Zdravé raňajky a desiata pre školopovinné dieťa

Príspevok v téme: Zdravé raňajky a desiata pre školopovinné dieťa
Bibimama

Dobrý deň,keďže sa už blíži začiatok školského roka,chcela by som sa Vás opýtať,čo dávate deťom na raňajky pred školou a raňajkujú vôbec?Poprosím nejaké typy na stravu,pretože každé ráno musím rozmýšľať,čo dať dcére na raňajky,aby mohla ísť do školy najedená a neprejedená,alebo hladná.A poprosím typy aj na desiatu:) vďaka

Jessi_1111

vlocky@ ja maslo nepoouzivam vobec ! !!! ved je to fuj, samý tuk!! a pribera sa od toho!!! narozdiel od margarínov, margaríny maju mystne kyseliny, omegy a vitamíny !!! :-) POUZIVAJTE MARGARINY ALEBO ICH ASPON STRIEDAJTE S MASLOM!!! Aj ked vam maslo chuti, to ano aj mne najmä to obycajne jednotarske kockové :-)(aj na pomazanie plechu :D:D))

mirka 23

tu je dobrý článok o margarinoch
putujicioblak.webovastranka.cz
Odporučam prečitať, je sila, čo sa v obchode predava. Ak vam naozaj zaleži na tom, čo davate detom papať.

vlocky

ja som len raz dala detom sladkost do skoly a desiatu priniesli domov, tak odvtedy im uz nedavam. myslim, ze ovocie im ten cukor nahradi lepsie. dokonca sme dlho bojovali aj bufetom, lebo spoluziaci si kupovali blbosti, tak aj moje chceli peniaze. raz som vosla rano pred vyucovanim do triedy a ked som zbadal tie decka, ze sa napchavaju na ranajky zemiakovymi lupienkami alebo cokoladami, tak mi z toho bolo zle. nikdy som svojim detom nedala peniaze do bufetu. z domu si stale donesu to, co potrebuju.

vlocky

ja natieram obycajnym maslo, obcas margarinovym, ale fakt len tenko, dokonca povyberam z kazdej dierky na chlebe prebytocne maslo. no ako som nizsie spominala, uz som aj pokvapkala, pecivo olivovym olejom a je to celkom chutne. no netreba ho dat vela, lebo potom je to dost mastne. aha, este obcas aj syrom, ale nie tucnym. dobra je aj avokadova pomazanka, ale kedze ju robim z cesnakom,tak do skoly ju nedavam.

vlocky

tak snazim sa tie margariny pouzivat minimum. myslis, ze obycajne maslo je lepsie? a v com, ak ano? dakujem
este som zabudla napisat, ze k desiate stale pribalim flasu 1/2litra cistej nesladenej vody- ked je teplo a vzime je to caj bez cukru, no prevazuje voda.

mirka 23

Vlocky, na margariny pozor. Treba sa vyhybať tym Ramam a Floram su to nebezpečne veci, čista umela hmota. Ked už, tak fakt radšej to klasicke maslo, ako pišeš natenko.

vlocky

sigurka / kedze som matkou, tak viem, co by deti mali jest, takze neboj, mäsko maju na obed. malokedy im davam sunku do skoly, lebo v triede je teplo a taketo vyrobky podliehaju skaze. no obcas urobim chlebik so sunkou na ranajky. a co sa tyka tej desiaty, ktoru robim uz vecer, tak je to z toho dovodu, ze mam viac casu rano na deti, mozme spolu ranajkovat, porozpravat sa pokojne a nie stat v kuchyni. je to o tom, ako si vies zorganizovat cas a byt co najviac s detmi. a kedze sa sama staram o deti a pracujem, tak mi to viac vyhovuje takto. moja mama nam tiez robila kazde rano desiatu, ale nemusela chodit do zamestnania.

sigurka

vlocky, dufam, ze svojim detom davas pocas dna aj maso, lebo je velmi potrebne na to, aby deti neboli anemicke. Ja by som rozok len so zeleninou nezjedla, mamka mi vzdy davala aj sunku alebo morcacie prsia a samozrejme kvalitny platkovy syr.
mirka23 moja mamka vzdy vstala skoro rano a nachystala mi aj ranajky aj desiatu aj obed, nikdy nie vecer pred tym...A predtym zabehla tie rozky kupit, aby som mala vzdy cerstve pecivo. Az teraz mi doslo, ake obety pre mna podstupovala a takto mi to robievala celu zakladnu a strednu. Ked som bola na vyske, tak mi nosila doma varene obedy...