Zdrave stravovanie..ako zacat?

Príspevok v téme: Zdrave stravovanie..ako zacat?
tinkiwinky

ahojte... tak som si povedala ze by som aj ja konecne mohla jest zdravo, zdravsie.... mozno by som sa zbavila aj tych hnusnych vyrazok :)
len problem bol pri pohlade do nasej chladnicky, vlastne nic zdrave v nej dokopy ani nebolo :D takze ani neviem kde mam zacat...
ci by ste nieco neporadili mne ale aj ostatnym ktori by mali zaujem, ze ako nahradzate tie klasicke potraviny.
Take, ze ovocie zelenina, ved jasne , to je klasika... to snad netreba pripominat... ale neda sa cely den zit len z toho
daakujem za kazdu radu
a inak, ziadne diéty prosim :)

ikka7

Dobrý deň,

mohla by som Vás poprosiť o pomoc pri písaní mojej diplomovej práci. Pomoc spočíva vo vyplnení dotazníka, ktorý nájdete na nasledujúcom odkaze:
docs.google.com

Ďakujem za ochotu a odpovede:)

S pozdravom

Andrea Kúdelková

AminaA

Predtým, než sa dáte na zdravú stravu by bolo dobré získať čo najviac informácii. Ja som si vyskúšala vegetariánsku aj makrobiotickú stravu. Najviac mi vyhovuje však surová strava. Na začiatok odporúčam si prečítať rôzne články napríklad na vitarian.sk, je tam kade čo popísané o zdraví a aj strave alebo potom rôzne knihy. Mne v začiatkoch pomohla napr. Victoria Boutenko ,,Zelená pre život“ alebo ,,12 krokov k surovej strave“.

simka111

Super stránka na ktorej nájdete informácie o správnom a zdravom stravovaní je -odkaz odstránený-
Veľa ľudí ju už asi pozná, ale možno som niekomu ukázala niečo nove :)

karioll

ovocie moc nie(vela cukru),zelenina,kuracie prsia,orechy(po stipkach)kvalitne oleje,dostatok vody,celozrnne potraviny,acido mlieko a bifidus jogurty.kvalitne hovadzie maso

poliewoocka

Tak pridam nejake moje tipy:) kazdy den za cajovu lyzicku oleja z tekvicovych semiacok, aspon jedno jablko, pravidelne zeleninka, ovocie-to je jasne... za lyzicu maku-veela vapnika:) aj sezamu.. ovsene vlocky, kvalitne jogurty, pravidelny pohyb, cista voda..
v sezone si sama chodim na bylinky-najma na praslicku, materinu dusku, rebricek...a z toho si varim cajiky:)
oleje pouzivam tiez-najma do salatov-mazola, olej z podzemnice olejnej, sezamovy olej, olej z hroznovych jadierok. Obcas si dam do salatu aj balsamico..co take este? Ani neviem, ak by si mala nejake otazky, kludne sa popytaj:))

tinkiwinky

stark :)
ja nehovorim o diete, kuk nazov temy
ale napriklad, o nahradeni nejakych potravin inym jedlo
ale jem vsetko fakt, aj ovocie a zeleninu, s tou to mozno aj prehanam
skor son narazala na to, ze si pouzivate nieco ine namiesto tych klasickych masiel, tukov a tak

stark

ahoj tinkiwinky,neviem ako sa chceš stravovať bez klasických potravín.Človek ako všežravec potrebuje aj živočíšnu aj rastlinnú stravu.Ide len o jej kvalitu a zloženie.V odkaye od karioll je to presne vystihnuté. Najdi magazín Nová línia ,tam sa jednoznačne píše o tom, ako škodia diéty, v ktorých sú vynechávané niektoré zložky stravy..-odkaz odstránený-

ranicka

ja zacinam ranajkami - ovsene vlocky s bielym jogurtom, ovocim a do toho pridam akekolvek orechy. na desiatu mam ovocie. obed je väcsinou kuracie mäsko so zeleninovym salatom. dnes na obed mam napr. dusenu zeleninu s tarhonou. na veceru je to nejaky syr(nie tucny) so zeleninou. no snazim sa kazdy den mat pestry jedalnicek hlavne kvoli detom. ja si kazdy den pisem, co sme jedli, nie preto, zeby som sa nudila, ale kvoli tomu, aby sme mali zo vsetkeho pocas tyzdna. tak nevznikne situacia, ze mame kazdy druhy den to iste.

i-v-a

ja by som sa chcela spytat, co robit preto, aby sa clovek citil fit pocas dna. napriklad, ja mam aj ranne smeny a to vstavanie ma niekedy polozi skoro na lopatky. co pit, jest, co robit, aby som bola nadalej pocas dna v dobrej nalade, citila som sa super a plna zivota?
nejde urcite len o psychicky stav.dakujem