JA SA ZBLAZNIMMM :-(

Príspevok v téme: JA SA ZBLAZNIMMM :-(
nestastnaach

ja uz neviem co mám robit,mán uz 18 rokov zachvilu 19 a moji rodicia ma este stale tahaju so sebou na dovolenku do chorvatska,no to by este nebol problem,lenze ja som tam bola uz 13 krát za tych 18 rokov,a uz ma to nudi.nudi ma aj to,ze sa staraju do mojho zivota,rozkazuju ako 3rocnemu decku,a ked poviem,ze nieco nechcem tak aj napriek to musim spravit,alebo tam ist.ja to uz nevydrzim,co s tym mam spravit?trpiet do konca zivota?

chapem

bebe, ty asi mas dobrych, chapavych rodicov. Ja ju celkom chapem, ak si s rodicmi nerozumie a nedaju jej "dychat", tak by mohla ist aj na Hawai a nebola by tam rada. Pretoze nie je dolezite kde si, ale s kym si.
Mna tiez rodicia nutili chodit s nimi na dovolenku k moru do 23 rokov. A nechcela som ist, lebo som mala naplanovane chaty s kamaratmi. Ale jednoducho kupili zajazd aj pre mna a nezaujimalo ich, ze ja si uz chcem zit po svojom a nie dodrziavat ich rezim. O 8 ranajky, potom plaz do vecera a o 9 vecierka.
A ty nestastna porozpravaj sa s rodicmi. Pekne im povedz, ze uz si dospela a ze nech si idu na dovolenku sami. Ak to nepojde po dobrom, tak povedz, ze ty jednoducho nepojdes a peniaze prepadnu. Ale povedz, ze uz mas na leto vybavenu brigadu.

:-Pbebe

nieze by si bola rada ...vela ludi v tvojom veku sa k moru nedostalo ba dokonca nasi rodicia sa dostali k moru v 50tich rokoch svojho zivota a ja som bola prvy krat pri mory pred dvoma rokmi a to som od teba starsia o par rokov... a velmi rada by som isla s rodicmi k moru aj v tomto veku... si rozmaznany spratek co si nic nevazi... by som ta hodila niekam do osady aby si sa uvedomila...

zabicka1611

no s tym nic neurobis!!! ja hoci mam starsiu segru som uprednostnovana...mama mi vzdy vie povedat ze si so mnou viac pretrpela lebo som skoro umrela po pôrode...ze je velmi stastna ze ma ma!! ale nevie pochopit ze to jej neustale rypanie sa v mojom zivote mi prekaza...hoci mi to dost vadi tak si vzdy pomyslim ze to vlastne robi preto lebo je rada ze som tu!!! ze sa stara len preto lebo si uvedomuje ze ma straca, ze uz zijem svojim zivotom so svojou laskou a ona to proste vidi tak ze pre nu uz miesto v mojom zivote nie je...preto neustale so mnou vsade chodi..len so mnou vedie hodinove rozhovory a len so mnou by chcela travit najviac casu...uvedomuje si ze dospievam a ze zacinam zit svoj vlastny zivot, preto mi chce pomoct, aby som bola na vsetko pripravena a aby som sa vedela o seba postarat!!!..skus sa s mamou porozpravat...ona to casom pochopi..bud rada kym sa vobec o teba stara...vies niekto nema taku mamu ako ty....ber to aj tak :)

bon

uvidis ze sa to zmneni, len si myslis ze nie, ja som bola na tom presne tak isto, do vsetkeho sa pchhali, najma tatino, neznasala som ho za to, a teraz, ver tomu ze som rada ze sa o mna tak starali, pretoze mi vela dali, aj ked som na nich nadavala, doteraz sa staraju a pomahaju mi, a uz mi aj veria nastastie, a je to v pohode, odisla som na vysku, uplne zmenili svoj pristup ku mne.....neboj nic, ich to prejde, len ti potrebuju verit, raz sa osamostatnis a odides z domu, uvidis ako ti budu potom chybat....

nestastnaach

no neviem s tou mojou sestrou nevyspelou niekam ist :D ale uvidim,pár rokov prezijem ked uz,a budem sa snazit osamostatnit.

je mi teplo

Nestastna, ty sa sustred najma na to, ze ked ti toto v tvojej mame vadi, aby si ty raz taka nebola.
A pokoj, kym si tam, je pravda, ze ti moze do vsetkeho kecat a ty musis posluchat. Ale to raz opadne a ked budes samostna, nech si keca co chce :) (jednym uskom dnu, druhym von, pokial to len nebudu cenne rady).
Ver mi, nikto to nema lahke, jedneho trapi to, druheho ono atd.
A ked mas sestru, zabav sa v tom chorvatsku s nou. Vypadnite dve niekam (snad nemusite este ani tam s rodicmi za rucicky chodit)a bavte sa. Ked uz ta tam dovlacili, tak si to aj uzivajte.
Alebo im just ukaz, ako ta to nebavi a budte protivne, co ak vas nabuduce nevezmu :-D

nestastnaach

inac to,ze budem trpiet do konca zivota som myslela vazne,lebo dovolenka je jedna vec,ale tym sa snazim naznacit,ze kecaju do mojho zivota a ako ih poznám tak aj nadalej budu,aj keby som sa prestahovala na mars.moja stara mama to iste robila s mamou tak asi mi chce ukazat,ze ked ona trpi tak budem aj ja so sestrou dokopy,a na(ne)stastie si nasla muza(moj "laskavy" otec),ktory ju v tom podporuje,je presne taky ako ona.neviem ci mali tazke detsvo ci co.a oni sa este stale nechaju manipulovat,byvame tam kde moji stary rodicia a o len preto lebo sa ich mama stale boji a to ma 40 rokov,a ak to bude takto pokracovat,vidim,ze budem mat taky isty zivot ako moji rodicia a "budem trpiet"!!!

nestastnaach

no oni na nic nereaguju,asi bude najlepsie ak pojdem na vysku lenze to ej este daleko,smola. inac dakujem za rady,mono niekomu pomahaju ale ja im to budem zbytocne 100krat hovorit.

sign

asi sa o teba boja,že by sa niečo mohlo stať keby si ostala sama doma.
jednoducho im povedz alebo skús vysvetliť že sa tam sama nudíš ked si tam len s nimi. ja som tiež v tvojom veku povedala rodičom ked plánovali dovolenku že nepojdem s nimi lebo sa budem nudiť. nejak mi síce nerozkazali aby som s nimi išla ale tiež sa snažili ma prehovoriť aby som šla.

vysvetli im že to je podla teba strata peňazí,lebo z tej dovolenky aj tak nič nemáš ked tam chodíte 13 rokov. alebo sa skús spýtať či nepojde s vami ešte niekto nejaka rodina ktorá by mala niekoho v tvojom veku. alebo sa spýtaj či radšj než s nimi nemožeš ísť niekam s kamoškami radšej za tie peniaze.