevok v téme: Dokážete dať lekarovi uplatok?
liviaa.

Dali ste niekedy lekárovi úplatok, pretože ste cítili, že bude potom o vás lepšie postarané? Ja to nedokážem, už len zo strach, že si to možno nevezme alebo preto, že sa môže cítiť sprosto.
Teraz som v takej situácii, že neviem rozpoznať, či môj doktor fakt čaka, že mu dám niečo, alebo je taky arogantný, neochotný povahovo a nema na mňa stale akože čas.

MUDr....

Ja konkrétne nemám rada, keď mi niekto dá úplatok. Neviem ako sa mám k tomu potom postaviť. Akoby moju kvalifikáciu odmietali resp. nedôverovali mi. Sú tiež pacienti, na kt. vidím vďačnosť tým, že mi niečo donesú. Napr. kvety, čokoládu atď. Peniaze som počas celej svojej praxe vždy odmietla. Študovala som pre zdravie ľudí, nie pre peniaze od nich.

titi...

IP o geriatrii radšej nehovorte,veru spomienky mám aj ja z toho oddelenia bolestivé.Uplne jedno v ktorom meste asi všade je to tak.-lek-neviem kto si,či si lekár,ale z jednej strany máš pravdu,domáce upečené buchty..aj ja som bola v nemocnici pár týždnov pred pôrodom.Ponukla som svoju lekárku z koláča čo mi priniesli akurát vtedy ked sme sa rozprávali na chodbe.Chutil jej,na tom nič nie je zlé,však by som ponukla aj inu,neide o tom či je lekár alebo nie.Z druhej strany dezert,káva ..to môže byť aj ako podakovanie vedla slov dakujem Vám,že ste sa o mna starali.Nemusí ist o to že silou mocou voľakomu niečo dám aby ma prednostne vyšetroval atd.Nikdy som nechcela byť vynimkou,vždy som chcela byť jedna z tých pacientov o koho sa staraju normálne.Jedna zo všetkých nič viac.No ale chcem mať ten pocit že ten lekár ku komu sa dostanem zaujíma sa o svoju prácu,chcem mu dôverovať.Naštastie už taku lekárku som našla,aj lekára.Ja vždy budem chcieť lekára dobrého odborníka.Toho sa nedá s uplatkami kupit,zbytočne dostane niekto všeličo ked nie je dobrý odborník.

lek

Ludia maju s lekarmi vseliake skusenosti a verim,ze na niektorych pracoviskach a v niektorych odboroch uplatky este bezia. Treba ale rozlisovat situaciu, ked uplatkom je podmienena nejaka prednost, ci vobec vykonanie vykonu ci vysetrenia ci dobrej liecby, alebo naopak pacient prichza s niecim sam a uz pri vstupe do ambulancie je rozhodnuty, ze vam tam nieco necha. Ta prva situaciia je nepriazniva a vrha zle svetlo na lekarov. Ta druha- tam je lekar casto bezmocny, je to niekedy az suboj s pacientom a sacik ci taska aj tak v ambulancii zostane. Ja od nikoho nic nechcem, chcem mat taky plat, aby som si kupila vino ci kavu ci vajcia ci cokolvek ake chcem. Vobec nieje prijemne odchadzat z ambulancie po chodbe s nejakou taskou ci igelitkou, je to az take ponizujuce. Je mile, ked niekto prinesie buchty, co sam napiekol, vtedy viem, ze na mna vopred myslel, ze sa ma dobre, ma dobru vykonnost, je v pohode. Ale alkohol, vajcia, skvarky a co ja viem co, bolo by lepsie keby nic nenosili, ale nasa populacia je taka, ludia chcu mat pocit, ze sa svojmu lekarovi zavdacili a tazko sa ich presvieda, ze nic od nich nechcete.
Niekedy si tak hovorim -ide dnes niekto do servisu s autom s taskou jablk alebo s vajickami, ze aby mu to tam lepsie pozreli? urcite nie, tak preco sa tak chodi k lekarovi.

dedokino

Nie, zuzic, neopovedal som a ani tak nehodlám spraviť. Nikto nie je povinný mi veriť a ja nechcem nikoho o svojej pravde presviedčať.
tHeMilan, čo sa týka tej Tvojej analýzy, tak ja by som to zdôvodnenie celkom rád počul (čítal). Čo Ty na to?

zuzic

ani podla mna urcite nie je lekar, uz som to tiez pisala. a vobec mi neodpovedal ked som sa pytala na jeho specielizaciu, ze dedokino?!

tHeMilan

podľa mojej psychoanalyzy dedokino v žiadnom prípade není lekár.Už len z toho dôvodu akým sa tu vyjadruje.Nechce sa mi ich rozpisovat, avsak na poziadanie to viem odôvodniť.
Ale z tejto správy môžme vydedukovat vek maximálne 25 rokov, a to už preháňam.
Určite si to všimne hoijaký laik..