Tetánia - panická porucha

Príspevok v téme: Tetánia - panická porucha
Lala1234

Dobry den,

asi pred 2 rokmi mi diagnostikovali tetaniu, no v podstate mi nikto nevysvetlil co to vlastne znamena. Pocas tohto obdobia som mavala panicke ataky, ktore vsak po urcitej dobe odzneli a tak som sa k tomu nevracala. Co ma vsak trapi skoro neustale je trpnutie pravej casti hlavy, ruky a tvare.(mam problemy s krcnou chrbticou a skoliozu od malicka) V poslednej dobe som zacala mat panicke ataky omnoho castejsie, spojene so strachom o vlastny zivot (ze mam nador na mozgu, kedze v mojej rodine sa az privelmi casto toto ochorenie vyskytuje).
Dnes som bola za neurologom, aby mi uz konecne zistil pricinu mojich problemov, no on miesto tohto aby zacal patrat po fyziologickej stranke veci, bez mihnutia oka mi nasadil Elify XR a Xanax. Neviem, citim sa zvlastne, podla mna na vec isiel uplne opacne - teda mal najprv zistit ci povod mojich problemov nie je vo fyzickom stave a az potom patrat po dusevnych problemoch. Neviem ci mam tie antidepresiva vobec brat, zda sa mi toho strasne vela na zaciatok. Chcela som ho poprosit o mageticku rezonanciu, no povedal mi, ze najprv to treba vysetrit psychoanalyzou a potom sa uvidi.
Poradi mi niekto prosim?

Blokloch

zdravim, tiez mam diagnostikovanu tetaniu a zaroven s panickou poruchou. Ironiou je ze mam doma horcik, vapnik, d3 a aj tak v autobuse mam neskutocny krc pod pravym rebrom a nie a nie sa ho zbavit. V krvnych testoch mi ale vsetky tieto mineraly vysli vporiadku. Jedine co som si vsimol ze castejsie mocim, skusal som teda aj solit viacej ale tiez nepomaha. Snazim sa na vecer probiotika brat a este i dali aj antidepresiva ale to dako extra nepomaha. Drzim palce pri prekonavani tejto "choroby"

RNG

Na to, ako znizit stres pozri cez Google.sk uvedenim rng, stres.
Je hromada prostriedkov na to, a stres treba co najviac potlacit, lebo vedie k hromade roznych zdravotnych problemov.
Nuz a v najhorsom pripade si napravuj travenie, krce v nohach su najma z nedostatku draslika, to sa da docasne aj doplnit, alebo si zarad do solenia solenie so solou so znizenym obsahom sodika, kde je sodik nahradeny draslikom. Dobry zdtoj draslika su zemiaky, banany a rozne zelenminy, a velke mnozstvo mozes dostat aj pri alkalizacii tela KHCO3, co dostasnes vo vinarskych potrebach na Slovensku ako odkyslovac vin, pod nazvom Kalinat. Inac mozes brat aj doplnky na kosti, ktore obsahuju najma vapnik, horcik zinok, stroncium a bor, pripadne aj kremik. Tieto vsetky su protitetanicke a potrebne na kosti, v spravnycy pomeroch a vazbach, spolu s vitaminmi D-3 a K-2.

Bibiánaa

RNG, dakujem za prispevok. Chcem len vediet ci to, co som uviedla, moze byt tetania? Lebo co tu citam prispevky inych, tak tych priznakov je nejako vela. A co sa tyka trpnutia ruk a noh, pocitujem to najmä vo vypätych psychickych situaciach situaciach. Ako proti tomu trpnutiu bojovat?

RNG

Proti stresom treba bojovat, lebo mozu sposobit hromadu zdravotnych problemov.Teda aj zhorsene travenie, co cloveka pripravi o ziviny, vcitane mineralov, aj zrychlene dychanie, co pripravi o potrebny CO2 tak isto potrebny na vedenie nervovych signalov tj oboje sposobuje tetaniu.
Nuz a travenie si treba tiez napravit, ked cloveku nieco chyba,tak to treba doplnit, ako
kyseliny( priznaky su naduvanie, pala) enzymy(podobne aje v bruchu) mikrovlakniny(to si musi kazdodenne doplnovat kazdy, lebo ich je v nasej potrave dnes primalo)
a obcasne nasadenie kvalitnych probiotik,. lebo v dnesnej povacsine sterilizovanej potrave ich nedostavame dost alebo spravny vyber.
A probiotika nam vytvaraju az 70% obrannych latok, s ktorymi telo disponuje, tj viac, nez je samoi telo schopne. Zla/zle zastupena probiotikami a nedostatocne zivena mikrovlakninami crevna flora nas zamori a podstatne znizi imunitu, nehovoriac o jej prispevku k vyrobe vitaminov, roznych zivin a pomoc pri traveni.

Bibiánaa

Ahojte, poslednu dobu prezivam same stresy. Minuly tyzden mi len tak z nicoho nic zacali trpnut najprv nohy, potom ruky, zacala som sa triast a bolo mi na odpadnutie. V piatok som s tym zasla k lekarovi a on mi povedal, ze to moze byt tetania. V pondelok idem na testy. Co myslite? Moze to byt naozaj tetania? Ti, kt. ju mate, ake testy vam na nu robili?

bender

skade si lala je tu niekto z BA co ma tetaniu rad by som sa stretol a pokecal life o com to vobec je este som nestretol nikoho life co by to chapal dik

I.ron

Bolo to už dávno, čo som to čítal, ale písané bolo o nejakom prepojení, medzi dýchanim nosom ako spúšťač záchvatu.

RNG

Epilepticke zachvaty prepuknu pri zvysenej mozgovej cinnosti, z akehokolvek dovodu. Prudke dychanie je len jeden z priznakov zvysenej mozgovej cinnosti.

I.ron

bleee : nie som si istý, či dýchanie nosom je správne, kedže napr. mnoho epileptických záchvatov prepukne práve, keď pacient prudko dýcha nosom - bolo to v jednej odbornej knižke venovanej epilepsii.