2-rocne dieta a huby

Príspevok v téme: 2-rocne dieta a huby
dd

dobry den!chcela by som poprosit o nazory co sa tyka 2-rocneho dietata a konzumacie hub..dcerka mala pred necelym mesiacom 2 rocky a dopocula som sa, ze vraj by uz mozno mohla papat sampinony, ale kedze sa o hubach dlho traduje, ze su najhorsie stravitelna potrava a nemali by ich jest deti min.do 3rokov, nechcem to moc riskovat..navyse sa mi uz 2.krat stalo, ze svokra chcela dat dcerke jest maso udusene na hubach..a dnes mi k tomu este povedala, ze vraj sampinony su omnoho horsie, ako akykolvek hrib a ze hriby obsahuju cosi protikarcinogenne a tak som mala pocit, ze mi tymi recami chcela pomaly nanutit, aby som dcerke dala jest pikantne bravcove maso udusene na hriboch..co si o tom myslite?ja som toho nazoru, ze este radsej pockat, aspon do tych 3rokov..
za nazory a rady velmi pekne dakujem!

jajka001_

ninoocka, ponukajte ho cikat castejsie, zrejme je zaneprazdneny hranim a preto to stiha az na poslednu chvilu, pripadne nestiha...ze nepapa maso, to je celkom normalne u deti...tiez uz neviem ci je dobre ich nutit...nas obcas papa obcas nie...telo si same pyta co potrebuje. ale skus s nim uzavriet dohodu, ze nemusi zjest, ale musi aspon ochutnat. mozno mu zachuti a da si.

ninoocka

Zdravím. Mám 2 a pol ročného syna, ktorý cca pred 2 mesiacmi začal sám cikať, všetko išlo super no teraz máme problém, že najprv mu \\\"ujde\\\" a až potom sa ozve že \\\"cikám\\\" - tak ho musím vždy prezliekať.Čo s tým? A ešte jedna záležitosť - vôbec nechce jesť mäso. Žiadne!

dekoninck

Zdravím. Mám 2 a pol ročného syna, ktorý cca pred 2 mesiacmi začal sám cikať, všetko išlo super no teraz máme problém, že najprv mu \\\"ujde\\\" a až potom sa ozve že \\\"cikám\\\" - tak ho musím vždy prezliekať.Čo s tým? A ešte jedna záležitosť - vôbec nechce jesť mäso. Žiadne!

jajka001_

maly si tiez nepytal, ani ho to sameho nejak zvlast nenapadne - preto ma tak stve ze kazdy den za nim prisla s troma keksikmi - teraz uz uprednosti sladkost pred ovocim, pokazila mu prirodzenu chut do jedla. ked isla prec, tak mu nechala zasoby - asi ma taku predstavu ze ked nezje denne dva keksiky umrie od hladu alebo cojaviem co jej beha v hlave. uz tie prve poznamky ked ma videla prvy krat - ze ci mi doma nedavaju jest - ona ma takmer sto kil a nechcem aby malemu tak pokazila prirodzenu chut do jedla ze sa z neho stane zravec. lahko pokazit, tazko napravit. napr. som mu nesolila, nesladila ako babatku - tak tie poznamky ze to treba - pritom pekne papal.

dd

jajka - odkedy som sa docitala kade tade po internete(hlavne tu na zdravi) vselico,tak som prestala mat pocit, ze by som bola krkavcia matka :D..hranolky my len sporadicky papame, radsej tie opecene zemiaky na oliv.oleji..a rezen - ten mame tak raz za mesiac-dva, podla toho, ako pride manzelovi chut..a sladkosti..my sme ich ako deti mali vcelku dost..a priznam sa, ze v tehotenstve som sa cosi keksikov najedla(horalky, kakaove rezy, mily - to boli moje najoblubenejsie, ine som nejedavala)..ale dcerka tiez nejak moc nefrci na sladkostiach..obcas si nieco vypyta sladke, a to vacsinou jej chuti ten keksik Vesna, z cukrikov tie ovocne cocky Lipo..tiez len obcasne dostane nieco ine..a na ovocie, to je ako taky maly srotovnicek :D..zboznuje skoro vsetky druhy ovocia, akurat egres jej este moc nejde a visnu dnes skusala(myslela, ze to je ceresna), ale jej asi bola kysla, tak ju vyplula..
renusi - mojej svokre sa to vysvetlit neda..ona sa na kazdu blbost vzdy strasne urazi..aj tot pred mesiacom a pol sa urazila, ked som nechcela dat dcerke zjest nezrelu ceresnu(zo stromu, na ktorom ceresne oberali minuly tyzden..)

renusi

Aj ja viem,ze deti do troch rokov by hriby nemali,su tazko stravitelné.takze este pockaj,svokre to musíš vysvetlit:)))

jajka001_

svokra vyprazala hranolky - este k tomu tie hotove, mrazene, s tym mnozstvom konzervatnov a dochucovadiel - a stale malemu nukala aj ked nechcel - no a ochutnal tak odvtedy to chce - mal uz teda viac ako tri ale vytocilo ma to - ona dobre vie ako mi zalezi na vyzive - tak teraz maly stale pyta hranolky, tak niekedy mu spravim ale domace. ale vymyslela som nieco lepsie - opekane zemiaky - chutia lepsie ako hranolky a su chutovo podobne len nie su vyprazane a opekam ich na olivovom oleji
vyprazane rezne uz tiez robievam ale tak raz do mesiaca - tiez mas pocit ze si krkavcia matka? ked sa snazia tvojej malej davat veci o ktorych si predsvedcena ze jej skodia - napr klobasu, salamu, alebo vselike sladkosti - ja som sa snazila davat skor ovocie malemu ale ked ho svokra naucila na sladkosti tak vyberam take - menej skodlive - overene, klasicke keksiky ako horalku, kavenky, milu, alebo susienky, alebo pernicky. zahranicnym vyrobkom sa vyhybam
ja som ako decko mavala sladke raz za cas a myslim ze to bolo uplne v poriadku, teraz je vsade obezita, ludia sa predzgavaju zbytocnym jedlom. ked prisla svokra za malym a zase a zase mu davala sladke tak som jej naznacovala ze snad by uz stacilo tak sa strasne urazila ze jej nedovolim malemu dat jest - potom vravela malemu ze ona by mu dala ale mama nedovoli :(( maly potom vrestal

dd

dobre vediet, ze nie som sama, co takto zmysla..my cokoladu tiez moc nejeme, len obcas, aj to len troska a rozhodne nie pred jedlom!to som pomaly na to alergicka, ked dcerke niekto nieco tlaci sladke pred obedom ci vecerou..ale nastastie ona je chapava a ked jej poviem, Alzbetka nie pre obedikom, najskor sa napapame a potom si mozes dat troska toho a toho, tak ma posluchne..natlaci sa obeda a potom si troska da..rezen tiez len obcasne papa..

jajka001_

ja osobne malemu hriby nedavam - hoci v skolke som videla ze davaju maso na hriboch - je to tazke a do troch rokov hriby nejedol - aj si myslim ze v skolke hriby tiez neje
pre taky mlady organizmus je to skor zataz
nedaj na svokru :)) mojmu nanutila hranolky a vyprazany rezen - a kazdy den donho tlacila cokoladu - uz som sa s nou kvoli tomu viackrat pohadala ale vzdy pride za malym a da mu cokoladu, aspon ze uz dodrziava ze NIE PRED JEDLOM. hoci minule ako sme boli pohadane, mu kludne dala aj pred jedlom