Recepty na podporu tvorby materského mlieka?

alicazazrak

Baby uzivate nejake doplnky na tvorbu materskeho mlieka? Tiez by sa mi zislo nejak trosku podporit, dakujeeem

lianka22

Ja by som skúsila častejšie odsávanie, keď budú prsné žľazy častejšie vyprázdňované ich produkcia mlieka by sa mala zvýšiť a prispôsobiť potrebám bábätka. Plus možno aj tie rôzne rady čo tu píšu nižšie spolu s tým Gravimilkom. Lebo aj malinká bude porebovať papať častejšie ako len 2 krát do dňa. Za skúšku nič nedáš. Želám skoré uzdravenie princeznej.

Selka26

Ahoj ..citam tuna vase komentare.a neviem kazda ma ine skusenosti s tvorbou mlieka.Ja akyrat odsajem 2-3krat za den .lebo neman doma dieta .hned po narodeni ho vzali do nemocnice mako problemy s crevami.tak ju za dva tyzdne dva krat museli operovat.a teraz ma aj spraveny vyvod...momentalne je 3tyzden v nemocnici .a ja asi aj stracam to mlieko asi aj preto ze len 2krat do dna odsavam...ale vobec sa mi prsia neplnua tak preto ani viac krat do dna neodsavam...prosim poradte mi..co mam robit..lebo chcem ju kojit...po prichode domov

zofifina

Ja som poskúšala naozaj veľa babských receptov a iných rád. Ale najlepšie za mňa vyšla tiež melta, vinea a Gravilmilk od Sunaru. Ten som spolu s plienkami a inými potrebami objednávala z feedo.sk za dobré ceny.

Lialucka

Ja som dostala dobré odporúčania na ten Gravimilk a namiesto bezkofeinovej kávy som pila meltu. Mala som to na striedačku. A drobca som kojila skoro do 2 rokov.

Drakana

Ja som si varila zapražené polievky, pila som Vineu, od Sunaru som pila Gravimilk, čaje na podporu mieka z lekarne, jedla som ľahkú stravu, žiadne korenené a nafukujúce jedlá.

medinka

ahoj, skus navstivit stranku www.mamila.sk kt zdruzuje mamicky a laktacne poradkyne, kt su v tejto oblasti skusene. je tam kvalitne forum, kde ti ohladne dojcenia poradia naozaj profesionalne :) podielaju sa na tom aj doktori :)

kata26988

no,baby, ak by boli podporne pripravky na prd, dojcit by som prestala po 3mesiacoch, odporucam Gravimilk vanilkovy z lekarne, caje pre dojciace matky(striedat), konzumaciu rasce a kopru,tvarohu,zdrava strava, vitaminy a samozrejme ZIADEN STRES, KLUD A ROZVAHU AJ KED STE UNAVENE NA SMRT,PRIKLADAT,ODSTRIEKAVAT a PIT PIT PIT. Vdaka tomuto som potiahla dalsie 3mesiace. Nerozumiem zenam, ktore maju mliecko a su lenive alebo sebecke ho svojmu dietatku poskytnut. Je to to najdolezitejsie v zaciatku ich zivota. Ja som natrapila i s ranami, zapalami a nelutujem jedinej minuty.

maminkarisko

ja uz kojim 5 mesiac,obcas si dam cierne pivo,vacsinou Vineu alebo biele hrozno a mliecka je dost,malicky mi spinka skoro celu noc..Dost dolezite je nebit v strese vtedy je aj babatko nervne,city ze mamicka je nervozna..Drzim palce a dufam ze aj ja budem co najdlhsie kojit :)

narija

Ja som tiez porodila o mesiac skor a nemohla som kojit lebo mi malicku tiez davali len 1´x za den, neskor vobec lebo mala zltacku a bola velmi spava. Ale ja som si odstriekavala mlieko kazde 3 hodiny den-noc bez milosti. Najskor toho bolo malo ledva ledva, trvalo to aj hodinu kym som nieco vytiahla. Ale postupne sa to zvysovalo a ked som odchadzala z porodnice po 3 tyzdnoch tak aj bez kojenia som dokazala vytiahnut 140 ml z kazdeho prsnika.... ale bolo to fakt psycho a naozaj velmi narocne fyzicky lebo som mala budik a nemilosrdne som to dodrziavala. Stalo to za to. Po odchode z nemocnice sa iba kojime, uz neodstriekavam ale viem ako na to keby nahodou bolo mliecka malo. Proste odsavat odsavat odsavat...to je moja rada.