Krvácajuce boľavé dasná

Príspevok v téme: Krvácajuce boľavé dasná
uľava

dneska som bola u zubárky,vyčistila mi vedľa zubu zapálené dasná.Po ošetrení mi bolesť ustupila,no hovorila že možno bude treba vytrhnuť zub,ked sa to nedá do poriadku.Strašne mi dasná krvácaju.Dala som si ibalgin 400,no po šiestych hodinách bolesť sa vrátila.Lekárka hovorila že dalšiu tabletku si môžem dať po 8-mich hodinách.Horko ťažko som vydržala.Teraz je trošku lepšie ale ked si ľahnem znova to boli.Kto mi poradí nejaku vodičku s tým opláchnuť.Aby tá voda aj zabrala.Skusila som šalviu,aj Corsodine.Pomôžte.Nerada by som išla zajtra na photovosť.
----------------
Parodontóza www.zdravie.sk

Ivka 1

Drobné úlomky zubov môžu spôsobiť zápal ďasien. Nemusí ísť o paradentózu ale to,že sa Vám drolia zuby, svedčí o nedostatku minerálnych látok v organizme. Tie bude potrebné doplniť čím skôr.

simka111

dakujem, tie oralne probiotika skusim. Ten šalviový olej som chceka skusiť ako kombináciu zo šalviovým čajom. Najprv si chcem usta vyplachnuť čajom a potom potrieť olejom, hlavne teraz ked sa mi začína prerezávať zub mudrosti.

Možno sa nájde niekto, čo ma podobný problém ako ja. Po zosadení strojčeka mi na spodne zuby z vnutornej strany nalepili dlahu,ktorá ma zuby držať spolu. Z tej sa mi pomaly odlamovalo až uplne praska. Teraz sa mi zuby začali dosť kriviť a dasna su pri kraji take mäkké akoby sa začínali odťahovať.Je možné že sa mi nejaky malý kusok z tejto dlahy dostal do dasna a spôsobil zapal???
Všade čo čítam sa zapalené dasna označujú ako paradentoza, ktorá sa neda vyliečiť. Ale ak mam zapal napr. vdaka tej dlahe, tak asi vyličiť bude dať nie ?????

RNG

Krvacajuce dasna a kazenie zubov je nasledok skodlivych mikrobov v ustach, co sa zivia zvyslami jedal a pri krvacani aj krvou.
preto je dobre si tam nasadit uzitocne mikroby, ktore vytlacia skodlive. Najdes ich pod oral probiotics, dochadzaju vo forme lozenge, tj malych "cukrickov" kde je nielen obsah tychto uzitocnych mikrobov , ale aj polyolov, tj rastlinnych sladidiel, co odhaknu skodlive mikroby zo sliznic a tak sa mozu slinami splachnut a kyselinami v zaludku znicit.
Ustne probiotika chrania dasna, zuby a dokonca aj cely horny dychaci trakt, od hrdla prinosnych dutin cez priedusky a stredne ucho, pri troche stastia.

Ivka 1

Na boľavé krvácajúce ďasná,boľavé afty v ústnej dutine a rôzne zápaly odporúčam zubnú pastu Forever Bright Toothgel. Je veľmi dobrá aj na paradentózu, spevňuje ďasná ,je anti bakteriálna . Obsahuje 36 % aloe a čo je hlavné,neobsahuje fluór. Má veľmi rýchly hojivý účinok.

uľava

Je to možné,že by mi to dasno aj nadalej bolelo po vytrhnutí zubov?Trošku sa to uľavilo kým som mala antibiotikum.Tým som skončila v pondelok.Už 2.den ma to tak z boku bolí na dotyk,také tvrdé je to tam.Vyplachujem no ja neviem.Zubárka mi išla na dovolenku,pohotovosť je nanič.Nikdy predtým som také problémy nemala.

[zruseny12]

ULAVA
neviem,ale na tvojom mieste by som skusila ten KOENZYM Q10...
viem,zeje to individualne,ale mne velmi pomohol,a aj ked som brala po vytrhnuti zubu,este je dobre brat aj som si spomenula SP-ENZYM/POMAHA PRI ZAPALOVYCH OCHORENIACH,ZRANENIACH A CHIRURGICKYCH ZAKROKOCH/
VAPNIK,ked je nedostatok,tak sa tiez zle zraza krv...
vela stastia