ake potraviny/bylinky/na priblizenie menzesu?

alchemilkax

nekupuj drahe exoticke pripravky od polosarlatanov, skus najprv alchemilkovy caj (cca. za 1 euro v lekarni, potravinach, drogerii) ... cca. 14 dni od zaciatku posledneho menzesu si ho zacni varit (ak uz je od vtedy dlhsi cas, zacni ihned), 2 salky denne. Po par dnoch az tyzdni menzes pride.

zwedavus

a už si s tým bola u gynekológa, vieš čo má toto vynechávanie na svedomí?
na trhu sú prírodné tabletky, ktoré slúžia na zharmonizovanie hormónov, užívajú ich aj dievčatá, ktoré prekonali anorexiu, vypadol im menzes a tak chcú docieliť, aby im opäť nabehol. zájdi do lekárne a popýtaj sa, hlavne im zdôrazni, aby boli na prírodnej báze. ja som si raz, ale už veľmi dávno, objednala z Ameriky jeden prírodný produkt, ktorý u nás nezoženieš, slúžil na všemožné problémy s menzesom - či už nepravidelnosť, vynechávanie, bolesti a podobne. veľmi mi pomohol, ale už je to dávno a odvtedy sa k nemu opäť nemôžem dopracovať.
taktiež popozeraj témy aj tu, RNG radil veľmi dobré doplnky výživy, ktoré by pomohli aj v tvojom prípade.
na fóre som sa ešte dozvedela, že pokiaľ si chceš privolať menštruáciu, urob si čaj z kôprových semiačok, vraj veľmi účinné. z babských rád je to červené víno, horúci kúpeľ, ale to sa asi nevzťahuje, keď už je vynechaná 2 mesiace, no za pokus nič nedáš.