cisarsky rez vs. klasicky porod - poradte

petroneta

za mojich čias cisárske ešte neboli tak v móde. porodila som dvoch chlapcov, jeden 3400 gramov, druhý 3250 gramov. Po prvom pôrode som 16 hodín nemohla spontánne močiť kvôli opuchu z nástrihu hrádze, alebo rodidiel, museli ma cievkovať.
Domov ma pustili po prvom chlapcovi 6. deň, po druhom 5. deň, neviem, ako je to teraz.

ahjaj

po cisárskom je to operácia a 24 hodín ležať. Po spontánnom pôrode (2. dieťa) som 2 hodiny po pôrode vstala a chcela som ísť na izbu, keď mi povedali, že veď pôjdem na vozíku. Dobre, trochu sa mi točila síce hlava, ale bola by som prešla aj peši. Po spontánnom mlieko po 30. hodinách, po cisárskom často až na 5. deň a dovtedy si už bábätko zvykne, že nemusí príliš sať. Po spontánnom dieťa nezoberú od teba ani na chvíľu a vládzeš sa mu venovať, po cisárskom dávajú 24 hodín po a ani vtedy nevládzeš. Syndróm náhleho úmrtia častejší v prípade cisárskeho. Pri spontánnom pôrode "masáž pľúc" novorodenca kontrakciami, vďaka čomu sa zbavia plodovej vody. Všetko hovorí pri spontánnom pôrode.
Dôvody pre cisársky: priveľké bábätko, keď sa žena dlho neotvára, vyčerpanosť a únava, ak má žena úzku panvu, ak sú dvojičky, ak to treba rýchlo a pod.
Ak je všetko ok, potom klasický vaginálny pôrod, organizmus ženy sa s ním skôr vysporiada a je to lepšie aj pre bábätko.

Kovalickova

ja by som si vybrala ten cisarsky nakolko nechcem aby sa mi niekto pozeral "tam dole" ale bojim sa strasne tej bolesti jazvy na ktoru geliky nezaberaju...riesim akurat to co na tu bolest pouzit a tak sa pohravam s napadom na carovnu pumpicku v ladvinke, ktorá by ma zbavila bolesti... nepoznáte ju niektorá ?

majama

...ked som odchadzala z porodnice,prisla tram pani,ktora mala akurat urobenu 5 sekciu-cisarsky...po ktorom jej uz automaticky urobili sterilizaciu....tie 4-5 su teda poriadne rizika...aspon podla mna

aknitka

Úplne súhlasím s poslednou vetou Nadinky. Ja som sa pred tým strašne bála a v hlave mi chodili tie najhoršie scenáre a keď to už prišlo tak som vôbec nemala na strach čas.
Taktiež mám taký istý názor ako dorkaa2.

Nadinka

Normálne či cisársky? Odrodila som dve krásne dievčatá spontánne a boli to nádherné zážitky a najkrajšie pocity na svete počuť ich plakať. Po prvom som síce povedala "Už nikdy viac", no po troch rokoch som bola opäť na sále znova so slovami "No toto mi bol čert dlžen". Lekári sa mi smiali a smiala som sa aj ja. Záleží aj od dobrej psychickej prípravy na pôrod a aj na bolesť. Bez toho to nejde. A keby som mala ísť tretí raz, jednoznačne spontánne. Pa a všetkým rodičkám držím palce. Bojíme sa len pred tým, keď je už pôrod realitou pocit strachu ide úplne bokom a myslíme len na bábatko, ako ho už konečne uvidíme.

sendyka

som si druhy krat mohla vybrat lebo som rodila v zahranici a po mojom prvom otrasnom klasickom porode som radsej skusila cisarsky, nelutujem. sice po cisarskom sa rana dlhsie hoji ale rodila som uplne v pohode v polovcinej narkoze bez komplikacii,bolesti a ohrozenia zivota babatka.
cisarskym sa vraj daju odrodit max. 3 deti.

dorkaa2

Ty si môžeš vybrať?, keď riešiš či normálny pôrod alebo cisársky? Ja pôjdem na cisársky lebo musím, ale keby som si mohla vybrať tak určite by som chcela rodiť normálne. Je mi to veľmi ľúto, že tak rodiť nemôžem, aj kvôli malému, lebo by som chcela, aby som rodila keď je čas. T.z., keď je dieťa pripravené, keď chce ísť von. Pri cisárskom to máš naplánované, neprirodzené. A mám pocit, že keď nebudem normálne rodiť nikdy nedospejem. Som za normálny pôrod, samozrejme keď to nejde, alebo sú nejaké komplikácie pri pôrode určite by mali častejšie dr. robiť cisárske aby sa nestávalo čo sa dosť často stáva, že sú deti pridusené alebo nedajbože čo. Veď viete.

muc

kazda sekcia zanechava na maternici, podkozi a kozi jazvy. jazva je neelasticka znehodnotena cast koze a pri kazdom nasledujucom tehotenstve ked sa maternica a brucho rozpina a rastie, je riziko prasknutia maternice prave v jazve po predoslej sekcii.