SYNDRÓM NEPOKOJNýCH NôH, máte niekto skúsenosti??

peo

Ahojte.. Syndróm nepokojných nôh mám asi 2 roky a každý večer mám problém zaspať, alebo keď šoférujem som nervózny, šak to poznáte.. Mával som predtým problém s krčnou chrbticou, pričom bolesť mi vystupovala do pravého oka.. Bolesti zmizli z ničoho nič a prišiel tento syndróm. Doktor mi odporúčil liek Glepark, ktorý dlho nezaberal, ale asi po trištvrte roku sa to zlepšilo s tým že som užíval dávky 1-0-2..Akonáhle som ale lieky vysadil, pretože už časom večer som mal problémy so žalúdkom a ostávalo mi zle po užití, znovu sa syndróm vrátil. Lekár vraví že tento liek je jediný na trhu čo pomáha s magnéziom a žiadne cvičenie nepokojné nohy neodstráni.. Ak máte skúsenosti lepšie ako ja najlepšie nejaké čaje bylinky na prírodnej báze prosím napíšte mi... Ďakujem

Nikita 32

ushko, napíš mail, tiež ti poradím, nechcem to vložiť sem, aby som nebola obvinená, že propagujem nejaké výrobky. pa pa

RNG

Inac periferalna neuropatia je casto nasledok viralnej cinnosti nasich v tele vzdy pritomnych virusov, takze je dobre si zvysovat viralnu imunitu, co dnes radim kazdemu, kedze zijeme v tichej viralnej epidemii.
A capnem tu znova z temy herpes, co sa ale tyka viascmenej vsetkych virusov a obrany proti nim, nech to prenikne do vedomia ludi, lebo lekari nad virusami v tele mavnu rukou, pokial doslova neohrozuju zivot:

Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym,
vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky
mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a
objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa
mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti,
depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej
sliznice,oci, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych
chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat
aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj
castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar,genitalny herpes,
bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych
zhruba podla ucinnosti:
Zinok, selen ,Lactobacilus Bulgaricus
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym),
l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE,
oreganovy olej,collostrum,citral, lapacho, extrakt z olivovych listov a velmi ucinny
chaparal(larrea tridentata).
Su aj ine silne zname ako betulin a huba chaga, ale zatial su
prakticky nepristupne, lebo ich vyroba a rozsirovanie sa znacne blokuje.
Su to alkoholicky vytazok z brezovej kory a parazitna huba rastuca na breze.
Tinktura, obsahujuca 2 az 5 % betulinu sa da pripravit zmiesanim 3 vahovych dielov alkoholu(96% etylalkohol=lieh) a 1 dielu mletej vrchnej brezovej kory. Pretriasat dobre denne v uzavretej flasi(zavareninova) za 3 tyzdne zliat, nefiltrovat a brat 3x2 lyzicky , najlepsie do mlieka
Klinicky ucinna davka chagy, praskovej je 7 az 10 gramov denne, pouzivane pri viralnych a rakovinach (inonotuus obliquus, rezavec sikmy, cierna huba vyzerajuca ako hruda cierneho blata na brezach). Pravdepodobne sa da najst aj na Slovensku v brezovych lesoch na vychode.

RNG

Ja pouzivam na periferalnu neuropatiu, CoQ10(400 mg), acetyl L carnitin(1 gram),
NAC(500 mg) biotin 10 mg a benfotiamine 160 mg(tukorozpustna forma vitaminu B-1)
No a samozrejme hodne rybacieho oleja 5-10 gramov denne

pigula

neuropatia dolných končatín,mám ju hlavne okolo17:00 a potom 22:00. Počas splnu mesiaca je to hrozné, taktiež mám intenzívne elektrizujúce bolesti pri daždivom počasí. Nepomáha ani zvýšená fyzická námaha počas dňa, občas bolesti zmierni chlad. Nie je to bolesť kostí ani svalov, ale nervových zakončení. Treba zohnať lieky od bolesti, z počutia nezaberajú ani lieky proti epilepsii. kto má nejaký dobrý prírodný recept - napíš. Mne pomáhajú jedine analgetiká.

skrutka

Ja som niekde citala, ze si mame vsade posilovat svaly, hocikde, a potom som to robila tak casto, ze mi to ostalo, a vyzeram jak chuj vsade, lebo to robim mimovolne. :-)

nohy

ja mam tiez taky problem, no zistila som, ze ked prezivam stresove situacie, tak vecer, ked som uz v posteli a snazim sa zaspat, tak mi trha nohou. cez den to nepocitujem, lebo ked pracujem, tak na to ani nemyslim. len ten vecer je problemovy. nebola som u ziadneho odbornika, ani to nijak neliecim, len sa snazim menej sa stresovat, vtedy to vlastne ani nemam. darmo, psychika je riadna nezbednica..

Nikita32

Ahoj, poznám to dokonale, mám to od roku 1999 a syndróm nepokojných rúk mám od decembra 2007, takže šklbanie a hmýrenie poznám žiaľ dokonale. Chodím s tým lekárovi? Sú na to neurologické lieky, mne osobne moc nezaberajú, ale mám i iné vážne ochorenie, tak asi preto. Asi sa s tým budeš musieť naučiť žiť, ale verím, že je to ťažké.