Rec tela, ruky za chrbtom, referat do skoly

Príspevok v téme: Rec tela, ruky za chrbtom, referat do skoly
minni

Robim do skoly referat o reci tela. Problem je, ze som sa zasekla pri geste s rukami. Konkretne s rukami za chrbtom. Nasla som si, ze toto gesto znamena otvorenost, lebo clovek ma vlastne odkryte brucho a hrud. To bolo vo vacsine clankov. Nasla som vsak dalsi clanok, kde sa pise, ze to znamena skryvanie niecoho. Co je potom z toho spravne? Dakujem.

Petuska B

Ruky za chrbtom určite neznamenajú, že človek niečo skrýva, dokonca by som ani netvrdila, že to znamená otvorenosť, otvorenosť znamenajú dlane hore, ruky rozovreté, ale ruky za chrbtom skôr znamenajú nervozitu resp. premýšľanie. Prikláňam sa k lyzicke- nervozitu. Prekrížené ruky sú odstup, bariéra. Nervozita, pretože sa hrám s rukami za chrbtom a nik nevidí čo s nimi robím. Skrývam síce tie ruky, ale neskrývam nič zo seba.

alskjsd

ja som mala tento semester jeden predmet kde sme brali gesta, a pravdupovediac si ani nic nepametam z toho :D ... Ale podla mna moze to byt aj prejavom sebavedomia ako pises, teda ta otvorenost a pod (napr. prednasky vysokoskol.profesora, ktory sa tak prechadza a prednasa) :))) ... ale na druhej strane to moze byt ze nej. clovek nieco skryva, teda napr. medzi kamaratmi :) ....