Menštruácia raz za pol roka

Príspevok v téme: Menštruácia raz za pol roka
Badiana

Mám 23 rokov a menštráciu som nikdy nemala pravidelnú, ak by som chcela musela by som stále brať antikoncepciu, ale tú som musela vysadiť kvôli zlým pečeňovým výsledkom. Bojím sa, že nebudem môcť mať deti a neviem čo mám robiť. Moja gynekologička to snáď ani nieje doktorka.
Som zúfala:-((

Kýčera

Kvasinky a ani nijaká iná pliaga sa nepodieľajú na tom, že nemáš menzes. Ide len o to, či to chceš zmeniť alebo Ti tento stav momentálne vyhovuje. Ak to zmeniť chceš a určite po gynekologickej stránke si o.k., tak Ti pomôže vyšetrenie u dobrého endokrinológa, kt. zistí príčinu a začne daný stav riešiť.

siminky

ja mam menštruaciu do roka max 2 krat neberiem žiadne HAK a nic take nemam ziadne problemy bola som u gynekologa ze vraj vsetko poriadku len mam vela kvasinky (batkerie) v sebe mohlo by to byt aj od toho? dakujeem :)

Kostra

pomoze ti len dobry gynekolog, to znamena taky, ktory ti urobi hormonalny profil, dokladne ta vysetri, pripadne ta posle na endokrinologiu a najde pricinu, preco nemas menzes. Urcite sa vyhni takemu, ktory ti strci do ruky predpis na hormonalnu antikoncepciu, pretoze ta problem neriesi, iba odsuva na neskor, kedy uz moze byt naozaj neskoro riesit chybajucu menstruaciu. Bohuzial, toho dobreho, co ta hned nenapcha antikoncepciou, musis hladat ako ihlu v kope sena, pretoze drviva vacsina "lieci" vsetky nepravidelnosti cyklu hormonalnou antikoncepciou.

Pomoc

Dobry vecer..chcem sa opytat.mam 16 rokov a menstruaciu som nikdy nemala pravidelnu ale aspon som ju mala mala raz za 2 3 mesiace..ale uz asi rok aj viac..ju mam len raz mozno za pol roka.a to iba jednorazuvu..prosim aj viete poradit.napiste..

mirka 23

presne, napiš Ivke, ja som mala prvý Yam od nej aj Matersku kašičku, ta bola tiež OK. No ak si s tým nič nerobila, tak nečudo, že dva roky si tam kde si. Ja som sa spamätala asi tak po roku, a po pol roka bolo všetko OK.

neva

Napíš e-mail Ivke 1, tá Ti určite zozenie čo treba.
Nájdeš ju v rôznych príspevkoch, len treba trošku pozrieť.

mirka 23

baby, tolko tem tu o tom bolo... a stale ešte je.
PO vysadení HAK je normalne, že menštruacia nepride aj pol roka. Na upravenie hormonov je dobrý Yam alebo aj Pupalka, Dong Quai, Damiana.