Antidepresiva a velmi neprijemne pocity

Príspevok v téme: Antidepresiva a velmi neprijemne pocity
Pavelo7

Teraz je to stvrty den, co beriem antidepresiva Alventa 37.5mg s pozvolnym uvolnovanim 1 kapsulu denne (ucinna latka Venlafaxin, patriace do skupiny SNRI). Psychiater mi to predpisal proti miernej uzkosti, velmi obcasnym panickym attackom alebo obcasnej agorafobii. Povedal, ze pociatocne stadium brania lieku moze byt neprijemne ale toto som necakal. Citim sa hrozne, boli ma cela hlava, mam v nej pulzovanie, boli ma sanka, nespal som poriadne uz dva dni mam hrozne navaly tepla a obcas si myslim, ze mi prepne. Skludnujem to Oxazepamom (benzodiazepanin), ktory mi k tomu dal kvoli tymto zlym stavom, ale nechcem to s tym prehanat kvoli zavislosti alebo pripadnemu "abstaku".
Ma niekto s tymto skusenosti? Ako dlho moze trvat zvykanie si na to antidepresivum? Rozmyslam, ze si ho uz ani nedam, pretoze predtym som sa obcas necitil fajn v nejakej situacii ale takto zle mi nebolo.
dik

Cherrycutie56

Pavelo7
Dobrý večer, viem že táto téma tu bola už dosť dávno ale chcem sa opýtať po akom čase Vás prešli tie pocity po vysadení lieku?
Ja som AD brala 2 dni a bolo to strašné tak som ich po telefonáte s lekárkou vysadila. Dneska je to druhý deň čo ich neberiem a stále sa cítim zle .
Je to normalne ? Prosím o odpoveď, začínam byť z toho zúfalá

Marian69

JA UZ CCA 12 ROKOV BERIEM ROZNE AD.MOMENTALNE ALVENTU,DOKONCA MAM BRAT AŽ DÁVKU 225,ALE ZUSTIL SOM,ŽE ČÍM VYSSIU DÁVKU MI LEKARKA DALA,TYM MI BOLO HORSIE NA CELKOVY STAV TELA A ZLE OD ZALUDKA A SOM AKO BEZ ZIVOTA A CITOV.TAK SOM SA ROZHODOL ZNIZIT SI DAVKU NA 37,5 RANO A POTOM 37,5 NA OBED.CITIM SA TROSKU LEPSIE,ALE CAKAM LEKARKU KED SA VRATI Z DOVOLENKY,NECH MI PREDPISE NIECO INE.ALVENTU BERIEM CCA 6 MESIACOV A PRITOM XANAX A STALE ZIADNY UCINOK.

jan11

Ja vam poviem nieco ine. Ja som sa tak dlho citil na prd, ze som si zvykol:) Nemyslim si, ze som masochysta, ale je niekedy zaujimave sledovat to, ako sa "sprava" moja psychika. Lieky neberiem ziadne, tiez by som mal brat alventu plus dalsie dva lieky:) Pol roka som bez nich a nie je nemozne to zvladnut aj bez liekov. Ja si vravim, ze namyslat si, ze clovek je stredobod vesmiru je len sebaklam nasho mozgu:) Majte sa.

amanda23

ja som mala to iste ako 43, az ked som vysadzala, bola som na polke tablety, zacala som sa konecne usmmievat a citit vobec nieco. ja som tiez bola z toho ako robot bez emocii, napr. milujem masaze a ja som tam uz ani nechodila, lebo ziadne prijemne pocity, zimomriavky, akoby masirovali kus kamena..Mozno by mu prospelo ponizit davku, urcite to ma z tych liekov, to je vlastne ich robota, utlmit vzruchy v tele - cize aj emocie ci uz zle alebo dobre...Ale pri mucivych stavoch ako je tazka depresia, casta panika a neschopnost fungovat to zasa asi je najlepsia volba ako utlmit utrpenie.

43

moja skusenost s uživanim AD. ja som začala uživat AD spolu s lexaurinim ,aby som tak nevnimala to zhoršenie stavu na začiatku,nemusite sa bat tie lieky su navykove po dlhodom uživani nie pri uživani jeden,dva mesiace.ja som ich uživala cca 2 týždne.
AD mi na začiatku pomohli prekonat hroznu uzkost a depresiu,panicke ataky.za to som im bola nemsierne vďačna,ale čim som ich dlhšie brala ,tym som mala pocit,že mi je uplne všetko jedno,bola som uplne otupena.nie že som nemavala už pocity uzkosti a paniky ale ani žiadne ine city som si nejako neuvedomovala.
takže to ,že tvoj partner nič neciti,tak trochu može suvisiet aj s tymi AD.myslim,si že by mal navstevovat psychoterapeuta a niečo s tym robit.určite nechce takto žit stale.
ja som kvoli tymto nepocitom AD prestala uživat.skusim radsej terapie .na lieky je vždy možnost vratit sa,ale s nimi sa nedaju potom riešit problemy.ja som už ani nevedela presne čoma trapi,bolo mi fakt všetko ako keby jedno-:)

bengli2

Priateľ sa lieči Alventou 150 denne už asi 6r.No po 3r vzťahu s ním som prišla na to,že neni v jeho citoch a správaní sa ku mne niečo v poriadku a on to aj priznal teraz.Predstavte si,že mi povedal,že nič necíti,ani ku mne.Vraj od kedy berie tie lieky,city kt.kedy si bol schopný prejavovať,dnes už nieje schopný cítiť.Nepovedal to svojmu psychiatr.kt.mu to predpísal,lebo si myslel,že sa to zmení vo vzťahu ku mne,no zázrak sa nestal.Je možné,že tieto lieky majú aj takýto účinok?Máte s tým niekto skúsenosti?Či je to osobné a týka sa to jednotlivca a vlastne by to skôr bolo tak,že proste si môj priateľ nahováral niečo čo ku mne,len ku mne nieje schopný cítiť a klamal ma?Budem vďačná aj za pohľad pacienta,či odborníka.

danty

Alventa je dobry liek ale ma dost neziaducich ucinkov ale to predje len je to strasne prvy alebo viac tyzdnov ja ju beriem uz pomaly 3 mesiac nejake dobre ucinky prisli ale nie je to este 100% musim vyzdrat zvycajne alventa sa berie 4,6 mesiacov na uplny efekt ale neziaduce ucinky su hrozne ale nesu ziovtu ohrozujuce ale neprijemne :D Proste treba verit tym liekom a bude to fajne zo zaciatku ti moze zhorsovat tvoj stav ale je to iba docasne DRZIM palce.....

Pavelo7

Tak som bol vcera za lekarom, povedal som mu, ze sa trocha bojim tych liekov a skusim sa s tymi mojimi problemami popasovat nejako sam, pripadne ak by sa mi to zdalo nemozne, mozem ich zacat uzivat znova.