Mavam modriny po narkoze? Prečo?

Príspevok v téme: Mavam modriny po narkoze? Prečo?
Laura_

Je to noirmalne ak som po celkovej anesteze mala velke modriny priemer asi 10 cm hore zozadu na stehnach (pod zadkom)? Potom som take iste mala aj pri lokalnej anasteze, kde som ležala na tom operačnom stole iba 15 min. Ak pôjdem niekedy na operáciu v CA mala by som to povedať lekarom? V tom mieste som mala aj tie pasy čo okolo mna upevnili, môže to byť z toho? ale prečo som potom nemala modriny spredu na stehnach ale vzadu?

Laura_

To bude asi v tom, že mi tam stekala krv a tie pasy mi blokovali priechod a krv sa zražala. Asi by som mala fakt piť viacej vody :)
Iba sa bojim, žeby som z toho mohla dostať emboliu, čaka ma ešte jedna operácia v CA.

sajfina

určite to normálne nie je,možno máš len citlivejšie telo...ja som bola v celkovej narkóze vyše 5 hodín,ale žiadne modriny z operácie alebo narkózy som nemala..ozaj zvláštne,ale tak modriny sa rýchlo stratia,možno si mala silno stiahnuté tie pásy,alebo neviem,alebo prečo by si to mala len vzadu...hmm,záhada

Peto T

Netvrdím, že je to tým, ale je nutné povedať, že operácia a anestéza predstavujú veľký fyziologický stres, ktorý spolu s ochorením (ktoré je príčinou operácie) dôsledne vyčerpá dostupný vitamín C v tele, takže 24 hodín po operácii nie sú neobvyklé ani skorbuticky nízke hladiny. Krvácavosť a krehkosť ciev by mohla byť príznakom skorbutu.

Odporúčam vitamín C aspoň 1000mg denne spolu s rutínom aspoň 50mg. Dlhodobo. Najlepšie rozdeliť aspoň na 3 dávky, s jedlom, a viac piť. Osobne by som pri operáciách bral aj do 20 gramov C denne, ale také dávky nie sú vhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi, a deficite G6PD.

Vitamín C je aj dobrou profylaxiou pred aj po operáciách, pretože multiorgánové zlyhania, ako aj povolenie operačnej rany, sú podľa niektorých štúdií podstatne zriedkavejšie u pacientov, ktorí berú aspoň 1g vitamínu C denne.