Potrebujem radu

jajkafr

annamarii
mne sa to stalo pred dvoma rokmi mala som také blbé obdobie najprv zápal vaječníkov ešte som nedobrala antibiotiká už som dostala zápal priedušiek nasadili mi ďalšie 2 krabičky antibiotík a nakoniec aby mi nebolo ľúto po dobratí týchto dvoch krabičiek mi nasadila lekárka dalšie 2 krabičky iných antibiotík na preliečenie akejsi baktérie. Na antibiotikách som bola vkuse asi 2 mesiace samozrejme sa to muselo niekde odraziť. Dostala som veľmi silnú mykózu odvtedy ku každým antibiotikám beriem vždy aj probiotiká či to zaberá aj proti mykózam neviem, ale určite to ochráni aspoň tráviacu sústavu.

annamarii

jajkafr dik,aj ja si myslim.u svojho gyn som bola pred mesiacov,a som uplne zdrava.len mam teraz zapal celustneho klbu tak beriem velmi silne antibiotika.a niekde som citala ze porusuju crevnu floru a z toho su mykozy.tak sa mam na co tesit.sakra.este raz dik

jajkafr

annamarii
môže ísť o začínajúcu mykózu, ktorá mohla vzniknúť z antibiotík. Lieky určite nevysadzuj, kúp si Canesten a skús natierať ak to neprejde zájdi ku gynekologičke.

annamarii

surne potrebujem pomoc.opuchli mi pysky,ale len na jednej strane.dost to boli,a je to neprijemne.neviete niekto ci to nahodou nemoze byt od antibiotik,ktore pouzivam,su dost silne.viem ze som sa neudrela,nemam tam ani ziadnu vyrazku.zacalo to dnes naobed.dik

ojka

nie každý výtok z pošvy predstavuje infekciu,taký výtoku by mal byť ale nesvrbivý,číry,sklovito priehľadný, niekedy slabo „mliečne” zakalený a nezapácha.Nie je sprevádzaný bolesťami pri pohlavnom styku,zvýšenou telesnou teplotou,potiažami pri močení alebo pobolievaním v oblasti podbruška.
Od poslednej prehliadky sa mohlo toho ale vela zmenit, tak radšej sa chod uistit, že je všetko v poriadku,ak si si niečím neistá (:
no a zopar rád ako prevencia:
- treba používať na intímnu hygienu prípravky len na to určené. Teda tie, ktoré majú nížšie pH-mierne kyslé
- treba pooužívať spodnú bielizeň,kt. je vyrobená z prírodného materiálu,napr.bavlna. Nevhodné je používanie tanga-nohavičiek (;
-treba nosiť voľné vzdušné ošatenie.Najlepšie je nosenie sukní cez leto.A nevhodné je nosenie tesných džínsov.
-bolo by dobre aj obmedziť nadmerný jednorázový príjem cukrov čiže sladkostí alebo bieleho pečiva.To platí najmä čo sa tyka kvasinkovitých infekcií.
- zachovávať partnerskú vernosť (;
no a nakoniec treba papať strav,kt. obsahuje množstvo živých Lactobacillov!Napr.jogurty so živou kultúrou,zakysané mlieko,kefír. (:

asi

za pol roka sa mohlo toho vela zmenit, podla mna si "chytila" nejaku pošvovu infekciu, chod s tym radšej za lekarom .