Otuzovanie

Príspevok v téme: Otuzovanie
silvaa

Ahojte..rada by som vyskusala otuzovanie. Hlavne preto, lebo si chcem posilnit imunitu. Cchem sa spytat na vase skusenosti a chcem sa spytat ci mi to pomôže aj proti tomu aby mi nebola stale zima. Aj teraz sa pocasie ochladilo a mna hned boli hrdlo a je mi strasna zima hoci som riadne oblecena.

borat

Ahoj chcem ti naprv povedať že ak by si sa chcela otužovať mala by si sa najprv poradiť so svojím lekárom ja som to neurobil veď načo nič mi nieje akurát ak máš niečo so srdcom tak sa ho nato spýtaj atď. Keď sa ideš prvý krát otužovať tak daj si takú vodu ktorá nebude teplá ale ani zasa veľmi studená. Otužuj sa v nej 2-3 minúty a to ráno a aj večer. Z osobnej skúsenosti ráno to má lepší účinok lebo tá zimná voda ťa preberie sa v tedy ráno vstaneš teplá s postele a riadne ťa to schladí xD. Pýtala si sa že či aj otužovaním môžeš dosiahnúť to že ti nebude stále zima. Ano dá sa to dosiahnúť lebo stálym otužovaním si zlepšuješ svoju termoreguláciu a to tak že keď je zima tak sa vaše pory zavrú a zima do nich neprenikne a v lete zasa naopak budú pory otvorené a lepšie budete znášať letné horúčavy. No a ešte k tomu hrdlu začnite piť studenšie nápoje a tým si vaše hrdlo na tú zimu zvykne. A ešte k tej sprche aspoň týždeň si zvykajte na chladnosť vody a o ďalší týždeň si dajte ešte studenšiu až dojdete k tej najzimnejšiej, možno sa vám teraz robia zimomriavky ale je to len vec zvyku a odbúrava to aj stres a je to veĺmi zdravé ale mnoho ľudí to robiť nechce lebo neznáša zimu. Popri otužovaní je dobré mať aj nejaký šport ja osobne denne bicyklujem ale môžte aj plávanie, tenis a ďalšie športy a v zime zasa je veľmi dobré lyžovanie atď. Ak by ste mali ešte nejaké otázky- ktokoľvek kľudne mi napíšte na môj e-mail hammel@post.sk

0vecka

no nemyslim si ze je celkom ok ked ma niekto pri 2C rozopnutu bundu a kratke tricko (skor mi to pride ako taky silny placebo efekt :) )

jjjjzuizjhjz

no ja musím povedať že utužovanie je veľmi zdravá vec a samozrejme posobí aj na termoreguláciu to znamená že horúčavy budete znášať ľahko pretože vaše pory budú otvorené a v zime naopak budú zavrené a tím sa stáva to že zima len tak do tela lahko neprenikto a to sa dá získat otuzovaním.Ja osobne sa otužujem je to super hlavne ráno ked vstanem tak ma to prebudí. S otužovaním treba začínať opatrne najskor si nedávajte teplú ale takú v ktorej pocitujete vačší chlad a to robte kazdodenne ráno a večer a tak si zvyknete na ten chlad a mozete postupovat dalej na nizsiu teplotu vody až sa dostanete k tej najzimnejšej posilnuje to aj volu ani mne sa zo začiatku z rána nechcelo ísť do takej zimy ja si dávam na ráno už najchladnešiu aká z nášho kuhútika ide xD.Treba sa otuzovat od noh a potom ruky a nakoniec hrud a chrbát hlavu si tiež možte umývat zimnov vodou dosiahnete tím to že v zime nebude vám zima na hlavu takže nemusíte používať čiapky.Otužovať sa nemôžu ludia so srdcovo-cievnymi chorobami.To sú moje osobné skúsenosti. Radšej začnite hned nech na budúcu zimu sa môžete hrdo chválit že nieste až tak nababušená oblečením.Ja osobne v týchto teplotách 2-5 stupnov mám na sebe kratke tričko a bundu ktorá je rozopnutá a je mi teplo zatial čo iný už aj majú šály atd.Prajem vela štastia.

karolinaa8

aj ja by som rada vyskusala, som na tom rovnako.Stale mi je zima. Vzdy chodim teplo oblecena aj napriek tomu prechladnem.