horúčka, chrípka? Pomoc!

mirka 23

Fatima, Peter ti radil velmi dobre. Ja sa takto liečim, ak niečo. Každych 15 minut 1g vit. C denne aj 15g. Ja mam osvedčené práškove C. A tie hnačky môžu byť z tých vzššich dávok vit. C. To že ty maš teraz hnačky, je vedlajšie. Inak, ja by som take veci nikdy neriešila ATB. PO tomto Cečku si zdrava za 1 deň. A najlepšie je to robiť ešte na začiatku choroby, aby tá neprepukla.

karioll

ked beries antibiotika a vratila sa ti horucka,tak bud mas male davky,alebo sa nejedna o bakterialnu infekciu.ak mas virusovu a ta prerastie do bakterialnej,ako napr.mas chripku a z nej sa vytvori zapal pluc,ktory sa lieci antibiotikami,tak ti uz nezaberu

fatima 1

ďakujem vám všetkým za rady...PetoT ja mám už hnačku 2. deň...to asi z toho, že beriam antibiotiká a sirup na kašel a jem menej, tak je to ťažké na žalúdok...možno...a tú horúčku dnes raz mám raz nemám je taká kolísavá...

jajkafr

Mňa pred pár rokmi vyliečil ocko tak, že mi dal do horúceho čaju domácu slivovicu 52%, med to som vypila a ležala som v posteli na druhý deň mi nič nebolo. A to sa ja z ochorenia dostávam strašne ťažko.
Tiež pomáhajú tie rôzne horúce nápoje ako už bolo spomenuté Paralen Hot drink, Teraflu... ale treba to piť dlhšie.

Peto T

Vitamín C, veľa. Aj 3000mg každé 2 hodiny, prípadne aj viac, kým nezačne pohyb v črevách alebo mierne redšia stolica. Potom znížiť dávky, ale nie oveľa. Treba sa stále držať tesne pod hranicou hnačky.

Treba použiť taký prípravok, ktorý neobsahuje umelé príchute, farbivá, apod, a NIE sú vhodné prípravky s postupným uvoľňovaním.

Užíva sa najlepšie s jedlom. Treba veľa piť.

Volá sa to tolerančná megaskorbická liečba a nie je vhodná pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi, a deficite G6PD. Vitamín C zvyšuje účinnosť inzulínu a znižuje účinnosť antikoagulantov. Nesmie sa sprudka začínať u onkologických ochorení, len postupne zvyšovať dávky počas dní, lebo nárazová vysoká dávka vitamínu C by mohla zničiť veľkú časť nádoru a spôsobiť septický šok.

Táto liečba sa považuje za experimentálnu, ale môže byť veľmi účinná, najmä pri vírusových chorobách.