Manzel...

Príspevok v téme: Manzel...
KristinaK

Prosim o radu... Moj manzel(uz tri roky) este stale viac pocuva na svoju mamu ako na mna. Svokra sa nam nestara do zivota(aspon dufam),len to ma trapi,ked mu mama nieco povie to hned spravi,alebo pocuvne ju,ked mu nieco povie. Ja ho dlho musim presviedcat,aby nieco spravil. Ja fakt vela robim aj v praci aj v domacnosti. Nemoze sa na mna stazovat. On si to nechce priznat,stale mi hovori,ze vobec nepocuva mamu. Jeho mama viac pomaha druhemu synovi,ale ked nieco treba pomoct,tak stale moj manzel. On o tom vie,len nevie povedat rodicom nie. Jeho brat rodicov len vyuziva a moj chudak im spravi vsetko. Ako to mam zmenit? Jeho rodicia maju do dnes vacsie slovo ako ja.

ZZ

Ahoj ,ahoj aj ja som prerušila so svokrou kontak.Pekných 12 rokov som ,,skákala ako ona \\\".Je tomu už 5 rokov čo som povedala dosť ,ale neviem či to malo efekt pretože aj tak vyvoláva môjmu manželovi každý druhý deň a presne chce byť o všetkom informovaná ,no a môj manžel nevie mamičke odporovať/veľmi by sa urazila/ tak vie o každom kroku našej rodiny a nielen ona ale aj jeho 2 sestry ktoré tiež patria do skupiny organizovať život druhým spolu so svokrou .

enriketa

to poznam. az na to ze nejaky ten rok spriatelom. no ak spolu ostaneme aj v buducnosti neviem si predstavit co to bude. kedze teraz skace tak ako mu piskaju jeho rodicia.. no ale velmi sa toho bojim, ja vidim len jkedno riesenie. odstahovat sa prec... daleko od nich,..ja nemam nic proti tomu aby pomohol mame.. ale co jke moc to je moc ked musi este spolocne vylety rusit ..

rika,rika

no,
ja mám ten istý problém a to som vydatá už 26 rokov. ono sa to Kristínka možno nikdy nezmení....aspon u nás nie,ja velmi trpím,lebo ma slušne vychovali---nepapulovat
ty si však dobre rozmysli...

wowo1

sukus ako ti radia- mat vtedy s manzelom program.Rodicia vyuzivaju vacsinou jedno dieta,, a vescinou cely zivot a maju ho aj menej radi,.s tym nic neurobite. Ale hlavne obmedzit kontakty.to ze pocuva tvoj manzel svoju matku viac ako teba, je tiez este z dectva teba berie ako partnerku a nie asi autoritu, to ta nemusi vobec trapit,Skor to nech ti ho nekradnu z bytu a vo volnych chvylach.

KristinaK

Aj moj svagor je sikovny(by bol keby pracoval),len je lenivy. Vie vsetko spravit,len si zvykol na tento sposob zivota. Oni maju aj dieta,tak stale sa na nu vyhovaraju.
Mozno jajka mas pravdu,keby svokrovci im nedavali nic,nemali by nic. Ale aj mi len preto mame,ze robime. Im je lachsie vsetko dostat ako si na to zarobit.
A mne to zle padne... Moja mama si nikdy nerobila rozdiel medzi mojou sestrou a mnou. Manzel hovori,ze si uz zvykol,lebo toto je od ich detstva. Mozno prvorodeni je prvorodeni

jajka001_

ono je to asi tak, ze ten druhy brat nie je taky sikovny, tak sa mu snazia pomahat viac, a kedze vedia ze je babrak, radsej poprosia tvojho manzela. je to ich rodina, je na nich kam daju svoju pomoc a financie.
a nie je to o vdacnosti za to ze im pomaha - tak to nefunguje, skor tak ze problemove deti si viac vsimame, viac sa im venujeme ako tym "normalnym" . tvoj manzel je sikovnejsi tak jeho pomoc beru ako samozrejmost. ty by si tvojej mame pomoc tiez neodmietla predsa, nie?

dd

KristinaK..na jednej strane Ta chapem, ze na roboty Ste im dobri len Vy, ale ked sa jedna o rozdavanie, tak sa ujde len druhemu..ale ja by som od nich nepytala..nejojkala, ze potrebujem..viem, ze to nie je lahke, nieco si "nahospodarit" vlastnymi silami a castokrat sa clovek kvoli tomu, aby mal co chce, riadne nadrie..ale takto aspon mozete byt na seba pysni, ze Ste to zvladli sami, ze Ste to dokazali sami a nemuseli Ste rodicov vyuzivat, ako ten druhy..a chapem aj to, ze ano, rodic je rodic, treba mu pomoct, hlavne ked on sam uz nema sil a tu pomoc naozaj potrebuje..ale..problem "svokra" poznam viac nez dobre, nie len na pripade mojej mamky, ale aj na svojej vlastnej kozi..takze o tom, ze moja svokra sa trapi, komu vychovala svojho syna radsej pomlcim..pretoze u nej som ja bola odsudena na nemilost este davno predtym, nez by vobec vedela kto som, co som, aka som..

KristinaK

Ja som rada,ze manzel dobre vychadza s rodicmi. Len to ma trapi,ze oni preco podporuju radsej druheho syna,ktory im nic nepomoze,ako nas. My s manzelo sa trapime,robime aby sme mali vsetko. Moj svagor stale len jajka,ze kolko potrebuju,nemaju... My nejajkame,tak ani nedostaneme nic. Uz aj ja som povedala manzelovi,ze nech uz aj on jajka,ale on neni taky typ. Aj ked nemame,povie,ze mame! Len aby rodicia si nerobili starosti.
!?!?-ja som nepisla,ze nema pomahat,ale preco poslucha viac mamu,ako mna. Viem,ze ho vychovala a preto rodicov treba ctit,hlavne ked su poriadny. Len preco stale jemu volaju,ked potrebuju pomoc,ved maju aj druheho syna! A ked sa peniazky rozdavaju,alebo nieco ine,tak potom oni.

??,

mozno mas pravdu v tom smere ze rodic je rodic ano samozrejme ale niektore svokry su fakt mrchy aj tas moja nam jeden cas davala tabrat a strasne sme sa hadali lebo co budem tu rozpisovat svokra vyuzila situaciu ze sme sa hadali dobrych 9 mesiacov poviem k tomu tolko ze som bola tehotna nemohla som sexovat muza to stvalo riadne a preto vznikali hadky as vokra akonahle boli sami len co mohla to prikladala do ohna teraz je dobre a ona nemala na vyber a cuvla lebo to co mu dam ja ona nie ale to je len tak narychlo pisane fakt daktore svokry su mrchy zistis ak sa vydas a taku budes mat

!?!?

TAK S TÝMTO PRESTAŇTE. VEĎ JE TO JEHO MAMA. PORODILA HO, VYCHOVALA. KAŽDÝ RODIČ MUSÍ MAŤ VO SVOJOM DIEŤATI OPORU. HáDAM SI NEMYSLÍTE, ŽE KEĎ HO VLASTNÁ MAMA POPROSÍ O POMOC, TAK POVIE, NESPRAVíM TO!!!! SA UVEDOMTE!!! AK RAZ BUDÚ VAšE DETI DOSPELÉ, TAK TO POZNÁTE.
HLAVNE AK MÁTE SYNOV A BUDETE MAŤ TAKÉ NEVESTY AKO VY!!! MOJA MAMA MALA MŇA A BRATA. BOL TO NAJLEPŠÍ CHLAPEC NA SVETE. OŽENIL SA S JEDNOU MRCHOU, KTORÁ JE AKO VY! BÝVA NEĎALEKO RODIČOV A NAPRIEK TOMU MU DOVOLÍ CHODIŤ DOMOV RAZ ZA DVA TÝŽDNE AJ TO LEN V JEJ SPRIEVODE. TAKÉ ŽE SA ZASTAVÍ Z ROBOTY BEZ NEJ NEHROZÍ. A MAMA AK NIEČO POTREBUJE, TAK RADŠEJ POPROSí CUDZÍCH. a STÁLE PLAČE A TRÁPI SA, ŽE KOMU VYCHOVALA SVOJHO SYNA! TO CHCETE ABY SA AJ MAMY VAŠICH MANŽELOV TAKTO TRÁPLII?????