Bude to fungovať?

Príspevok v téme: Bude to fungovať?
neries

Zdravím, mám 16 rokov a povedal som si že budem chudnúť, lebo to bolo otrasné... už som schudol cca 10 kg lebo som vážil 97 a teraz mám 87. Schudol som to tak, že jem ráno, desiata - väčšinou ovocie a obed... potom už nič len doplňujem vápnik šumivý kôli kostiam čo musím.... a samozrejme chodím behávať každý deň a aj cvičím kliky a brušáky...
No chcem sa spýtať či takýto spôsob bude fungovať aj naďalej, pretože tých 10 kg som schudol pomerne rýchlo týmto spôsobom asi za mesiac aj niečo, ale teraz sa mi zdá ako by som sa zastavil na tých 87 a nie a nie chudnúť ďalej... myslíte si že to pôjde ďalej po čase ale pomalšie ako doteraz? alebo to proste už nebude fungovať?

neries

Strejdo prepáč, ale podľa mňa si **** nechcem povedať čo...
Keď prídem o 17-tej domov zo školy a potom sa musím učiť aj do ôsmej a pritom stíhať veci ako SOČ, referáty, a neviem čo všetko ešte možné, tak aj keby som ako chcel tak by som behať ísť nemohol, lebo proste by na to nebol čas. V daždi chodím behať ale chodiť behať po tme? Ty si nahlavu padnutý všakže? Kebyže bývam v meste kde je osvetlený každý meter tak v pohode, ako za bieleho dňa.. ale bývam na dedine kde je osvetlenia na bode 0, takže by som chcel vidieť teba ako by si behal po tme a niekde si rozbil hubu...
Nezakladal som absolútne túto tému nadarmo, pretože som sa priučil a začal som aj desiatovať a aj večerať, takže prposím ťa keď chceš niečo písať tak to aspoň čítaj. K tebe som skončil a keď nechceš napísať dačo rozumné tak mi sem prosím ťa ani nepíš, lebo potíš samé kraviny.

ellie: a však nezastavilo by sa to tak isto aj keby som si dával väčšiu večeru?
Pri každom štýle jedenia by sa to potom zastavilo, lebo telo by si zvyklo na ten rytmus jedenia nie?

ellie

kysla kapusta je zufalo malo jedla od 14.00.. mozno teraz ti ide to chudnutie, ale pockaj, vsak ono sa to zastavi a uz to nepojde, telo sa nastavi na urcity rezim a dalej ta nepusti.. a okrem toho sa ti moze stat, ze pridu zachvaty prejedania.. bolo tu plno rad co na veceru, tak sa skus inspirovat, mas este mlady organizmus, tak mu dopraj vyzivu..

Strejdo

No a co, ked prides domov o 16tej, alebo 17 tej? To je iba vyhovorka!!!, ze potom sa uz nic neda robit. ved behat mozes aj po tme. Keby si to bral vazne na 100 percent, tak by ti nevadilo behat ani po dazdi a k tomu by bola aj tma. Zbytocne si zakladal tuto temu, ved mas svoje pravidla, ktore nechces menit. Si mal zalozit iba temu- Pomaha kapusta k chudnutiu? Kamarat, pohodlny si. Moja posledna rada pre teba, ked prides domov zo skoly, daj si kapustu, sadni pred telku a uvidis o mesiac tie vysledky ;))) Vela stastia.

neries

neprečítal som nič zle tu, ale na inej stránke som si prečítal, že pokiaľ chcem vydržať behať dlhšie trate, tak by sa nemalo jesť cca tie tri hodiny pred tým, ako sa rozhodnem vôbec ísť behať. A myslím, že je to naozaj pravda, lebo som vydržal takto behať oveľa dlhšie.
Načasovať si to teraz viem, keďže mám prázdniny, ale bojím sa, že nebudem môcť takto presne dodržovať počas školy, ale čoho sa bojím ešte viac je, že počas školy nebudem môcť behať ako behávam teraz, pretože domov budem chodiť cca o 16 alebo o 17 a to už sa potom niečo veľmi ťažko stíha.
Myslím si že nejesť tri hodiny pred spaním je už také dosť overené, takže pri tomto asi ostanem.

Nikto mi tu však ešte neodpovedal na tú kyslú kapustu ....
Začal som sa stravovať raňajky, desiata, obed a na večeru už iba tú kapustu a musím povedať ďalšie kilo je dolu... :)

Strejdo

nooo ved jasne, ze to by bolo v poriadku. Aj keby jedol o osmeja isiel spat o desiatej by bolo v poriadku. Inac spanok, ako tu uz niekto spominal je tiez velmi dolezity a ten najdolezitejsi je medzi 22:00 az 24:00, co vacsina ludi porusuje.

ellie

strejdo inak ja som nepisala, ze tri hodiny pred behom nejest, on si to asi len zle precital.. a ma 16 rokov, takze ma prazdniny, tak si to mozno vie tak naplanovat.. a podla mna keby sa naje aj o tej osmej vecer povedzme a isiel by spat o jedenastej, bolo by to v poriadku.. ale to je moj nazor..

Strejdo

Ale on sa pytal na to kolko moze jest pred behom. To znamena od toho, co chces zjest. Povedal by som, ze hodinu pred behom by si uz nemal jest a nie tri hodiny, lebo to je velmi dlha doba, potom budes hladny pocas behu a to nieje dobre, lebo nebudes vladat. Ale zas nieze zjes rezen so zemiakovym salatom, nieco lahke, napriklad chlieb z maslom a nejaky lekvar, med, alebo nieco podobne. K tomu si mozes dat caj, mlieko radsej pred cvicenim nepi.
Nikto tu pisal aj o zelenom caji. Ano je velmi zdravy, ale odvodnuje, preto musis o to viac zvysit prijem tekutin.
Co sa tyka toho casovania stravy, ty si od rana do vecera doma, ze si to tak presne mozes dovolit nacasovat??? Je to hlupost, takto casovat, proste zakladne pravidlo je, aby si nebol nikdy hladny.
3 hodiny pred spanim nejest??? A to ma ist spat hladny? Tiez by to malo byt hodinu a nie tri.
Dalsia vec. Preco by nemohol jest tuniaka na ranajky? Ved tuniak je lahky a zasyti. Ja si ho davam pravidelne pred pretekami. O osmej sa naranajkujem, o desiatej startujem a vsetko je v poriadku.

ellie

neries, nie 3 hodiny pred behom ale 3 hodiny pred spanim.. tak si to skus cele posunut - ranajky o 8.00, desiata o 10.00, obed o 13.00, povedzme o nejakej 15.00 si daj nieco mensie ako olovrant a o 17.00 mozes ist behat.. a potom neskor po behu mozes este kludne vecerat, aj ako pisal kosmos, ma pravdu..
a inak aka je tvoja vyska a momentalna vaha? a kolko chces schudnut?

neries

ozaj ešte ma tak napadlo... kedy by som si mal dať olovrant ak o 8 mám raňajky o 11 mám desiatu o 14 obed a 17 idem behať a čítal som tu niekde že tri hodiny pred behom by sa jesť nemalo... tak časovo mi to potom nejako nevychádza

neries

s tými sardinkami to skúsim ďakujem za radu... ešte ma tak napadlo, môj otec schudol tak že si dával kyslú kapustu.. myslíte že by som si ju mohol dávať ako večeru? poprípade aj niečo z nej na raňajky a podobne?