Extremne dlhy a bolestivy porod

bellinka

misulka

porod je uzasna vec pokial naozaj nemas ziadne komplikacie , ja som nechcela rodit cisarskym ani za svet som hucala lekarovi do hlavy ze ja chcem prirodzeny porod stale, a mala som ho a trval vdakabohu cca4 hod a maly bol hned vonku jak som zatlacila , a to sa bal lekar ze mi neprejde cez panvu kedze som chuducka jak tintitko...keby mali vsetky zeny taky porod ako ja :))) ja by som nemala problem rodit kazdy rok , ziadny problem , nadherny pocit :)))

kukuk_

Ahoj, moj porod trval 38 hodin, z toho som tlacila 1.5 hodiny. Posledne hodiny mi pocuvali babatko takym prenosnym dopplerovym pristrojom, a ozvy boli ok, tak tomu nechali volny priebeh. Babatko som porodila normalne a bolo cule a zdrave. Ale musim podotknut, ze som nerodila v klasickej leziacej polohe, ale mohla som si vybrat lubovolnu polohu, tak som rodila po stojacky. Dlhe porody su normalne, hlavne u prvorodiciek. Ale odkedy chodime rodit do nemocnic, lekari ich zvyknu urychlovat oxytocinom, takze uz ich tolko nevidat.

delphia

suhlas s bobo.

zial, aj porody podliehaju modnym trendom. v sucasnosti rodit sekciou je in. mamicky si casto neuvedomuju rizika operacneho vykonu a anestezie....

bobo...

Cisársky rez nie je na objednávku ako v reštaurácii ked si ideš vybrať jedlo.Je to zákrok/operácia/musí byť na to dôvod aby to spravili.Rozumný lekár len tak z ničoho nič nespraví cisársky.Ked porodíš normálne budeš mať bolesti no to prejde,po operácii tiež nie je to nejaká slasť sa zotaviť.My máme známu/lekárku/ktorá už robila nespočetných operácii gynekologických aj cisársky,stále tvrdí bez dôvodu si žiadať cisársky je blbosť.Pri cisárskom su aj isté riziká,takisto ako pri iných zásahoch do organizmu.

misULKA

ahojte chcem sa opytat ci ej ten porod naozaj taky bolestivy?a ci si nemozem vybrat sama ci chcem rodit normalne alebo cisarskym rezom?

titi...

Nebude chýbať.Aspon mne nechýbalo.Nemohla som absolvovať kurz,mala som ležať,no stačilo mi ako doktorka mi hovorila čo mám robiť.Takže treba veľmi veľmi počuvať aj posluchať a ide to.

tigrica

Bublik mne to velmi pomohlo, hlavne pri prvych kontrakciach, potom som uz mala take bolesti, ze som nemohla dychat tak ako ma to naucili na profylaxii, ale aspon som sa snazila.. Tam nas ucili aj o kojeni, je to dobre...

bublik

tak ja budem disciplinovana. dufam. ale nechodila som na ziadnu predporodnu pripravu, myslite ze mi to bude chybat?

tigrica

No ja som tlacila len a len vtedy ked mi lekar kazal, aj som chodila na profylaxiu, tak som vedela ze tlacit sa moze len vtedy ked je krcok spotrebovany, no napriek tomu sa mi krcok potrhal a zvonka som bola riadne nastrihnuta :((