Koža po spálení

Príspevok v téme: Koža po spálení
Chaos

Zdravim, pred par dnami som sa poriadne spalil, vsetko sa vracia do normalnu okrem krku, ten sa lupe, na lavom lytku som mal kozu az priliz spalenu a stvrdnutu, uz nie je cervena ale ani sa nesupe no zacali sa mi na urcitom mieste robit orandzovo zlte flaky, bojim sa rakoviny, mam s tym ist k doktorovi? alebo mam par dni pockat kym to nezmizne

gastanko2016

mne pri spálení a šúpaní pokožky pomáha bepanthen care. Pokožku ukľudní a zahojí. Na druhý deň ma to už ani tak neštípe.

Popalena

mne velmi pomohlo aloe
ja som mala ale popaleninu tretieho stupna, najdolszitejsie bolo, aby sa mi tam nedostala infekcia.
potom com pouzivala contratubulex a po rokoch rokoch collagen beuty black.
ale u teba ide asi o nieco ine. kazdopadne vela pi! natieraj sa aspon panthenolom a ak sa to nelepsi radsej vyhladaj lekara!!!

delphia

doma si mozme osetrovat 1. stupen popalenia- teda zacervenanie. pouzivajte pripravky s pantenolom. ale ak je na kozi 2. a vyssi stupen popalenia- teda pluzgiere, odumretie tkaniva a zuholnatenie, vzdy je za potreby vyhladat odbornu pomoc. pluzgiere si neprepichujte. ak je na kozi vacsia popalenina nez je dlan dotycneho, tak hrozi popaleninovy sok. rany nenatierajte nicim, len sterilne prekryte a vyhladajte lekara. rany su totizto vstupnou branou infekcie a infikovana popalenina sa hoji jedine zjazvenim.
robila som na popaleninovom oddeleni a minule som rozpravala s byvalou kolegynou a spominala, ze prijali dievcinu s popaleninami na 70 % tela po opalovani sa cely den. nepodcenujte odporucanie nevystavovat sa slnku od 11. do 15. hod. v ziadnom pripade to varovanie nie je neopodstatnene. nezahravajte sa s vlastnym zdravim

eo

Ahoj Dievcata
Po popalenich : v prvom rade skusajte natierat 2 x denne roztok/jabcny ocot a voda 1:2/
mozete aj popijat cez den .Jablcny ocot je velmi dobry na ph balanciu tela a pokozky.
Poculi ste niekedy o Argan Oleji??To je naozaj velmi uspesny, na regeneraciu pokozky.
AganOlej obsahuje vela omegy a vitaminu E ktore maju hojive a regeneracne vlasnosti

hmmmmmmmmmmm

no kukla som obrazok, tak teraz neviem, je to az moc zltne na pigmentove flaky.a takisto tam vidim nieco ako podrazdene alebo rozskrabnute znamienko?urcite s tym zajdi k lekarovi.

hmmmmmmmmmmm

tie flaky mozu byt pigmentove skvrny.v kazdom pripade ak to bude tmavnut,alebo mokvat alebo nemiznut chod s tym k lekarovi.

alzbee

Chaos, az mas naozaj strach, tak chod zajtra k tvojmu doktorovi a ten ta zrejme posle ku koznemu...oni ti lepsie poradia, nez my:)) lebo ja osobne som take este nevidela...drzim palce:)

Chaos

spalilo ma 2 dni po sebe, mam cudnu kozu pretoze som sa natieral ako kremom na opalovanie tak i panthenolom pocas celeho dna, no musel som byt na slnku takze ma spalovalo 2 dni vkuse

ono to spalenie zmyzlo, flaky sa objavili az teraz

img33.imageshack.us