nieco na kvasinky

xixi77

Priznam sa, ze ja s tymto nemam skusenosti, ale segra to chytila a zacala uzivat wobenzym. Bola s nim spokojna. Pomohol jej.

lenka26

ja si tam dam lyzicku bieleho jogurtu, nie tie umele sracky ako danone, jogobela,.. ale klasicky biely jogurt. poradila mi to kamaratka a pomaha to. ono ti to upravi tam prostredie.

maruška

mala som rovnaky problem. Chyba moze byt aj v partnerovi, ak je nakazeny, tak si to navzajom prenasate a nikdy sa toho nezbavis. Ak tam nie je chyba, skus zmenit zivotospravu, mrkni na internet ohladom kvasiniek, co mas a co nemas jest, nos spravidla bavlnene spodne pradlo, umyvaj sa zospodu Lactacydom, ktorý dostaneš v každej drogérii, je to určené na intímnu hygienu ženy, ďalej ja som používala asi 2 mesiace Tantum Rosa, dostat v lekárni, je to na výplachy, ale LEN na prevenciu, kvasiniek sa toho nezbavíš. Po ňom som nemala vobec už výtok, je super . No a aby som nezabudla, taký detail... si skoč k lekárovi, nech ti predpíše keď už tak nejaké antibiotiká alebo tablety na to. Samozrejme kedno musíš kombinovať s druhým, ak nebudeš dodržovať čo som napísala, tak sa problém može znovu vrátiť. Nie vždy je to nekonečný boj.

new

Dlho to nenaťahuj, daj sa preliečit u lekarky. Odporučam Ti potom preventivne uzivať PRO BIO - fix. Mne sa to osvedčilo.

ww-ricqa

liekov bez predpisu je vcelku dost, avsak otazne je, na kolko su aj ucinne. Mozes vyskusat Tantum Rosa, to su vyplachy (k tomu ale musis kupit aj "irigator"), dalej napr. cipky gyntima, alebo ta spominana mast canesten.. Spytaj sa v lekarni, poradia ti.
Vraj velmi ucinny je aj cajovnikovy olej, alebo z domacich "receptov" - vyplachy s jablcnym octom, ci sedacie kupele z nechtika lekarskeho.

o kvasinkach a ako na nich je obrovska diskusia na diskuse.doktorka.cz alebo na candida.unas.cz
Vela zdaru :)

lenka2

tak to uz len k doktorovi. musi ti dat asi aj tabletky proti pliesni, aj cipky a krem nejaky a vsetko musis asi naraz ale skus probiofix mne sa to za tyzden zlepsilo. mam to teraz preliecene a mam uz 2 mes pokoj. mala som cipky gyno-pevaryl 2 tyzdne + jenamazol krem a preslo to. len je to na predpis. vraj je dobra aj gyno-flora maju aj cipky aj mast len neviem ci je to na volno. v cechach ano u nas neviem

katarina

ten canesten nieje bohvie co ,prosim lenka nepoznas nieco lepsie lebo ja mam uz chcronicky ten zapal a neviem co mam robiť