Nadúvanie

Denulinka

Mna tiez nafukuje teraz je to horsie dokonca ma zacalo kazdy den prehanat a to som chodila na wc raz za 3-4dni.teraz je to katastrofa same krce a bolesti brucha a aj zaludku aj ma natahuje na zvracanie

LMarika

Ja som mala ten isty problem, plynatost po kazdom jedle. Dala som si teda urobit test na potravinove intolerancie, vylucila som zo stravy vsetko, na co mi vysli intolerancie a odvtedy mam pokoj. Potravinovymi intoleranciami trpi 45 percent dospeleho europskeho obyvatelstva, co su uz odhalene pripady, okrem toho sa ale predpoklada, ze ich je ovela viac, teda mnoho neodhalenych. Potravinovymi alergiami trpia asi 3 percenta dospelych ludi. O intolerancii hovorime, ak nemame v tele dostatok enzymu, ktory je zodpovedny za travenie urcitej konkrentej potraviny. Na tuto potravinu mame potom intoleranciu. Ak ju ale konzumujeme aj nadalej, bez toho, ze by sme o tej intolerancii vedeli, stavame sa intolerantnymi aj na dalsie a dalsie potraviny. Potraviny, na ktore sme intolerantni, potom na nas posobia ako jed. Sposobuju plynatost, hnacky, bolesti hlavy spojene s vracanim, celkovu unavu a nedostatok energie a mnoho dalsich problemov... Chce to dva testy na intolerancie. Jeden velky - odber krvi s 200 potravinami (stoji okolo 400 €, poistovne ho nepreplacaju a neobsahuje laktozu a fruktozu) a druhy mensi na laktozu a fruktozu - dychova skuska.

kráska.

baby mám ten istý problém...no povedané jednoducho " prdím "...ale nemám kŕče ani mi to nesrdí. Na nič som neni alergická, neberiem lieky, jem celkom zdravo a predsa.

je to hrozné, ked sa s niekym rozprávam, alebo mám návštevu a musím zadržať prd. Niekedy mi aj unikne a snažím sa to zamaskovať inými zvukmi / dvere, kľúče, kašeľ a pod /

RNG

Enzymy sa nachadzaju v mnohych surovych jedlach, zialbohu sa znicia zahrianim cez 50-55 stupnov celzia.
Jedla s vysokym obsahom enzymov su cvikla, ananas, papaya a kiwi.
Zialbohu, ludia co maju nedostatok enzymov si ich musia doplnit a na to nestaci len jest menovane surove jedla, odporucam skor vytazky, ci uz pankreatickych zivocisnych enzymov alebo rozne rastlinne, fungalne a bakterialne enzymy v enzymatickych doplnkoch s presne urcenou a znacnou davkou, vyjadrenou v jednotkach ucinnosti

matinka12355

Ahojte. Ja mam skusenosti take, ze som raz robila ocistu tela a mesiac som jedla len zeleninu. Ked som pridala po mesiaci produkty z bielej muky zacalo ma neskutocne nafukovat a vobec to nechcelo prestat. Po mesiaci si asi moje telo zvyklo na bielu muku a nafuvanie prestalo. Teraz sa snazim schudnut a uz dlhsiu dobu jem len zeleninu a ryby. Ale posledne dni som vela cestovala a na vecer som si kupila nejake pecivo alebo podobne a strasne ma zacalo nafukovat priam nekontrolovatelne. Asi mam intoleranciu na lepok. Musim si kupit test v lekarni pretoze nemam odvahu jst s tym na gastro a pchat do seba trubicu ked sa mi to prave potvrdilo ze moje telo lepok neznasa dobre.
Mozno mate podobny problem. Skuste si kupit v lekarni test :)

alekra 007

jednoznačne probiotika a aaloe vera ,ak mate záujem zvite sa ,pracujem ako výživový poradca a tieto doplnky stravy sa dajú zadovážiť.

hanulkova

ale ako zistit, co nam chyba? rng tu vzdy radi enzymi a probiotika. vie niekto poradit konkretne? hlavne take, ktore sa daju zohnat aj na slovensku? co teda robit, aby sme crevnu miklofloru dostali opat do poriadku????

spaceboy

pricin nafukovania moze byt viacero, napriklad zle pozuta strava, nestravene jedlo, nespravne zlozenie enzymov alebo mikroflory. Mohlo by ti pomoct zmenit stravu, jest lahsie jedla, vlakninu, cerealie, na travenie su dobre aj slivky, pomoct ti mozu aj probiotika. Mohla by si si aj vsimat, ci trpis nafukovanim po kazdom jedle, alebo len niecom konkretnom, kedy by mohlo ist o alergiu.