Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá

Príspevok v téme: Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
kristina64

Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.

majka423

podla mna AdamKrt si tu z toho len robi srandu a vobec neprezentuje svoj skutocny nazor :D

navyse, mam taky isty problem.. on popri vyske aj zaraba ja nie, sme spolu uz pol roka a za poslednych mesiacov ma nepozval ani na caj..na obed to aníi za nic.. predtym mu nevadilo ked som za neho platila ja ale to som hned stopla hoci mi to bolo dost neprijemne, ale ked sa neda, musi sa to riesit.. a zboznujem ked odo mna prosika aj posledne peniaze na listok na bus :D

milli11

"Ono to tak zvacsa byva,ze dobre baby pochytaju "hajzlikov" a vychcane zenske si pochytaju zas tych fajn chlapov dobrakov."
Uplna pravda, stale sa s tym stretavam.

AdamKrt

miba:

to sa zase neda povedat takto vseobecne, ze preto zarabas menej, lebo si zena. Robil som tiez rovnaku pracu v jednej firme napr. co kolega a on mal podstatne viac. A zase iny jeho kolega mal podstatne viac nez on. Je to o tom, ako sa dohodnes.

Otazka ponuky a dopytu. Ked niekoho velmi chcu, tak ho zaplatia. Mozes pytat viac a ked prestrelis, tak je tiez zle. Dalsia vec, kto je koho kamarat, ake su vztahy na pracovisku, atd.

To, ze mas VS, je iste plus. Lenze, ak ju ma druhy, alebo keby ju aj nemal a ma vysledky, ci je sikovnejsi, neodvrava, lepsie si robi robotu atd. Ano, kazdy to vnima subjektivne a ceni si svoju pracu. Ale sef, ci majitel sa na to diva inac. Nic Ti nebrani pytat si viac, alebo najst si inu, lepsie platenu pracu. Preto aj vo vacsine firiem mavaju klauzulku v pracovnej zmluve, ze nesmies hovorit o plate, aby si potom nejaky zamestnanec nenarokoval, ze on ma menej.

miba

Ja som mala doteraz smolu na takych partnerov,ktori ma skor "vyuzivali".Rychlo zistili,ze som dobrak od kosti atd a uz to frcalo (niekedy lutujem,ako som bola doma vychovavana,k akym hodnotam moralnym atd vedena,ze keby som aj chcela byt obrazne povedane "svina" tak mi to proste neda a mam prirodzene zabrany).A potom,ked sa to vo vztahu uz dalej nedalo z mojej strany viac znasat-lebo som sa citila v takomto vztahu zle,kde len prevazne ja som stale davala,robila prve aj posledne pre vztah a dotycneho a nedostavalo sa mi spat ani minimum ocakavaneho,tak potom boli dotycni prekvapeni pri slove a rozhodnuti o rozchode,lebo im bolo super a mysleli si,ze maju ten najlepsi vztah na svete po vsetkych strankach.Ano-oni ho mali ale ja nie,mali ho,ale vlastne na moj ukor.A vysielane varovne signaly,komunikaciu akoby dovtedy prehliadali a brali na lahku vahu.Neviem,zrejme je chyba vo mne a ako som bola doma vychovana,len skoda,ze nemam stastie na partnera takeho,ktory je ako ja.Ono to tak zvacsa byva,ze dobre baby pochytaju "hajzlikov" a vychcane zenske si pochytaju zas tych fajn chlapov dobrakov

No a k tomu plateniu fifty fifty.Ono je problem v celej nasej spolocnosti,kde stale pretrvavaju enormne rozdiely v prijmoch muzov a zien.Mam VS-vzdelanie,zodpovednu pracu-ale muz na tej istej pozicii zaraba enormne viac.Tieto rozdiely su predsa aj preukazatelne,uz aj EU apeluje na to,aby sa tieto rozdiely v prijmoch co sa pohlavi tyka vyrovnavali,ale kym to bude aj na SK,tak zrejme uz pojdem aj do dochodku))
V pripadoch,ked mate takeho fifty fifty priatela a partnera,je dobre si dopredu uvedomit,ako to bude,ak este aj zena ostane doma bez dovtedajsieho prijmu-na materskej,lebo vyzit z materskej aj s dietatom..tak vtedy je to uz vazne zle,obzvlast,ak partner aj vtedy preferuje pol na pol ci fifty fifty.Ale ono sa to nie vzdy da,vsetko ma svoje specifika a zdovodnenia,ale tam si to musia uvedomit vsetcia pritomni a zainteresovani

Uz len najst niekoho ako som ja ale v muzskom prevedeni))
majte fajn den,bay

AdamKrt

smutna00:

skus urobit nieco ine. Chod napr. na nejaku brigadu, zarabaj a za vsetko, co zarobis mu kup jeden velky, poriadny, hodnotny darcek. Potom mu povedz, ze si robila X tyzdnov, ci mesiac a to len preto, aby si za celu vyplatu mu mohla kupit darcek. Ak mu toto neda moralnu facku, tak potom uz neviem co.... :)

Ak je aspon trosku normalny, tak by ho to malo zacat poriadne skriet a mal by sa nad tym zamysliet...

ellada33

smutna, usmej sa..
predstav si, ze toto sem napisala tvoja kamaratka. asi by si jej vedela poradit.
pozri si tuto diskusiu (prispevky o vareni pre 10 ludi za 3euro prelet :-)..) a diskusiu k teme magdy36, vola sa Je lakomy alebo setrny?
urcite najdes odpovede na svoje otazky

smutna00

Ja mám priateľa čo zarába, a dá sa povedať dosť dobre, býva u rodičov, čiže väčšinu penazí má len pre seba, nemá žiadne stále výdavky, a ja zatiaľ nerobím...ale ked niekde ideme, väčšinu všetko platíme na polovičku, vstupné a také veci si platím ja všetko sama, nikdy sa nestane,že ma sám od seba pozve na večeru alebo tak, a pritom na účte má dosť veľa peňazí,sme chceli ist na dovolenku,len som povedala,že nemam toľko penazí,tak som čakala,že povie,šak ja ti aspon niečo zaplatím (nechcela by som všetko,ale tak aspon niečo),ale to sa teda nestalo,radšej budeme doma...som z toho dosť sklamaná,keď vidím jak počíta každú korunu,ale na iné veci mu neni lúto dať peniaze,mame stále niečo kupuje,alebo do auta,ale na mňa,tak to už nie.

tak

Adam Krt

Kazdy na tomto nasom svete si zasluzi vsetko dobro, lasku, tohoto sveta, vsetko vsetko, co ponuka, ... aj tie moje dve neprajnice, co mi zle robia, ...