2.kolo prijimačiek VŠ....kde?

Príspevok v téme: 2.kolo prijimačiek VŠ....kde?
matulik77

zo 4 škol som sa dostala na jednu (bez prijimaciek). do BA na STU...
doma ma stale nutia skusit druhe kolo niekam inam...ze z toho STU (inzinierstvo zivot.prostredia) nenajdem uplatnenie, ze to nezvladnem a pod.

nehovorim, ze je to skvely odbor, ani ze to zvladnem na jednotky...no pekne mi vzali celu chut tam ist..donekonecna pocuvat ze skoncim na urade, nenajdem robotu ani to nezvladnem...

tak vas prosim, kde najdem niaky zoznam skol ktore robia este prijimacky?
ani neviem co chcem robit...viem, ze nechcem pedagogiku, techniku...

IBA JA

Ide mi už na nervy ako obyčajní ľudia urážaju Trenčiansku univerzitu kvôli jednej blbosti. To, že mala pred pár rokmi problém kvôli dementnému vedeniu, kt. je už odvolané má mať tá škola zlu povedsť ???? Z ktorej riťi vy viete aká je tam úroveň vzdelávania. Čítala som si všetky tieto fóra, na nete. a viete čo vám poviem ????? Rozprávala som sa s docentom, kt. chodí prednášať na VŠ na Slovensku, taktiež z pedagogickou poradkynou. Všetci povedali že táto škola to už má za sebou, a je na dobrej úrovni. Štvrťka z vás čo ju tu osočujete chodila na školy, na kt. sa kauzy s diplomami a podobnými sračkami dejú každodenne len to nevyšlo najavo, ktorá škola na SK je čistá, ale prečo študent, kt. je šikovný, by nemal nájsť uplatnenie aj s takouto školou, omyly sa stávajú a škola mala záujem upraviť to. Neberem vaše mudrosti samozrejme vážne lebo polovica z vás su len obyčajní ľudia na ktorých dolahla reťazová reakcia ohladom školy, s prepáčením jeden sa posere a 30 o tom rozprávajú ... chojte na tú školu, vyštudujte ju a potom si otvárajte huby ..

Sirius

odbor je tazky, ale uplatnenie by si s nim mala. Nemozu byt predsa vsetci pravnici a doktori. Potrebujeme aj ine profesie. Ja by som sla na tento odbor.

matulik77

to bola taká poistka...keby sa náhodou nedostanem inam (bolo to včase, keď už iné školy neprijímali prihlášky. volila som medzi týmto životným, strojarinou a spalovacimi motormi, takze asi pochopis preco zivotne:) )
doma sme sa o tom nebavili...to som potajme, aby ich nesklamalo aj toto, keby ma sem nevezmu. no ked sa dozvedeli, ze ma vzali, spočiatku boli radi, nenamietali. to az teraz. dokonca by radsej boli keby idem do roboty (neviem sice co by ma bavilo studovat-na co som dobrá, no jedno viem a to, ze chcem este studovat, ziadna práca)
ty ides co studovat severanka?

snáď pomôže

Do konca júna prijíma prihlášky aj Univerzita Komenského (UK) v Bratislave na Farmaceutickej fakulte, košická univerzita na Stavebnej fakulte a Prešovská univerzita vypísala druhé kolo na Fakulte športu. Najväčšia a najstaršia UK čaká až do 24. augusta zároveň na tých, ktorí chcú pokračovať v magisterskom štúdiu na kulturológii, marketingovej komunikácii, religionistike a žurnalistike. Ide o odbory, ktoré dodatočne získali akreditácie.
Mesiac júl praje tým, ktorých láka Stavebná fakulta a Fakulta elektrotechniky a informatiky na TU v Košiciach, Technická fakulta na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, či Fakulta priemyselných technológií a Fakulta zdravotníctva na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka. Hlásiť sa dá aj na Slovenskú technickú univerzitu (STU) v Bratislave.
Uchádzači zo zahraničia môžu do 8. augusta posielať prihlášky na Fakultu managementu na UK. Termín 10. august je dôležitý pre tých, ktorí sa chcú študovať na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.
Do 11. augusta sa dá hlásiť na Fakultu humanitných vied (prekladateľstvo a tlmočníctvo v taliančine) Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Na bratislavskú STU treba posielať prihlášky na Fakultu chemickej a potravinárskej technológie do 15. augusta.
Univerzita Cyrila a Metoda v Trnave vypísala druhé kolo na svojej Fakulte prírodných vied, na žiadosti čaká do 17. augusta. Do 20. augusta sa môžu hlásiť tí, ktorí chcú študovať na Elektrotechnickej fakulte na Žilinskej univerzite. Rovnaký termín na druhé kolo ponúka aj Trenčianska univerzita A. Dubčeka na Fakulte špeciálnej techniky a Politológii.
Termín 31. august môžu využiť záujemcovia o štúdium na TU v Košiciach na Hutníckej fakulte alebo Fakulte elektrotechniky a informatiky. Druhé kolo vypísala aj Technická univerzita vo Zvolene, ktorá do konca augusta čaká na prihlášky na Fakulte environmentálnej a výrobnej techniky.
Termíny na podávanie prihlášok na vysokoškolské štúdium spolu s linkami na vysoké školy a fakulty zverejňuje internetový portál www.modernaskola.sk. Vzorové tlačivá prihlášok s vysvetlením ako ich vyplniť možno nájsť aj na stránkach Ministerstva školstva SR.

severanka

na čo si si potom dala prihlášku na tú STU keď tam ani nechceš ísť, a šak asi ste sa doma aj o tom bavili, nie? nechápem, najprv ti to odobrili a teraz ti to zakazujú...?

viem len, že druhé kolo je na PdF TU ale keďže pedagogickú nechceš, tak inak ti neviem poradiť... btw, ja tiež idem na VŠ na odbor, ktorý nie je nejaký atraktívny , ale veľmi sa tam teším, a ak chceš, tak všetko zvládneš, a myslím si, že ak budeš dobrá, tak sa uchytíš aj s inžinierstvom živ. prostredia, nechápem čo je na tom odbre také zlé...