Ked sa tlak znizi?

alicka--

Miroslval nechcem ta strasit ale to co si opisala ,silne zavraty,vysoky tlak ,busenie srdca .tomu sa hovori panicka choroba nie je nebezpecna ,len neprijemna.Podla mna ty vysoky tlak ani nemas tak lieky neber radsej by si s tym mla ist k neurologovi.

Magy

miroslaval - doporucujem zakupit domaci merac tlaku, kazdy den 2x zmerias tlak a budes mat istotu, ci je to len docasne alebo trvalejsi stav. Podla toho zacnes riesit, ale hned by som do seba chemiu (tabletky) netlacil , pokial nemas viac vstupnych udajov.
Stríco aj Leo - u oboch to skor vyzera na psychicky problem - prilisna uzatvorenost, introvercia a samozrejme problemy, ked mate travit cas vo vacsej spolocnosti. Sam som presiel niecim podobnym, doporucujem si najst nejaku sportovu aktivitu, ktora vas zamestna, zlepsi celkovu telesnu a dusevnu pohodu, dostanete sa do spolocnosti a po case si zvyknete na ludi.

Leo

Celý život mám sklon k vyššiemu tlaku, 130/80 je pre mňa normál, no dnes sa mi stalo po príchode k holičovi niečo nezvyčajné, sadnem na stolicu poviem ako ostrihať no a potom sa extra znížil pravdepodobne tlak bo som bol biely ako stena a srdce bušilo snáď na maximum. Skoro som ušiel od holičky pre nevolnosť. Stáva sa mi, že trpím nervozitou keď sa nemôžem pohybovať no a u holička sa pohybovať nemôžete tak som tam klepal s nohami ako osyka a dýchal nech to prejde, no prešlo to úplne až keď som z tade vypadol. Ani neviem ako ma ostrihali. Veľa pracujem s PC, v spoločnosti sa vyskytujem iba cez víkend aj to pomerne málo, môže nejak vplývať takéto vypätie a náhla zmena po príchode do spoločnosti na zdravotný stav v tomto zmysle?

Stríco

Dobrý deň. Už asi 3 mesiace trpím neustálym bušením srdca,zníženým tlakom a neustálymi bolesťami hlavy čo ma niekedy privádza aj k stráte stability tela prípadne utiahnutiu sa samého do seba. Vyhľadal som aj odbornú pomoc no zatiaľ to vypadá, že som podľa nich zdravý ako ryba.Väčšinou sa to prejavuje keď sa nachádzam v spoločnosti ale niekedy aj keď som sám. Užívam vitamíny väčšinou magnézium a B12 ale aj také bylinkárske prípravky na zvýšenie tlaku v tele. Keď tak pozerám s odstupom času po tých 3 mesiacoch zistil som že môj stav sa ani nezlepšil a ani nezhoršil asi je na rovnakej úrovni. Neviem, ak máte nejaké informácie ohľadom možného zlepšenia môjho stavu, by som sa potešil?

RNG

miroslaval, nahle zvysenie tlaku moze byt z nervozity, stresu, fyzickeho zatazenia a podobne. Na to sa nemaju brat chemikalie na umele znizenia tlaku ale adresovat pricinu nahleho zvysenia=
stress(doplnok stress B, SJW, SAM-e pri ako draslik vapnik a horcik)padne rozne mineraly
Destresovat sa da aj meditaciou, thai chi alebo yogou, tiez dlhsimi prechadzkami v prirode a hlbokym branicnym dychanim.
Niekedy su poruchy vyplyvajuce z hormonalnych kolisani.
Ak je to stitna zlaza, doporucujem brat extra jod(to inac doporucujem kazdemu, tak ako selen zinok a proibiotika, lebo ich mame v potrave malo)
Zenam casto pomoze brat yam, senovku grecku, pupalkovy olej, damianu alebo Dong Quai(angeliku cinsku)
Kolisajuce hormonalne hladiny vedia narobit v celom tele skody.

tlak nízky

Nízky tlak nie je považovaný za chorobu, dobrá neurologička mi preto odporučila veľmi dobrú fintu, ktorá pomáha. Piť minerálku alebo ešte lepšie ak sa vám zníži tlak dať si Iskru s vodou. Zvíšiť príjem tekutín- čistá voda. Taká banalita a vyrieši to mnoho problémov, napr. nízky tlak, či búšenie srdca-chvenie-palpitácia atď.

- mira

To by si cítila, keby sa ti moc znížil. V tom prípade by si mala zvážiť užívanie tabletiek. Ja som brala kedysi tbl na zníženie tlaku a mala som hmlu pred očami, nepočula som z nich dobre ani nevnímala. Boli príliš silné.

miroslaval

Mira, dakujem, este sa nevie, z coho to mam, ale bojim sa, ze to bolo len narazove a tabletkou sa mi este znizi moj nizky. Bojim sa, co potom.

- mira

Ak je to len nárazový vysoký tlak z veľkého objemu krvi, stačí vynechať priveľké množstvo povzbudzujúcich, aromatických alebo chemicky upravených tekutín, ovocných štiav.
Ak je trvale vysoký tlak, máš zanesené cievy . Nánosy sa tvoria zo stužených tukov, živočíšnych tukov, mlieka a mlieč. výrobkov, ktoré kalcifikujú, tvrdnú chladom a soľou. Cievy sú potom nepružné a zúžené, vysoký tlak ich môže poškodiť.
Vyskytujú sa i kombinácie obidvoch stavov.

Pružnosť cievam prinavrátiš zeleninou a potravinami, ktoré neboli rafináciou pripravené o vlákninu a prirodzené minerály. To sú celozrnné obilniny nie pečené, ale varené, semienka, môžeš i ryby a strukoviny.
Inšpirovať sa môžeš tu www.makrobio.wbs.cz

miroslaval

Nic, mozno obcas zavrat. A ked mi prislo teraz zle, myslela som, ze je to nizky tlak, strasne zavraty, zatmenia, ale bol to vysoky a dost vysoky.