hnacka raz za den. potom je klud

chorecrievko

gumkacik, toto je stara tema, ale skus to, co ti radi RNG. alebo na zaciatok si kup aspon tie probiotika a papaj psyllium (neochutene). oboje kupis v lekarni.

gumkacik

Dobrý deň,
Potrebovala by som radu. Už drzhý rok,ale nie sále mávam hnačky.Niekedy viackrát za deň inokedy celý deň pohoda až ráno.Krv a stolica boli v poriadku.Nebolí ma ani žalúdok ani nič pri vyprázdňovaní.Vylúčila som mliečne výrobky a beriem aj probiotiká.V detstve som mala ekzém len sa chcem opýtať,či to nemôže náhodou spolu súvisieť.Za odpoveď ďakujem

S pozdravom Andy

RNG

vacsiny hnaciek sa da zbavit kombinaciou vlaknin(psylium, pektiny) collostra a probiotik.
Odporucam toto:
Lyzica psylia, vysypat do nej 15 kapsul collostra(7 gramov) dobre zamiesat, zaliat vodou a rychle vypit skor nez zhustne. Po dvoch hodinach zobrat silnu probioticku zmes s vodou.
Zopakovat po 8 hodinovych intervaloch.
Obvykle den-dva ten problem vyriesia na dlhsi cas. Probiotika ale treba brat najprv denne(na noc s kuskom jablka) neskor aspon raz za tyzden.

Pod slovom "silne probiotika" myslim zmesy viacerych kultur(5-15 roznych) v kvantitach 3 a viac miliard(billions)na kapsulu. Najlepsie maju az 70 miliard a to v kapsuliach, ktore sa rozpustia az v crevach, takze nie su poskodene zaludocnymi kyselinami(pozri napriklad na -odkaz odstránený-

(Na porovnanie, v crevach normalne osadenie probiotik je 500 az 1000 miliard, takze aj najsilnejsie zmesy sa potrebuju znacne rozmnozit na kolonizaciu. Typicky sa ale cez noc mozu rozmnozit na desatnasobok i viac, na stastie pre nas)

zuzikl

ja som raz hladna inokedy mam plny zaludok neviem cim to je ale asi sa potom zuzka zle stravujeme a mame ztoho hnacku.

evitta

Mirka nie na kazdeho plati jeden vzorec stravovania. Napriklad krvna skupina B velmi dobre znasa mliecne vyrobky.. Okrem toho v jogurte je uz nastiepena kravska bielkovina a v kyslomliecnych vyrobkoch su obsiahnute bifido a ine kultury prospesne pre zdravie. Treba si vsak vybrat kvalitne jogurty, tj. s mnozstvom tuku okolo 3,8 percenta, probiot. kultury a najlepsie biele jogurty s co najnizsim datumom expiracie..

zuzikl

aj ja mavam kazdy den hnacku a teraz v letnom obdobi a inokedy som stym problem nemala prave naopak mala som zapchy,tak zuzka je to asi z tepla hadam nas to casom prejde.