V pravom oku mam glaukom

Sarah951

To, že ti bol diagnostikovaný gaukom ešte neznamená že oslepneš. Zelený zákal alebo glaukom je ochorenie oka, pri ktorom dochádza ku degenerácii a odumieraní zrakového nervu. V súčasnosti ešte nie je možné glaukom celkom vyliečiť, ale je možné ho zastaviť v takej úrovni v akej bol diagnostikovaný vhodnou liečbou. Očné centrum excelens dokáže zastaviť zelený zákal vo fázy, v ktorej sa nachádza, ale škody, ktoré vznikli už nemožno napraviť ani kvapkami ani operáciou. Preto je tak dôležité zachytiť glaukomové ochorenie čo najskôr. Excelens lieči glaukom troma metódami – liekmi, laserom alebo chirurgicky. Takže ako vidíš riešenia tu sú :) Skús sa v excelens centre zastaviť a dohodnúť na odborných vyšetreniach a uvidíš že to nie je až také zlé.

bela2

No myslím si,že by to malo byť tak, že kde sú fajky(zelené) tak je to ok a kde krížiky(červené), tak nie. Ja som bola na HRT asi 4 krát, mala som to kombinované, boli tam aj fajky aj krížiky a naposledy to boli len fajky. Pýtala som, že ako to vyzerá tak mi povedali že OK. Takže sa to ustálilo. Ak máš výsledky z HRT u seba, tak si myslím, že by ti to mala vedieť objasniť aj tvoja očná, po prípade musíš mať pre ňu správu, kde máš napísané v akom štádiu to je.

hmhm.....

ahoj tak problem je v tom ze na HRT musim chodit do kosic kde mi to robi ina ocna lekarka a tak musim prist k sovjej lekarke cize este s vysledkamy tam musim zajst
mam to na tich papieroch z HRT ale tomu vobec nerozumejem na lavom oku mam vsede FAJKY a na pravom oku mam FAJKY ale na druhej strane kriziky .... rozumjes sa do vysledkov ?????

mia19

Ja mám tiež diagnostikovaný glaukóm na obidvoch očiach, liečim sa cca 4 roky- každý večer kvapkám očné kavapky+ beriem tabletky s ginko-bilobou na rozširovanie ciev, je to v pohode, len zo začiatku som mávala červené oči z kvapiek, teraz je to už len občas. Mám 29 rokov a som rada, že mi to našli včas, takže buď aj ty rád, ak by ti to našli neskôr, nedá sa to zvrátiť, takže tvoj stav by sa mal ustáliť, u mňa to tak našťastie je, len treba dodržiavať liečbu, TÁ JE VEĹMI DOLEŽITÁ! EŠte chodím pravidelne na kontroly oč.tlaku+ raz ročne na počitač. perimeter a HRT. Čo ti pri vyšetrení zistili, v akom štádiu to je?

hmhm.....

RNG prosim ta nahodou a ty precitat vysledky z HRT ??? alebo niekto iny aby som ich poslal a sa nato pozrel lebo ja tym obrazkom vobec nerozumiem .... a inac dakujem za radu

RNG

Zvyseny tlak v oku znamena nedostatocny odvod tekutin z oka. Casto to moze byt sposobene virusami (pozri na temu napr herpes a syndrom of dry eyes=syndrom suchych oci a antiviralne doplnky)alebo ocny obal ma nedostatocnu permeabilitu(priepustnost), ktora sa da zvysit napr kvapkami s obsahom MSM(daju sa vyrobit z destilovanej vody a 10% MSM prasku)
MSM je univerzalne rozpustidlo, takze s jeho pomocou sa odstrania aj rozne bielkovinne zhluky, ktore mozu sposobit katarakt(nepriehladnost sosovky) alebo ciastocky v sklovci(floaters)

hmhm.....

tak ked on mi povedal ze ja mam v poriadku vysledok ale ked som pozrel do tych papieroch co som mal vysledky tak tam bolo napisane ze DIAGNOZA podozrenie na glaukom a Lave oko v normne
prave oko glaukom
....takze dost zle to je

sarah parker

tak toto ti mal vysvetlit ocny lekar, ktory ti glaukom diagnostikoval.
a prave preto, ze to mas diagnostikovane, moze nasadit ucinnu liecbu a vobec nedojde zuzovaniu zorneho pola a strate zraku.
existuju predsa rozne kvapky na znizovanie ocneho tlaku a podla sledovania vnutroocneho tlaku a perimetrie sa da kontrolovat ochorenie.
okrem toho, uz to tu je popisane viackrat, niekedy je mylne stanovena diagnoza na zaklade toho, ze ma jednotlivec vacsiu hrubku rohovky a tym padom vykazuje vyssi odpor pri merani a teda vyssi tlak.