Farbenie odevov

Príspevok v téme: Farbenie odevov
rita23

ahojte, kupila som si farby na textil, a chcem si zafarbit kabelku z bavlny, a rada by som poskusala zafarbit aj veci, ktore su vysedle uz dlhodobym pranim. Prosimvas, ma niekto s tym skusenosti ako farbit? Ma sa latka, ktora nie je biela ale trebars ruzova alebo zelena najskor odfarbit a az potom zacat s farbenim na tu farbu, ktoru som si kupila v obchode? Docitala som sa, ze po farbeni sa latka ma namocit do vody s octom, je to tak spravne a ak ano, preco? Prosim o rady pri farbeni.

frozen_froz

Ahojte, poradite mi? Mam dlhe biele saty a chcela by som ich zafarbit na svetlomodre. Neviem ani aku farbu pouzit (znacku a ani odtien) a moze sa stat, ze zostanu nepekne flakate? Ako ich spravne zafarbit? Dakujem

basjak

Dobry vecer,
chcela by som poradit..
Zafarbila som si svetlu riflovku tmavomodrou farbou La Nave. Bunda je nadherna, ale po uschnuti sa objavili flaky :( pod pazuchami a aj na ramene. Myslela som, ze su od nej antiperspirantu, ale ked aj na ramene? Neviete mi poradit co s tym? Odfarbit celu bundu alebo len tie flaky? Alebo to skusit rovno zas nafarbit?
Dakujem za rady :)

karolinka122

tak neviem preco, ale ja som farbila sedou a veci mi zostavaju flakate, farbila som blede veci na sedo, farbou Duha podla navodu, pridala trocha soli, vsetko bavlnene, po farbeni v hrnci zostali flaky, ta som dala pracku na 90 stupnov a tiez flaky, koncim uz s farbenim, len to ponici oblecenie...

NinSS15

Neviete mi poradiť mám asi stredne modré riflové kraťasy a chcela by som aby bolo svetlejšie niečo trošku až do biele existuje niečo nato?

lenuška

ahojte, chcem si zafarbiť jednu minusukňu a chcem poradiť.. táto sukňa bola pôvodne tmavomodrá, no keď som ju oprala pustila farbu a ostali tam trochu ružové fľaky....teraz som ju odfarbila úplne, takže je taká bledulinko sivomodrá , len prešívanie ostalo pôvodnej farby, chcem si kúpiť tmavomodrú farbu Dúha v drogérke a znovu ju zafarbiť myslíte , že to chytí dobre? a ako mi to odporúčate farbiť- ručne alebo v práčke? ostane mi zafarbený hrniec alebo nebodaj práčka?

2susan

Ahojte, nevie nahodou niekto ci sa da zafarbit teflonovy obrus? Ten material neprepusta vodu, vobec neviem co by to urobilo ak by som to skusila zafarbit. Dakujem.

jofka

ahojte poradte mi ja som zafarbila nove botasky na ruzovo a chcela by som aby boli zas biele staci odfarbovac alebo mate niejake rady ? dakujem

Jarko123

ked latka nebola este farbena tak ju treba casto miesat a pred farbenim namocit do vody.
Je normalne ze po farbeni po prvy krat to nieje ono vacsinou farbim dva krat. Ale da sa aj na prvy krat pekne zafarbit ale je treba pouzit dvojitu davku tej istej farby a casto miesat.

Asad

Čaute :)

ja mám sýto ružové tričko a chcela by som ho zafarbiť na čierno za studena. Je to 85% bavlna a 10 % polyester. Pôjde to?