Lymfodrenáž

Príspevok v téme: Lymfodrenáž
akrima

Dobrý deň...chcela by som ísť na lymfodrenáž a to aj kvôli celulitíde aj celkovej očiste..Počula a čítala som samé chvály..vôbec ale netuším ako to prebieha?kolko to trvá?aké asi sú ceny?výsledky? podelte sa o skúsenosti prosím.Má niekto skúsenosti aj z Trenčína?Ďakujem za odpovede...

Kýčera

Pokiaľ viem,tak tehotenstvo je kontraindikáciou pri lymfodrenáži,takže byť na Tvojom mieste,nepokúšala by som šťastie.

zvedavamt

nedávno som absolvovala odborný masérsky kurz lymfomasáž celého tela. Chcem len upozorniť na jednu vec. pokial si dáte urobiť takúto masáž strojovú v niektorých "rýchlo zariadeniach nie odborníkom,tak sa často zabúda na nevyhnutné ručné /aspon krátke/ vyprázdnenie lymf uzlín a potom takáto masáž nemá žiadny efekt, skorej uškodí ako pomože. a k zdravotnému stavu , asi tu neboli spomenuté chlamýdie /sú 3 druhy/ ne ktoré je potrebné sa dať pred takouto masážou vyšetriť, lebo sú dosť rozšírené ale mnohí ľudia sú zatiaľ bez symptómov a potom sa im toto ochorenie rozšíri do celého tela. v každom prípade, nie je to len kozmetická záležitosť, aj čo sa týka celulitídy.

lisa09

Lymfodrenazou sa da aj velmi poškodit, ako aj pomoct.

Ak Ti možem poradit, daj si ju urobit maserke, ktora ma na to skolu a nie ludom co maju kurzy, pretoze su to ludia, ktorý nemaju prax a naucia sa ju za 3 dni a ludia co to studuju maju prax priamo aj na onkologii, kde sa nepustaju len tak bez praxe, cize na toto si daj velký pozor.

Pristrojova lymfodrenaz je fajn no na rucnu nema, pretoze pri rucnej sa zabera vacsia cast ako rpi pristrojovej.

Celulitidy sa pri lymfo nezbavis, len ju trosku potacis, no na detox tela je to super. a ako by mala dlho trvat? no podla toho aku cast chces, pokial l ide o cele telo, pocitaj cca 2 hodiny a pokial by si chcela len nohy tak do 1 hodiny.
viem o com hovorim, mam to odstudovane 4roky a poviem Ti pravdu, videla som vela lud, co to robia a ruky som zalamovala, ze sa do toho pustia a pritom nemaju ani sajmu, ako mozu ublizit, ked porusia sled hmatov, no hruuuuza

vikuska

Bola som na lymfo asi 2x v zivote ale nerobilo mi to dobre, praskaju mi dost zilky na nohach a potom som to mala este horsie. A trpli mi tam nohy, nic pre mna.

vsevedka

Akrima, lymfodrenáž, či už manuálnu alebo prístrojovú (zrejme máš túto na mysli) by som radila absolvovať v odb.zdravot. zariadení, kde ťa môže vyšetriť angiológ, lymfológ, prípadne i dermatológ.

Medzi kontraindikácie patrí neliečené malígne ochorenie (naopak pri liečenom, po onkolog. operáciach sa doporučuje na elimináciu edémov)

Nedoporučuje sa pri akútnom žilovom ochorení, avšak ako prevencia kŕčových žíl, či dokonca pri edémoch pri kŕčových žilách(na odpor.lekára) ju možno odporučiť

Medzi kontraindikácie patrí vysoký, či nízky krvný tlak, horúčka, či infekčné ochorenia, astma, zvýšená činnosť štítnej žľazy, kožné poškodenia (rany), ochor. srdca. Relatívnou kontraindikáciou môže byť tehotenstvo, či menzes.

Ja sama som prístrojovú lymfodrenáž s vynikajúcim účinkom absolvovala vo fakultnej nemocnici po 2 mesiace pretrvávajúcom opuchu nohy po operácii kolena a pritom mám porušenú chlopňu na žile, predchádzalo tomu však sono ciev dolných končatín. Lymfodrenáží som vybrala 1O, každá trvala asi 15-20 minút.

Lymfodrenáž má iste veľa pozitív (priateľky si pochvaľovali úbytok v cm na stehnách pri celulitíde), ja by som však rovnako ako Delphia bola trošku predsa opatrná a absolvovala ho v nejakom zdravotníckom, či aspon renomovanom za riadení s odborníkmi, či aspon požiadla lekára o zhodnotenie, či lymfodrenáž môžeš absolvovať.