MAMOGRAFIA - výsledky - postrach pre ženu

Príspevok v téme: MAMOGRAFIA - výsledky - postrach pre ženu
velmo_smutna

Ahojte!
Mamografické vyšetrenie prsníkov je nebolestivé vyšetrenie - je však nepríjemné a nepríjemné je aj čakanie na výsledky. Lekár, ak sú vysledky dobré pošle ich vašemu gynekologovi, ak zlé zavolá vás k onkológovi. Presne to sa stalo aj v prípade mojej maminy.
Neviem aké sú výsledky, ale mám veľký strach, že to nebude nič dobré. Bojím sa, že bude mať karcinóm.
Existuje aj iná možnosť prečo ju lekár - onkológ, ktorý jej robil mamografiu volá späť ako to, že jej oznámi túto hroznú správu?

velmo_smutna

Nikdy by som si nebola pomyslela, že to čakanie je také STRAŠNE. Človek myslí na všeličo.
Dúfam, že to nebude nič zlé.

koralina

Ahoj, no u mna, mam 23 rokov, bola som na sone, Cakala som tam pokym vybavili dalsich neviem kolko zien, v kabinke-polonahá...POtom mi spravila sono, poslali ma von, za chvilu ohlasili a hovori, ze nasli sme vam tam nieco, s tymto chodte gynekologovi a k nam potom na kontrolu, no skoro ma prekotilo, az mi slzy vybehli, nastastie je to nejaka cysta skor benigneho charakteru. Drzim aj ja palce, nemusi to byt hned najhorsie.

NAĎA14

No jasne že slzy budú to by si musela byť veľmi necitlivý človek.No a ak sa niečo nedajbože nájde mysli na to že to bude len nezhubné.U mna to bolo horšie ale všetko sa dá zvládnuť.Ťahám už piaty rok po operácii.Dúfam,že po návšteve lekára sa ozveš s dobrými správami.

velmo_smutna

NAĎA14, vďaka, za podporu... Som rada, že chápeš moje obavy... Ak to príde do najhoršieho a mama mi povie, že sa niečo našlo.. neviem ako mám reagovať. Bojím sa, že sa rozplačem.. no dá sa aj inak?

NAĎA14

Ja chodím do NOU v Blave.Viem že tam sledujú ženy s malinkými hrčkami,ktoré nemusia operovať,a chodia na sono každý rok.Ja viem že sú to nervy ale stres ti nepomôže.Treba myslieť optimisticky a keby sa náhodou niečo potvrdilo všetko sa dá zvládnuť/vlastná skúsenosť/.

velmo_smutna

no u nás ma na starosti mamografiu priamo onkológ a keďže je tam veľmi veľa žien, tak ak sú výsledky v pohode, tak sa tam už netreba chodiť, ak nie zavolajú... a zavolali :o(((
Je mi z toho až zle....

NAĎA14

Neviem ako ste sa dostali k ongológovi.Ale ked posiela onkológ na mamografiu tak potom treba ísť k nemu s výsledkom tak ako chodíte k obvodnému.

titi...

Ja som bola pred dvoma rokmi,ked mi to spravili musela som čakať dosť na chodbe.Potom vyšli,ledva som čakala či ma pošlu aj na sono alebo môžem domov.Naštastie mi povedali všetko je v norme.Papier mi dali,mám to zobrať svojej gynekologičke.Takže tam neposielali výsledky.Možno odvtedy sa to zmenilo.Neviem.Nabuduce mám termín až v januári.Dufam nič vážne tam nebude.Na prevencii som bola v juli,gynekol.mi nenašla nič,no stále sa môže niečo prihodiť.Netreba dopredu myslieť na najhoršie.

velmo_smutna

no mojej mame povedal, že ak bude všetko v poriadku, tak to pošle gynekológovi. a ak sa niečo bude diať, tak ju zavolá.
Som z toho úplne nešťastná.. neviem čo mám robiť.. už som si aj poplakala.. Najhoršie je, že vidím, že aj mama je úplne nervózna... :o(((((

vesela

ja som bola tiez na tom vysetreni a tiez ma volal lekar, ktory mi robil mamografiu, no oznamil mi, ze je vsetko v poriadku. ja prvykrat pocujem, ze vysledky posiela gynekologovi.