Koksatróza

Ivannuska

RNG, prosím Vás, dosť nerozumiem všetkým tým cudzím názvom, čo píšete - všetko sú to názvy liekov, alebo látky, ktoré majú obsahovať? Čo konkrétne by som mala kúpiť? Ďakujem!

RNG

N uz v mojom veku sa uz nebijem do prs, ze som nieco kompletne potlacil, ale definitivne som koxatrozu podstatne zlepsil, kedze normalne bez bolesti chodim aj dlhe hodiny a predtym som si nemohol ani zasnurovat topanky. Ale co je dolezite je nedovolit tomu zajst az tak daleko, ze mas permanentne vydrate klby,,lebo neviem, ci by sa mi to podarilo dostatocne zregenerovat v mojom veku. Preto treba potlacit zapaly a priciny zapalov(najma mykoplazmy a virusy) co najskor a pouzivat rozne regeneracne doplnky.
Na mykoplazmy su ucinne extrakt z olivovych listov(3 x 300 mg oleuropeinu), a najnovsie extrakty ako samento, burbur, banderol a coumanda, odporucam z kazdeho 2 x 15 kvapiek, samozrejme zacinat od ovela mensich, lebo mozu vyvolat paradnu Herxheimerovu(uhynovu) reakciu.
Na odmaskovanie tychto zamaskovanych mikrobov odporucam NAC(2 x 600 az 1200 mg) a serrapaptazu(3 x 120 000 IU) ktora je zaroven protizapalova. Zapaly potlaca aj zmes curcuminoidov s bioperinom(3 x 1500 mg), boswelin(2 x 600 mg) aj dumbier a ine. Ale treba ist aj za dovodom zapalov, mikrobami, co to sposobuju. A nezabudat na mazanie klbov, tj CMO alebo 2 avokada minimum tyzdenne.

Barlička

RNG, to fakt po koksatroze nemáš ani stopu ? Ja som na invalidnom dôchodku a som už v rokoch a čaká ma výmená klbu,ale nejak sa s tým neviem zmieriť, tak prosím daj návod ako to zlepšiť bez zásahu - teda bez vykostenia a nasadeniu niečoho umelého a vôbec dá sa to ?

Kokxa

Mám koksatrozu 4 st a jediný problém,ktorý mi robí je problé zo šnurovaním a obúvaním ponožky na postihnutej nohe - takže lyprinol by pomohol ? alebo len umelý klb ?

kaciatko_7

RNG, chcem sa spytat ake ucinne latky jednolivych doplnkov... myslim CMO, lyprinol, a tiez ci je rozdiel medzi glucosamine sulfate a glucosamine hydrochloride, pripadne ci este nejake typy su a co je lepsie... a ci je dobre brat v jednom doplnku kombinacie, alebo si na kazdu ucinnu latku kupit samostatny doplnok

fojo

prosim o radu manžel po autonehode bol
operovaný dostal nove panvove dno a
vymenu bedroveho klbu toto sa mu zavap
nilo a ma problemy so sedenim ortoped
navrhol operaciu s odstranenim . prosim
je ina liečba a prečo došlo k zavápneniu vieme že bola robena prva
operacia bez výmeny a až po 5dnoch bol
všetko zoperovane správne a to len preto že prvý operatér nemal snimky
ktoré mal mat.Viete poradit tak moc
prosim

RNG

Odporucujem davky jednotlivych zloziek, podla vyskumov lekarov, nie jednotlive znacky vyrobkov.
Vyber si take, co ti daju odporucene obsahy ucinnych latok=polotovarov na klby a slachy v tomto pripade. Najma nezabudaj na protizapalove(curcuminoidy, 3 x 1500 mg) a ostatne sa da dostat dokonca aj z jedla, zelatina, huspenina, obhryzanie do makka uvarenych glikov ti da v prirodnej forme potrebne latky na klby.
No a klby treba mazat proti vydratiu a na to mas avokada,2 tyzdenne, alebo cetylovane oleje alebo CMO(cerasomal 3 cis cetyl myristoleat,) latku ktoru telo vie priamo pouzit ako klbovy maz,. Protizapalove su aj lyprinol a ine vytazky zo zelenej musle(New Zealand,), mojej zene pomohli velmi a mne tiez, uz 2 krat som mal kolena v takom stave, ze mi manzelka musela snurovat topanky, a tiez koksartrozu, po ktorej dnes uz nie je ani stopy.
Zvladol som, sice trochu pomalsie ako mladi aj vyse 15 km turu v horach,(Banff,Plane of 6 glaciers, zacinajuc od Lake Louise, Kanadske skaliste hory, vo vyske az do 3000 m, co je na stareho 65 rocneho pana hodne nad vahu celkom slusny vykon a definitivne vyzaduje dobre klby .

RNG

Miroslav, ked sa chces vyhnut vymene bederneho klbu alebo aspon predlzit dobu trvania vlastneho, musis zacat brat intenzivne davky doplnkov na klby.
Su hotove a silne zmesy s obsahom Glukosaminu(1500 mg), chondroitinu(600 mg) MSM(2000 mg), a pomocne su rozne enzymi, ako bromelain(2x600 gdu na prazdny zaludok), serrapeptaza(60 tisic jednotiek denne).
Na klbove mazivo je hyaluronicka kyselina(100 mg) a jedenie 2 avokad tyzdenne, minimum.
Ked sa ti vydiera bederny klb, mas aj ine dost slabe a nestaci adresovat len bederny klb.Treba ich adresovat vsetky a najlepsie neskodnymi potravinovymi doplnkami nez chemickymi liekmi, ktore aj tak neadresuju regeneraciu ale len potlacaju bolest a naviac urychluju rozpad klbov.

lenynka

mojej starkej vymienali v saci bedrovy klb.. a neboli ziadne komplikacie ani nic take.. ma sa lepsie ... takze... netreba sa az tak bat...