PROSIM!!!!! UJPŠ Košice

Príspevok v téme: PROSIM!!!!! UJPŠ Košice
muki777

Dobrý deň,
rýchlo by som potrebovala poradiť,
idem skúsiť študovať britské a americké štúdia s aplikovanou etikou...a vsade nachadzam, ze sa to neda stihat, ze je to hrozne tazke a narocne...ze gymnazisti co sa dobre ucili od toho odchadzaju...a ja som z odbornej dopravnej skoly, je to uplne mimo mojich doterajsich obzorov a donedavna sme boli uciliste...je to tak hrozne?:(((

viem ze sa budem musiet ucit, predsa len je to VS, ale nechcem sa zas scvoknut z toho:((((dakujem

muki777

teraz robia 2.kolo. Nedávno som sa to dozvedela...a relatívne by ma vzali na základe známok. A na nete nie sú takmer žiadne info o tom...to čo napísali na stránku školy je veľký miš maš o ničom.
Potrebovala som názor niekoho ,,normálneho,,.

katka...

Prepac, ale zda sa mi, ze ty vobec nevies o com ten odbor je. Preco si si tam davala prihlasku? To si si nic nezistila, ake su tam predmety a pod. ?Ak tam chces naozaj studovat musis zamakat uz teraz a doplnit si to co nevies. Je to tazke studium a prednasky budu asi vsetky v anglictine. A hlavne vela teorie. Hlavne jazykoveda, literatura...
Realie su poznatky o zivote v danej krajine (historia, politika, skolstvo).

katka...

Preco sa hned vzdavas? Ved gramatiku sa mozes doucit aj sama a realie si tiez nie je problem nastudovat. Do zaciatku semestra mas este casu dost. Ja by som to na tvojom mieste skusila, ked ta tam uz prijali.

katka...

Ano, prave preto, ze ta prijali bez prijimaciek, tak by si mala vediet to, co vyzaduju na prijimackach od tich, co ich robia.

miroslaval

No to nevadi, ze nejdes na externe - ale toto by si mala ovladat uz teraz. To su pre nich zakladne poziadavky. Externisti maju rovnake predmety ako denni.