ako si najst kamosku na novej skole?

Príspevok v téme: ako si najst kamosku na novej skole?
tinuska101

Ahojte, chcem sa s vami podelit o moj problem ktory spočiva v tom, ze v novej skole si neviem najst kamaratku. povedala som to aj mame len ta mi hovorila ze ked som tam len 4den tak nejde vsetko naraz, ze musim pockat. ale ked ja neviem mne to je velmu luto. a aj si tam rozumiem s nejakymi babamy lenze to si len povieme ako sa mame a take blbosti. myslite ze casom tam najdem tu pravu kamaratku, a ako mam k nej prehovorit? ja som skor taky tichy tip baby...ak niekto mal tiez taky problem tak za ako dlho?

day

tina,
normalne sa spravaj, snaž sa cítiť v pohode, neočakávaj nič, nemysli na to a uvidíš, že sa kamaratka objaví, ked to veľmi chceš. Tiež som mala podobné pocity a a vseličo sa udialo , až ku koncu 1.roč. sme sa spriatelili nečakane. U teba to môže byť aj skor...nechaj to vlľne plynuť.
Ked máš chuť, zapíjaj sa, tak ako ti tu radia.

polinka

tinuska... normalne sa zaclen do debaty, baby su neni sproste pochopia ze sa chces zapojit...prijmu ta uplne v pohode...normalne tam dojdi

ALLISSON

Lina

Fúúúha tak to ti nezávidím na taký kolektív naraziť fakt smola.Alebo,druhá možnosť je tá ,že na dobrý kolektív naraziť je vzácnosť,to je tiež možné:).To si musela do školy chodiť s "veľkou" chuťou a nadšením:)A ani sa Ti nečudujem:)Tak držím prsty nech je to na výške lepšie.(a isto bude):)

Lina007

ALLISSON: :-)) nemysli si ale , že som nejaká socka :D ja kamarátov mám, ale mimo školy. :)) sú to pekné priateľstvá s ľuďmi, ktorých poznám dlhšie /ešte pred Sš sme sa spoznali/... ja som nemala pocit, žeo niečo prichádzam, len som sa nestretávala so spolužiakmi so SŠ, lebo nebolo o čom...

Lina007

ALLISSON: necítim Allison, som nesmierne rada, že som odtiaľ vypadla, a pevne verím, že na VŠ to bude lepšie.
vieš , totiž u nás na SŠ nemal nikto nikoho za kamaráta. Boli to všetko nechutné povrchné vzťahy, každý každého ohováral, robili sa nechutné podrazy, s dievčatami sa dalo baviť akurát tak o sexe a o tom, ktorú kde ako kedy kto pretiahol...

mala som tam jednu kamošku, s ktorou sa trocha dalo prvé tri roky, ale potom si nejak začala namýšľať a komandovať celú triedu. nikto ju nemal rád. a sorry, ešte som mala jednu, ktorá je blbá jak táčky a jediné čo ju zaujíma sú prachy. ešte že má toľkých okolo seba čo si ju vydržiavajú.

takže, fakt mi neni ľúto, že v takom "kolektíve" som nemala kamošku. jedine ma mrzí, že som nechodila na inú strednú školu. možno by tam nebolo toľko sebeckých a materialisticky založených ľudí...

ALLISSON

lina

A necítiš,že si o niečo prišla??Veď to obdobie strednej školy má svoje čaro a prežiť to bez kamarátov,tak to si neviem predstaviť.

Tinuska ako ti radila amika ..zapájaj sa do debát,buď aktívna .Hlavne sa začlen do kolektívu a tie ozajstné kamarátstva sa utvoria časom:)

amika

tinuska skus takto,ze ked budes s babami trebars cez prestavku,tak skus najprv nacuvat,ze o com sa bavia a ty sa pridaj,mozno tam bude nejaka tema,ku ktorej budes mat co povedat,ale najlepsie si s niekym pokecas ak najdete spolocne temy ako napriklad spolocne konicky,trebars hudba,tanec,sport,ale znamenia hehe to mna bavi taka tema,pytam sa kazdeho "ake si znamenie?"
a potom to rozoberame...najlepsie zapadnes ak budes dobra posluchacka,ked budes aj humorna a budes sa zaujimat o "kamosky" tym,ze sa ich budes sem tam na nieco pytat a davat im najavo,ze ta to ozaj zaujima,chapes cica? alebo rozoberajte chalanov,ved to robime vsetky ;-)