Sanitár

Príspevok v téme: Sanitár
Nani

Ahojte. Poradíte mi? Mám ukončenú strednú školu bez maturity.Chcela by som pracovať ako sanitárka. Môžem pracovať aj bez nejakého kurzu? Strašne ma to ťahá do zdravotníctva. Urobila by som si aj maturitu aj kurz, ale potrebovala by som niečo dialkovo, pretože mám malé deti a nedalo by sa mi od nich uchodiť. Mám už vyše 30 rokov, ale aj tak by som sa pustila do učenia. Čo by ste robili na mojom mieste, poraďte.

bejzdi

ahojte ja som vyučená v odbore zdravotníctvo 2 rocná škola z roku 1987do roku 1989 som študovala ..nato som absolvovovala aj kurz cez sčk a teraz mám záujem isť do nemocnice pracovať ako sanitárka ..co myslíte mám šancu sa tam dostat? co som si robila tú školu tak to mám len odborné učilište bez stredného..chcem sa spýtať niekoho ci by nevedel mi poradiť ci mam sancu pracovať s toto školou ako sanotárka v nemocnici ..dakujem za každý názor.bejzdi

fernet

Od zdravotnictva ruky prec,kto ma rozum.Uz aj ja mam toho plne zuby,ale nemam na vyber.Budes tu 7 dni v tyzdni,24 hodin denne a doma sa budes obcas vidiet s rodinou.My s manzelkou sa obcas cez vikend stretneme doma.Ona pracuje na nejakej podobnej pozicii,ale tiez bez zdr.skoly,lebo je to iba nutne zlo pokial nebude nieco lepsie.Ma VS a pracuje za minimalnu mzdu na gyn-por odd.A je doslovne "holka pro vsechno" od upratovacky az po osetrovatela.Pracuje denne 8-12 hodin,5-7 dni v tyzdni za minimum,lebo nadcasy sa u nas nepreplacaju,radsej nahradne volno nanutia.Sanitarsky kurz ti umozni sama nemocnica,aspon nasa.Aj volno dostanes,ale musis sa upisat na niekolko rokov nemocnici.Opakujem,cim dalej od zdravotnictva!Najdi si nieco lepsie,co ta uzivi a nebudes iba lacny podskok.

oleila

Ahojte, mam som zdravotna sestra s praxou, a 1 st.VS, mam ist na dialyze v BA, kolko si mozem vypytat plat?Realne.

oleila

Ahojte, mam som zdravotna sestra s praxou, a 1 st.VS, mam ist na dialyze v BA, kolko si mozem vypytat plat?Realne.

Nani

Ahoj Sisa72, prosím Ťa napíš mi viac o tvojom externom štúdiu.Ako často si tam musela chodiť ako vyzerali skúšky a pod...Nestačí tam prísť len na skúšky, či musíš mať aj nejaké hodiny.Díky.

Evka.

Na sanitarku je jedno aku maš školu, keď hladali sanitarky v BA požadovali aj iba zakladne vzdelanie. Tam ťa zaučia čo a ako.

ewita500

Na sanitarku treba chodit do skoly 1 rok na SZS.Praca san.v nemocnici je trosku ina ako napr.v v DD.Ako uz bolo spominane,roznos stravy,hygiena,doprovod s pacientami,odnasat do labaku vzorkyatd.V DD je to o inom,strava,hygiena,osetrovanie,pichanie inzulinu,viac zodpovednosti,ale je to zaujimavejsia praca ako v nemocnici.

nancy_

henikab
Aj toto existuje? A treba na to nejaku špecialnu školu? Alebo je jedno aku mam školu? To by aj mna bavilo.

henikab

robila som 5 rokov sanitarku v lekarni poznam lieky a všetko čo ktomu patri v našej rodine sú sami zdravotnici

lylli

Nani...viem, že do BA nechceš...
...ale napr. na Kramároch je VŽDY voľné miesto na nejakom oddelení... :) iné nemocnice veľmi nepoznám...