Tí, čo užívali Roaccutane

rene1337

Urcite nie je to velmi silne antibiotikum poskodzuje organy.
Vela vedlajsich ucinkov supanie
Horucky a podobne.precitaj si podobne temy o kusok dolu :) mas tam vsetko vysvetlene.nechce sa mi to znovu pisat :)

RNG

wax, rozacea sa vobec nelieci roacutanom.Roacutane potlaca fynkciu mazovych zliaz(aj to len docasne) a keratinizaciu, tj prilisne vytvaranie koze.
Rozacea=zapaly koze su sposobovane inymi pricinami, napr:
Demodex foliculorum je mikroskopicky parazit, roztoc, ktory zije u kazdeho v kozi a je ich mnoho druhopv, kazdy niekde inde na tele.. Ked ich je privela, sposobuju rozne problemy, od seborhey cez acne, napuchnute ocne viecka az po rozaceu.
Ked nie priamo, tak tym, ze roznasaju rozne bakterie, napr bacillus oleronius a propionibacterium acnes a ine.
Branit sa proti premnozeniu da pouzivanim olejov, ale to je len pasivne branenie, ktore ich doslova pridusi.Dobry je kokosovy olej s pridavkom par kvapiek citricidalu, ktory potlacim rozne mikroby na kozi zaroven, vcitane tych co nosia roztoce alebo bezne, co sa na kozi nachadzaju.
Aktivne sa da branit pouzivanim latok, ktore su pre nich jedovate. Je to napr selenium sulfid, azaleicka kyselina, mahonia equifolium extrakty, tamanu olej, sarsaparilla tiez ciastocne ako aj pouzitie witch hazel(hamamelis virginiana) pravidelne na kozu ako astringent(trpcina stahuje pory, sterilizuje kozu)
Inac je to dost podobny system obrany, ako na psoriazu a acne do urcitej miery. Az na to, ze neobsahuje prvky na potlacanie hladiny DHT.
Ako vidis, radim len neskodne veci a popritom ucinne.

Roacutane(isotretinoin) je naproti tomu skodliva synteticka chemikalia napodobnujuca vitamin A

anabelka

martinulo
Potrebuješ mať úplné krvné testy, kompletné pečeňové, moč.
Ako často budeš chodiť na testy počas liečby závisí od tvojej lekárky. A tiež tie istné dokola, hlavne tie pečeňové.
Akné sa predpisuje na ťažkú formu akné, môj prípad to síce nie je, ael i tak roa mám.
Čiže to či ti roa predpíšu závisí od lekárky, na tvoju žiadosť by ich mala predpísať, ale roa je svinstvo, takže ked to nie je nutné, radšej ho nepredpisuju. Hej hej, slniečko pomáha na pleť, ale ako vravíš, v zime je to o inom. Poznám to :)
Tak sa potom ozvi, že ako si dopadol.

wax

Pokiaľ viem, roaccutanne sa predpisuje na ťažké formy akné. Počas užívania by sa mali robiť pečeňové testy, ale to závisí od lekára. Ja som ho brala 8 mesiacov a žiadne testy mi nerobili. Mám rosaceu, ktorá sa celkom vyliečiť nedá, ale roaccutanne zmierňuje príznaky. Vedľajších účinkov je asi tristo - treba si prečítať príbalový leták. Žena počas užívania a ešte pol roka po vysadení nesmie otehotnieť, pretože r. poškodzuje plod. Ja mám z neho vrásky - veľmi vysušuje - a mávala som istý čas aj pekné depresie. Treba to ozaj zvážiť a hlavne sa poradiť s kožným lekárom.

martinulo

anabelka mozem sa spytat, ake testy su potrebne na predpisanie Roaccutanu? krvne, alebo aj nejake ine? a tiez ma zaujima ako to pocas liecby prebieha, na ake testy chodis?
no a najdolezitejsia otazka: pre ake formy akne sa to predpisuje. Ja osobne mam take, ze v lete je to lepsie, zistil som, ze cim viac sa opalujem, tym je to lepsie (slnko dodava vitaminy) ale ked pride zima, tak je to katastrofalne....vzdy kazdy rok to iste, hroza.....

anabelka

lilyoff
ja naozaj viemm len o pár ludoch, ktorý sú už fakt spokojný, ale je to individuálne, iná pleť, iné akné či dávkovanie. Ja to mám v celku v pohode, nelutujem, že ho beriem. Nové vyrážky sa mi netvoria, doliečujem staré. A ďakujem ;)