Koleno - diagnoza

Príspevok v téme: Koleno - diagnoza
zuma

dobry den
dnes som bola u obvodnej lekarky. Jedna sa o moje koleno a do karty mi napísala toto:

Obj.genus l.sin. opuch infrapatelárne vľavo, diskretne krepitácie vľavo pri pohyboch, laseg pozit. až pri doťahovaní vľavo

PT Ortopedická ambulancia

noooo, a jediné čo som z tohto porozumela je to, že ma posiela na ortopediu, ale prosím, rozumie sa niekto tomu, čo popísala? pomože mi prosím.
Dakujem

zuma

áno, áno, aj to sa stava, u jedneho ma sestrička hned vyhodila a druhý mal dovolenku,... tak si ešte chvílku počkám

RNG

chrupavky mozu byt poskodene narazom, zapalami, roznymi infekciami atd. Kazde treba adresovat osobitne.
Samozrejme na regeneraciu treba materialy, odporucam zelatinu, huspeniny, dobre hydrolyzovane(povarene) gliky pripadne doplnky ako glukosamin, MSM, hyaluronicka kyselina, na maz CMO, a avokado(2 avokada tyzdenne) no a samozrejme enzymi, ako bromelain, serrapeptaza a ine.

huhu

ja to vidím na nejaký možno na nejaký problém s chrupavkou, teraz na to trpí vela mladých ludí. Teda neviem kolko máte rokov.

lololol

Myslim, ze to infrapatelarne je len urcenie smeru, polohy (napr. vpravo hore, ale neviem aky smer to je) a Laseg je metoda pomenovana po nejakom Lasegovi, ktorou sa nieco skuma.

zuma

lololol dakujem ti, a nevieš prosím ťa čo znamená to laseg a infrapatelárne ? Ale aspon viem,že to hádam nebude také vážne ((-:
dakujem

pomože ešte niekto?

lololol

Tiez do toho este velmi nevidim, ale nebude to az take zle. Pise, ze mas vlavo opuch a jemnucko ti to skripe vlavo pri pohyboch. A ten laseg by mal byt pozitivny stale, nielen pri dotahovani.