Tetania bez trpnutia a krcov

Príspevok v téme: Tetania bez trpnutia a krcov
mariuo

Dobry den,

Je podla Vas mozne mat tetaniu bez krcov a trpnutia? Mam u neurologa diagnostikovany ++ Chvostek, predpisal mi antidepresiva. Krvne testy mam vykonane len rutinne. Inak moje priznaky pripominaju tetanicky syndrom (busenie srdca, jemne zasklby svalov obcas, zavrate, nevolnost), len nemam krce ani trpnutie.

Je mozne ze mi chyba nejaky vitamin/mineral, co sposobuje moje problemy, a siaha to az po problem v metabolizme/traveni...? Odporucili by ste krvne testy nejake neurologicky zamerane?

beník

poznám tie stavy, po diagnostikovaní tetanie pred 4 rokmi a následnej liečbe cipralexom,betasercom, magneB6 sa postupne stav zlepšoval, celkom to ustúpilo, no nedávno sa zase objavili príznaky, neviem či preto ,že už lieky rok neužívam.
Zvládam to už lepšie,keďže viem,čo mi je a tak to predýcham.Všetko je to z hektického života A DARMO SI HOVORíM \"uber\".Stresová práca-riaditeľka materskej školy-mi to veľmi neumožňuje.
keď som čítala príspevky,som spokojnejšia,že nie som sama....

RNG

fyzicky a psychologicky stress zvysuju spotreby mineralov, vitaminov B a C,D, a roznych neurotransmiterov.
Ked si ich clovek nedoplni, trpi na rozne nervove problemy, vcitane tetanie, depresie, fobie atd
Preto ludom s nabehom na tetanie odporucam brat doplnok mineralov a vitaminov navrhnuty na vysoku absorbciu do tela, ako napr Bone Essentials firmy Swansonvitamins.com
A samozrejme aj ine, co telo iste potrebuje, ako extra selen, zinok, jod, vitamin B, C, D(rybacie oleje ho maju dost, odporucam brat aspon 3 gramy denne, riedia krv=zlepsuju cirkulaciu, hoja nervy, su potrebne na rozne mozgove procesy atd)

Jarmila23

Ahojte!Ja mam tiez tetanicky syndrom,zistili mi ho pred 3 rokmi.Prvykrat sa mi krce obavili hned po maturitach,bolo to vyvolane psychikou ako mi neurologicka povedala,prezivala som stes,napatie a potom po maturitach odrazu nastal vytuzeny oddych a nastali krce.Od vtedy mam krce stale,niekedy su slabsie niekedy silnejsie,zacina sa mi to trpnutim okolia ust a presuva sa krc na prsty ruk a noh,potom brucho a cela stuhnem v krcoch.Neurologicka mi predpisala lieky TIMONIL a tiez uzivam magneB6.Krce mi teda sposobuje psychika,vzniknu bud ked mam vacsi stres alebo je velmi horuco,to teplo mi ich sposobuje asi najcastejsie.Krce su naozaj neprijemna vec a kto ich nema nemoze pochopit ako sa clovek citi v tej chvily.Ked to na mna ide snazim sa chovat pokojne a hlavne pokojne dychat a lahnut si na par minut to mi pomaha. No co ma ale trapi najviac je,ze ked mam malo horcika citim v sebe hnev,zlost a uzkost,niekedy sa neviem premoct a ovladnut to,to mi na tejto chorobe vadi najviac,ze neviem sa premoct a vyletim so zlostou na priatela ktory za nic nemoze. Prosim o prosbu da sa nieco robit proti tejto nezvycajnej nervozite?AKo ju zvladnut a nevyletiet z nicoho nic na ludi?Existuju na to nejake tabletky alebo nieco ine???????????

mariuo

vcera som vysadil antidepresiva, bral som 15mg calixta. nespal som celu noc, srdce mi busilo ako dive (zeby abstin. priznaky?). zaspal som cca o 3-4 rano, ale ked som zaspal, tak uz pohoda. dnes som v praci a citim sa relativne v pohode, ovela lepsie ako vcera, ked som antidepresivum mal uzite. uvidime, ako sa bude spat dnes :-(

femka

no ani nevrav aj na nas skusali kade co ale malo to opacny efekt ....a ked uz mas daco teda kupene tak to ber ale pri mineraloch je vzdy dolezita vstrebatelnost preto som ti odporucila z prirodneho zdroja lebo tam je maximalna vstrebatelnost a len pri takej uvidis ucinok...prajem skore uzdravenie :)

mariuo

ahoj, dik za radu. kupil som si nejaku zmes Ca+Mg+Zn na kosti a StressVit (vsetky Bcka). Skusim teda este Ccko a tie antidepresiva radsej vysadim, bo s nimi je to este horsie, beham v praci jak nafetovany.

Tie antidepresiva mi pripada ze miesto aby sa snazili najst pricinu problemu, tak ma hned nadrogovali. Alebo prilis vela pozeram Dr. Housa? :-)

femka

nebehaj po lekaroch aj tak ti nepomozu len ta budu napchavat liekami a budes na to stale horsie(jak moja mala)...od kedy zacala uzivat OVOVITAL (dostat v lekarni ako vapnik z vajecych skrupiniek s horcikom a fosforom)od vtedy nemava ziadne nervove zasklby a dychavicnost ...ak si dospelak davaj si 3 denne a kup si megacecko aspom 500 mg a davaj si spolu stym ...potom napis ci sa ti zlepsilo...... a este nam pomohlo aj 2 krat tyzdenne macanie noh v Zivej soli z mrtveho mora....tiez dobry zdroj doplnenia mineralov do tela:)