Horucka u dojciat

Príspevok v téme: Horucka u dojciat
6fatima6

Mam 3mes. syna. Zatial nemal horucku ale co ak mu vyskoci nad 39st.? Po pouziti sirupu od teploty mu na cas moze klesnut ale opat vystupi. Viem, treba dat zabal. len sa bojim "Febrilnych kŕčov". Nemozem preventivne pri takejto teplote podat DIAZEPAN? Mam starsieho syna ten tiez ked mal teplotu tak to poriadne vyskocilo. Kazde dieta je ine a preto mam strach. Zijem v zahranici.

Kardamomka

Hej, Nurofen majú všade v Európe, s tým som nemala problém, a veĺa cestujeme aj s dieťatkom. A všade sú volnopredajné. No neviem ako v krajinách mimo Európu, lebo tam by som s malým dieťatkom nechcela ísť.

Majdalienka

Hádam že aj v zahraničí je možno kúpiť tie isté lieky ako doma, možno v rozvojových krajinách nie, no v Európe majú Nurofen takisto ako aj u nás. Svokra bývala veĺa rokov v UK a tiež tam bol v lekárni.

zajdulienka

raz mala dcérka horúčku vyše 39, to už som nečakala a dala jej čipky Nurofen, pri nižšej horúčke dávam zábaly a veĺa piť. Lieky pri 38 a vyše, pri nižšej horúčke nie.

RNG

Telo znesie teplotu 40 stupnov celzia bez problemov, tak sa telo brani proti roznym infekciam. Jedine, co treba chladit je hlava, lebo neurony neznesu viac ako 42-43, a vobec presna teplota v mozgu sa neda merat, preto treba byt opatrny a chladit hlavu pri vysokych teplotach, zasadne. Pod chladenim nemyslim ale podchladit, ale drzat napr mokru plienku na hlave. Odporucam kupit infracerveny teplomer do ucha, tak sa da sledovat teplota v hlave najlepsie.
Lekeri odporucaju len chladenie alebo antipyretika, ale dovod na febrilne krce a vysoke teploty su hlavne viralne nakazy a osobne by som tie adresoval antiviralnymi doplnkami a nie len nechal telo s nimi samo bojovat bez pomoci.
Viac na antiviralne rozneho druhu pozri cez google pod mojim nickom a slovom herpes.
Samozrejme pre deti treba podla vahy prepocitane davky z dospelej.
Za jeden z najvhodnejsich povazujem vyssie davky neutralneho vitaminu C podavaneho kazdu hodinu.
Dospela davka je 1 gram za hodinu na 70 kg vahu. Najucinnejsia forma je ester C s bioflavonoidmi.

Silva P.

Ahoj. No hlavne sa nestresovať dopredu. Moje dievčatá mávajú pravidelne vysoké horúčky. Robím im zábaly a zrážam aj liekmi. Ja osobne nekombinujem, ale keď vidím, že jeden tip nezaberá, tak ho proste vymením. Pozri si zloženie, alebo sa poraď v lekárni, kde je aká účinná látka. Raz zaberie to a raz ono. Neviem, kde žiješ a aké lieky tam pre deti predávajú. A poradila by som ti mať po ruke dobrý teplomer. Nejaký z tých moderných, sú rýchle a presné. Ja mám Thermoval DuoScan. Je treba natrénovať prácu s ním, ale to ti pomôže video na ich stránke www.thermoval.sk. Žiadna veda, iba trochu cviku. Teplotu máš zmeranú raz dva a môžeš sa sústrediť na detičky. Držím palčeky, určite to zvládneš, keď bude treba.

AlleyM

Ani moje deti nemaly horúčku vyše 39. Zakĺopem. :) No priznám že som nikdy nečakala na vyššiu horúčku ako 37,5 - 38 max., lebo by som mala strach čakať. Ak bolo 37,5, čakala som tridsať minút a keď bola taká istá alebo vyššia, dala som čipky Nurofen.

Ariam

Tiež neviem, ako to je s tým striedaním, niekto odporúča, druhý neodporúča... moja dcérka nemala nikdy horúčku vyše 38,5. To som jej cez deň dávala zábaly a veĺa čaju a na zaspanie Nurofen. O striedaniu počujem aj čítam, no neviem ako to je. Opýtam sa našej lekárky.

JajkaZet

Striedanie liekov neodporúčam, lepšie je dať na horúčku iba jeden liek, doma dávame Nurofen, lekárka neodporúčala striedanie!

Akinom31

Neviem či je ozaj dobré striedať, naša lekárka striedanie liekov neodporúča. Prečo, to neviem, no hádam, že ona vie. Dávam len Nurofen sirup, ktorý je sladký a dcérke aj chutí. :-)

LajkaA

Aj ja mám ozaj dobrú skúsenosť s Nurofenom, i keď bola dcérka v dojčiacom veku, aj teraz, keď je jej vyše troch rokov. Zaberal vždy rýchlo a horúčka jej rýchlo zmizla. :-)