Plastove okna alebo eurookna?

Príspevok v téme: Plastove okna alebo eurookna?
alzbee

Ahojte. Chcem sa spytat na vas nazor, ze ktore okna by ste si vybrali-plastove, ci eurookna? Viem, ze plastove okna zrejme vydrzia dlhsie, nez eurookna, taktiez su aj lacnejsie, ale zase (mozno blba otazka)-nevznikaju kvoli tomu plesne na stenach v byte? proste, ze byt "nedycha"...kdezto eurookna (tie sa mi aj viac pacia:)) predsalen su drahsie, asi aj kratsie vydrzia, kedze su z dreva, ale nie su lepsie v tom, ze byt aspon dycha? Dakujem:)

kubaso

Celkom dobrý článok, ale toto si podľa mňa aj tak každý rozhodne podľa svojho vkusu, každý materiál má niečo…hlavne by o tom ale nemala rozhodovať cena…ja som vzal od vekry drevené pretože sa nám funkčne viac hodia na barák, aj keď by nás plastové vyšli lepšie. Chce to hlavne vedieť čo od okien chcete…

sunnygirll

Ahoj, ja by som rozhodne šla do plastových okien. Tu www.inoutic.sk je pekne popísané prečo sú plastové okná lepšie ako drevené a tu domadoma.sk sú pekne popísané výhody a nevýhody rôznych druhov materiálov. Ale je to asi dosť o vkuse.

danko23

Plastové okná sú podľa mňa dobrou variantou, sú lacnejšie, a pokiaľ si človek postráži čo mu firma ponúka za materiál a potom montáž, tak sa potom neni čoho báť. Sám ich mám taktiež od Vekry a nemám sa na čo sťažovať. Síce je teraz veľa bojov proti plastu, ale podľa mňa to tak určite neplatí u okien, ktoré vydržia napríklad aj 20 rokov a pochybujem že by ich potom išiel niekto vyhodiť do mora…

Mreakaerm

Inštalácia okien je určite doležitá ale podľa mňa neni dobré okná vyberať na základe ceny…ja som si u vekry žiadal plastové i drevené a rozdiel ceny nebol zas tak vysoký, a s tým že drevené sú podľa mňa o niečo kvalitnejšie než plastové tak som si radšej priplatil, už len kvoli tomu že plastové okná úplne kazia vzhľad domu podľa mňa.

M_H81

Ja som si teda kúpil plastové okná a určite toho neľutujem. Podľa mňa sú rovnako kvalitné ako napríklad drevené, alebo možno len o trošku menej. U mňa rozhodovala hlavne cena a tým že plastové okná sú o niečo lacnejšie ako drevené, som mal jasno. Podľa mňa je dôležité je že sa robotníkom z vekry podarilo je dobre nainštalovať, a že nejaký ten piatok nebudem mať s oknami starosti.

Lukuk

Ja som určite pre eurookná, podľa mňa vydrží viac a sú viac kvalitné. Nechal som si ich urobiť pred pol rokom od vekry, a zatiaľ som žiadnu údržbu nerobil. Je pravda že za okná som si trochu priplatil, ale za kvalitu sa musí platiť.

Bosa

Za mňa vedie teda určite drevo, plastové okná už sú out, a má ich každý. Hlavne sa drevenými oknami je to skoro ako na chate v prírode.

valaczek

Mě osobně se hodně líbí hliníková okna. Ale ty jsou dost drahá. Pak bych asi volil plastová okna www.okna-hned.cz. Podle mě vydrží s těmi hliníkovými nejdéle. S dřevěnými asi bude více práce.

Pavol667

Rozhodne kvôli plastovým oknám nevznikajú plesne, my máme od vekra okna už druhý rok sú plastové a nie je žiadny problém, plesne sú skôr problém vlhkosti v byte/dome. Pri dnešných technikách už drevené okná nedýchajú, takže to je s plastovými rovnaké, len tie plastové okná vydržia dlhšie a nie je o ne žiadna starosť a sú lacnejšie.