Znížená činnosť štítnej žľazy - stále mi je teplo

neši226

beriem L thyroxin 50 denne 1 tabletku mám obavy že priberiem lebo beriem to zatiaľ len týždeň ...štítna žlazu mám spomalenú som malátna stále sa mi chce spať som jak medved je mi teplo aj zima a hlavne mi to v hlave nejak nefunguje taká nejaká som spomalená... všetci okolo mi vravia počkaj ako priberieš no len mám 96 kg to som v poslednej dobe tak pribrala ledva som dýchala tak som sa rozhodla ísť na vyšetrenie mám zlé výsledky aj cholesterolu pritom sa snažím už dlhšiu dobu obmedzovať v jedle napchávam sa len 3-omega mastnými kys..plávam byciklujem ani deko dole je možné že by to mohlo nabrať opačný efekt a po týchto liekoch a mohol by sa môj organizmus umúdriť každý ma len plaší že priberiem ved to keby priberiem to by bolo hrozné ale po týždni užívania sa mi zdá že začína sa mi lepšie dýchať poradte diétam neverím ani liekom na chudnutie to je u mňa blbina uznávam len zdravé stravovanie a to z diétou nemá nič spoločné jem tmavé pečivo sladké vody nepijem...atd... nevravím utrie sa mi sem tam nejaký prehrešok ale to je hlavne v období ked mám dostať menzes vtedy nejak idem po sladkom.....no a čo teraz zatiaľ sa nechcem vzdať za každú cenu nepijem,,,nefajčím ...niečo mi napíšte a poradte ...

GABSIM002

Tiež mám zníženú hladinu štítnej žlazy, beriem Eutyrox 75. Je mi akurát. Predtým som bola moc malátna, keď som to o sebe nevedela. Kotrola raz za rok a cítim sa zdravá. Fakt som bola neveľmi aktívna, po prvom užití lieku som porobila veci, čo roky som nevedela/nemohla. Fyzické. By jeden neveril, aké veci sa s človekom dejú a aká je od toho ľahká pomoc.

erika78

Ahojte, viete mi niekto poradit so znizenou cinnostou stitnej zlazy??? moje symptomy su tieto: som neustale unavena, je mi vecne zima, problemy s travenim a zapchou, sucha pokozka. na odbere krvi som este nebola. dakujem

RNG

Jod, dievcata! Nie synteticke nahrazky jedneho hormonu. Stitna zlaza vyraba viacero hormonov a jod je potrebny v tele na hromadu aj inych hormonalnych a enzymatickych procesov.

Simča1111

Aj ja mám zníženú funkciu štítnej žľazy beriem Euthyrox 50 a tiež mám horúčkovité stavy. Strašne sa potím a návaly mám ako keby som bola v prechode no mám len 31 tak na prechod je ešte zavčasu a návaly a potenie mám asi 4 roky.Tiež som dosť pribrala.

evcca

ja mam znizenu cinnost a beriem tiez euthyrox, vahu mam stabilnu, vobec sa vzhladom na uzivanie euthyroxu nemeni, teraz beriem 50 ale zacinala som 25 a cez tehotenstvo som bola na 100. tiez mi je neustale zima, ruky a nohy mam ako lad a to potenie tiez poznam, mne pomaha nebyt v prekurenych miestnostiach, vo vnutri tak mayimalne 20°C.

miselkaa

ja mam tiez znizenu cinnost ale velmi sa do toho nevyznam. Beriem Euthyrox ale zatial len 25. ako citam, v mojom pripade by sa mala prejavovat zimomriavost, ale ja to mam tak nejak zmiesane - napriklad sa hrozne potim, aj ked mi je zima. neviem ci to so zniz. cinnostou suvisi. vedeli by ste mi k tomu nieco povedat-poradit ? :)

daša

Ahojmam problemy zo štitnov žľazov a je mi aj teplo aj zima beriem thyrozol 2xdenne a mam pocit že len priberam a je mi ztoho nanič.