ako sa starate o plet vy?

in blossom

ale pridala by som, aby som teda nedala zly priklad, ze sa naschval neopalujem a ked uz idem na silne slnko, tak si tvar natriem ochrannym faktorom, ale teda nie som typ, co sa opaluje aby bol tmavy, ja mam rada svoju svetlu farbu, nevadi mi to. tak mozno kto sa cielene opaluje a tak, potrebuje trosku inu starostlivost, vydatnejsiu.

in blossom

nechapem to patlanie sa vsetkym moznym. ja mam nad 30, plet a celkovo vyzor mi hadaju 20, niekedy aj pod 20. nemalujem sa, s vynimkou spiraly. nepouzivam ziadne cistiacie mlieka, vodicky, somariny. plet si umyvam normalnou vodou z vodovodu, spiralu si odlicujem olejom (mandlovym, makovym, olivovym, striedam to, aky mam, taky pouzivam). nepotrebujem ani make up. ved sa pozrite na chlapov, tak po 30 maju ovela krajsiu plet ako zeny, lebo si na nu nepatlu roky somariny. kremy pouzivam co najviac prirodne, nedala by som si na tvar nieco s parabenmi a inymi vecami. aj to si davam krem ked mam pocit suchej pokozky, nie preto ze sa to ma a denny/nocny, taka maska, onaka maska. peeling si vobec nerobievam, to je naco dobre? ved si clovek lupe vrstvu koze alebo si ju odmastnuje s cistiacimi prostriedkami, potom je presusena so sklonom k tvorbe vrasok.

ale je pravda, ze to ide zvnutra, kvoli zdravotnym problemom som musela komplet prekopat stravu a odvtedy mam aj vyrazne krajsiu plet, taku jasnu. odkedy som vylucila mliecne, tak zmizli vyrazky. nejem ziadne odtucnene dietne somariny, ale vsetko plnotucne, vela tukov, oleje, avokada, slaninu... vela vody, malo cukru a tak celkovo. a celkovo kto ma aku plet, zavisi od jeho stravy. nemusi ani vediet co mu skodi, ale akonahle to vysadi, bude mat plet ako detska prdelka. napr. ja som mala roky dospelacke akne, ale odkedy nejem lepok a najma mlieko, to urobilo doslova zazracny rozdiel v kvalite mojej pleti. zdravy clovek ma proste mat krasnu hebku zdravu plet, ak nema, nieco nefunguje tak, ako by malo.

Defcon

Pouzivaj rokmi overene znacky a nenechaj sa zhlupnut novymi , drahymi a neznamymi znackami. Vacsinou su to predrazene bordely. A pouzi svoj rozum , casto je menej viac. Akykolvek krem stazuje pleti prirodzene dychanie a zanasa pory. Namiesto micelarnej vody staci obycajna, azda nepracujes pri vysokej peci, alebo v bani.

marry jane

ja peeling som použila ani neviem kedy naposledy. večer si pleť odlíčim s pleŤovou vodou bioderma na citlivú pleŤ a ráno umyjem studenou vodou, nanesiem krémy - pleŤov´x a očný a make - up. a to je všetko. žiadnu vedu nad týsm nerobím a nemám ani vyrážky a už našťastie ani pehy, či červené líca.

no podľa mŇa je doležité vybraŤ vhadný krém a kvalitný odličovač. tiež sa nesnaž príliš stresovaŤ, byŤ vypatá a rovnako ako tu už jedna uviedla, súhlasím s Ňou, že aj strava je veľmi doležitá. hl. sladkosti sú nepriatelia, tak ich nejem a tiež sa neopaľujem a nechodím do solárka, lebo aj to ničí pokožku a pleť.

Lucynda

Starostlivost o pokozku zvonku je velmi dolezita, avsak kvalitu nasej pokozky najviac ovplyvnuje to, co kazdy den jeme... Ak je organizmus pretazeny a nezvlada vylucovat skodlive latky len prostrednictvom metabolizmu, vacsinu namahy prevezme pokozka, ktora sa snazi pomoct pri vylucovani.

Ak sa chce zbavit akne, je potrebne ocistovat sa nielen zvonku, ale zvnutra. Jednu ucinnu dietu na vycistenie pleti som dnes citala na -odkaz odstránený-
Su 2 precistovacie dni kazdy druhy tyzden a mne to skvele fungovalo.

luciannaa

no vyrazky mam ale malicko,pred tym ked som sa moc nestarala o plet tak ich bolo o dost viac tak si myslim,ze to pomaha...