Taliancina alebo spanielcina

JulkaN

Taliančina je síce krásna vec, ale španielčina je podľa mňa ľahšia. Stačí nejaký dobrý audio kurz ako napríklad od Speaking Friends: www.speakingfriends.com
Raz dva sa dá dosiahnuť jednoduchá konverzačná úroveň. A potom už len hurá na dovolenku! :)

tina172

Ja som študovala na výške taliančinu. Španielčina je ľahšia, ale tieto dva jazyky sú si dosť podobné. Ja som si vybrala taliančinu, lebo veľa cestujem po Taliansku, ale španielčina sa používa vo svete viac.

milovnicka sp

Rozhodne spanielcina - ovela vacsie vyuzitie a bohatsi jazyk! Taliancina je tiez krasna, ako aj (podla mna) vsetky latinske jazyky, ale spanielcina je skratka the best! Hlavne netreba stracat cas vahanim a zacat sa ucit - ci uz spaninu alebo taliancinu :-)
No a ked sa nahodou rozhodnete pre spaninu - kludne sa ozvite na moj mail!

kacu.katka

Doporučuji studium španělštiny přímo ve Španělsku a to kokrétně v Alicante v jazykové škole Juan Sebastian Elcano.

vevericka

ked sa chcete ucit nejaky jazyk lacno a online..staci si najst kamarata z daneho statu a pisat, pisat, pisat..velmi srdecni su luda z juznej am. ak chcete spanielcinu..nie je to sice spisovna spanielska,maju par odchylok, ale na dorouzmienie sa aj v samotnom spanielsku vam to staci.:)

Kate :)

Ja sa tiez rozhodujem. O tyzden idem na dovolenku na Tenerife, tam by som mohla chytit nieco z tej spanielciny.. :-)A ano, pravdaze sirsie vyuzitie.
However, taliencina ma laka hlavne kvoli tomu, ze milujem opery a venujem sa hudbe a predsa len bude lepsi zazitok sledovat operu ako taku a necumiet hore na titulky :P Hudobna terminologia je tiez z talianciny a velmi pekne mi zneju.

Mozno ked sa vratim z dovolenky budem vediet co sa mi paci viac :)

poipoi

Podla vsetkych vyskumov odborbikov, co som citala, tak spanielcina je najlahsi jazyk na svete. Ja som mala na vyber medzi taliancinou a spanielcinou a vybrala som si taliancinu. Vzdy sa mi velmi pacila, je uzasne zvucna.