Najlepšie očné kvapky

martinasan

najlepsie ocne kvapky su pre mna jednoznacne ocutein sensitive, dlho a dobre zvlhcuju oci; su lacne a nemam s nimi ziadne problemy

frajerka8

Ja nosím šošovky, čiže pocit cudzieho telieska v oku zvyknem mávať hlavne keď mám už šošovky staršie :D a suché mávam každý deň od obrazovky na PC hlavne, alebo keď málo spím... Ja používam umelé slzy ocutein, dajú sa kúpiť do 5 eur a je to taká prvá pomoc, keď oči začnú neposlúchať :)

Mimi323

Ja mám veľmi dobre skúsenosti s koloidným striebrom. Umelé slzy treba vkuse kvapkať. Striebornú vodu som si dávala jeden čas a teraz už dlhšiu dobu mám oči v poriadku.

RNG

strieborna voda sice nemaze ako glycerin a hydroxymetylceluloza(1% v ocnych kvapkach) ale potlaci hromadu pricin, co sposobuju syndrom sycheho oka, tj zapaly slznych kanalikov, ktore nedovolia slzam prirodzene tiect a tym cistit a osetrit oci.
Znacna cast zapalov je z viralnych utokov nasich vzdy v tele pritomnych virusov. Ine su vonkajsie bakterialne ci mykoticke nakazy, na ktore je strieborna koloidna voda tiez velmi ucinna.
Umele slzy problem nevyriesia, len zmiernia symptomy.To iste plati na dnes velmi popularne ocne kvapky Restasis

Mimi323

sade, strieborná voda je dobrá aj v prípade sucheho oka aj v prípade alergie. Je to koloidné striebro. Dostať to aj v lekárni.
Nechapem čo som zle napisala, že môj príspevok z pred niekoľkých dní bol zmazaný.

vsevedka

sade8 mala by si v prvom rade navštíviť oftalmológa, ktorý zhodnotí Shirmer testom, či sa jedná skutočne o sy suchého oka, teda, či vlhkosť oka (tvorba sĺz) je v norme, alebo sa jedná o alergickú konjunktivitídu(alerg.zápal očných spojoviek)

v prípade suchého oka liečba spočíva v náhrade slzného filmu "umelými slzami" v kvapkách, ktoré majú zložeie podobné tým našim prirodzeným, niektoré sú ešte obahatené o panthenol, vitamín potrebný pre správnu funkciu slizníc(napr.Hypromelóza P-kvapky s ochranným epitalizačným, zvlhčujúcim a dezinfekčným účinkom)

ak sa jedná o alergiu, možno ti imunológ predpíše i tablety-celkové antihistaminiká a očný lekár ti zase predpíše očné kvapky pre odstránenie lokálnych prejavov na spojivkách proti alergickému zápalu, ktoré by mali eliminovať pocity pálenia očí, či pocit cudzieho telesa v oku

striebornú koloidnú vodu bežne v lekárňach nedostať, ale ona je vhodná pri bakteriálnych zápaloch, kde môže pomôcť, očný film však nenahrádza, Hypromelózu P, či kvapky pri alerg.zápale spojoviek dostaneš aj bez predpisu v lekárni, poraď sa s lekárničkou, je ich v súčasnosti veľa druhov