Plesen na nohach

Príspevok v téme: Plesen na nohach
fgf

asi pred 2 rokmi sa mi objavila plesen na pravej nohe, najprv tam bola len popraskana koza, potom to aj zacalo svrbiet a potom zase prestalo az kym to nezacalo svrbiet zas asi pred 2 mesiacmi, ale asi 5x silnejsie ako predtym no a uz asi mesiac ma to nesvrbi vobec a pozrel som sa na tu nohu a vyzera tak zdravo ako pred 2 rokmi...preco to zmizlo? myslel som, ze na take veci treba nejake pripravky pouzit

knaja

Kamarat bol vojak z povolania a casto nosil kanady, mal plesen na chodidlach, vyskusal vsetko mozne - lieky, masti, jeho svokor bol ludovy liecitel a poradil mu natriet cesnakovou kasickou, ze stara koza odpadla a odvtedy sa uz nevratila. Mozno by bolo dobre aj vnutorne kazdy den zjest strucik cesnaku. Adoree, vdaka za tip.

adoree

Ja používam čistý olej z oregána od Doterra. Pokiaľ sa natiera na chodidlo, nepáli.Môže sa dilutovať s kokosovým olejom. stačí jedna 1-2 kvapky. Síce sme to dávali 6 ročnému synovi nie na plese ale na bolesť ucha, ale viem že stačí trocha to zriediť. Zabralo to po 90 minútach spolu s bazalkovým olejom na vate v uchu a teple. Manžel ho používal dokonca neriedený na chodidlo. Rýchlo sa o odstane do krvného obehu. Ǔžasné antibiotikum. A to ani nespomínam, že bežné ochorenia liečime už výhradne olejmi tejto značky.

tono2

Raz denne umyť nohy.Natrieť mastičkou LAMISIL (dostať na voľno v lekárni).Dvakrát denne nasprejovať nohy sprejom na to určenym- proti poteniu. Ak to nepomôže, tak bež ku kožnému.

RNG

Samozrejme plesne treba adresovat hlavne z vnutra, pozri na temy protiplesnove diety, ktore su tie iste ako protikandidove diety v podstate.

RNG

plesne su okolo nas cely cas a vacsina ludi sa im vie ubranit. Pri zniuzenej imunite alebo zvysenenu utoku(mokre topanky a ponozky, pripadne neustale nosenie topanok na boso)sa plesne uchytia. Ale mozu aj zmiznut, ked clovek udrzuje nohy v suchu, zlepsi si crevnu probioticku floru , ktora mu vyrobi dost protilatok proti plesniam, zmeni skladbu stravy a podobne.
Olejovanie a kremovanie noh tiez pri tom pomaha. Mnohe prirodne oleje su dokonca prirodzene protiplesnove, najsilnejsie z nich je kokosovy olej
(to nehovorim o esencialnych olejoch, tam je oreganovy, cajovnikovy,klincekovy,ciastocne aj levandulovy a ine .
Pozor na esencialne oleje, tie sa musia vzdy riedit pred pouzitim nosnym olejom, niekedy az 50 krat, inaksie mozu doslova "popalit")