Struma

Príspevok v téme: Struma
chalano

Ahojte. Som 16 ročný chalan. Asi pred piatimi rokmi mi zistili strumu a bral som na to tabletky euthyrox tie najslabšie a ešte aj z tých len polovicu. Doktorka ma chcela mať stále v nemocnici a ja už som proste nechcel, lebo vyšetrenia už neboli a už viac-menej išlo len o to aby som schudol trocha lebo som mal nadváhu. Prestal som chodiť na pravidelné vyšetrenia a teda som prestal aj užývať tie tabletky. Takto je tomu už približne 3 alebo 4 roky a v podstate som nemal žiadne problémy. Činnosť mám normálnu, keď sa snažím chudnúť tak chudnem a tak isto keď stále veľa jem tak aj priberiem... Lenže ide o to že minulý rok takto v lete som začal cítiť v krku resp. v hrdle taký divný pocit ako keby tlak. Prehĺtať som však mohol v poriadku a tak som nevedel že v čom je problém. Prestal som si toho akosi všímať a keď mám pravdu povedať celú jeseň, zimu a jar som si na to ani len nespomenul a nemal som najmenšie problémy. No teraz cez víkend som akosi zasa pocítil ten divný "tlak v hrdle" a zasa som si toho začal všímať. Keď sa na to nesústredím tak ani o tom neviem. Ale ja sa proste na to musím stále sústrediť. Myslíte že te môže byť spôsobené tým, že som prestal už dávno užívať tie tabletky alebo proste myslíte že je napríčine struma? Ja nechcem ísť zasa do nemocnice a tobož nie teraz cez prázdniny. Prosím vás o nejakú radu. Ak už budem musieť ísť k tej doktorke tak pôjdem. Ale čo si o tom celom myslíte vy??

Gemina

Ahoj,CHALANO!Ja mám tiež strumu, zväčšenú a sama od seba som skončila s braním liek tiež euthyroxu,som si ich vysadila,lebo mi bolo zle..Jednoducho si to nevšímaj,skús začať sám sa liečiť a ked veríš v zázračných silách kameňov kúp si akvamarine daj si to pod podušku a nemysli na strumu,ved je nepotrebná v našom tele...:-)))))

chalano

no ja už som tuto štúral asi dve hodinky a nič konkrétne som nenašiel. Môže viesť aj k zväčšovaniu difúznej strumy ak sa neberú lieky?

RNG

struna je jedno z nepotrebnych tkaniv, ktore telo odburava enzymami.
Preto je dobre brat silne enzymi a jod, ktory sa podiela ma vyrobe vlastnych cistiacich enzymov. Tema tu bola uz viackrat. Podobny pristup je aj pri inych nepotrebnych tkanivach a "smetiskach" a zamoreniach v tele, ako cysty,myomy, tumory, hrcky, hyperplazie, polypy,....

chalano

nikto mi ani len nevie povedať či to treba liečiť alebo nie? či je to nebezpečné? mám difúznu netoxickú strumu

:(