Chlamydie IgG Pneumo

Príspevok v téme: Chlamydie IgG Pneumo
michal111

Dobrý deň. Bol mi robený krvný test na chlamýdie.Pri teste na Chlamydie Pneumoniae bol súhrnný nález takýto: Chlamýdie Pneumoniae IgM-Negat, Chlamýdie IgG Pneumo.-Pozit. Viete mi povedať aký je v tom rozdiel? Prečo je jedno negatívne, druhé pozitívne? Pokial viem, ide o plúcnu formu chlamýdie. Môže byť aj toto príčinou častých zvýšených teplôt, častých zápalov horných aj dolných dýchacích ciest? Za odpoveď Vám veľmi ďakujem.

miskaL

Dobry den, chcem sa spytat viac o nasledkoch pri tom ked su potvrdene chlamydie pneumoniae, ja som mala vysoke hodnoty Igg. doktor mi povedal ze to mam na cely zivot a pravidelne musim chodit na kontroly.. teraz mam nasedene antibiotika Klacid na 3 tyzdne.. co bude nasledovat..? ake mozu byt dalsie stadia? pripadne do akej mieri som nebezpecna pre okolie-napr mam malu 3r. neter. alebo ci mozem nejak predchadzat zlemu vyvoju? je mozne sa chlam. uplne zbavit?
vopred dakujem

farmaceutka1

IgM sa zvysuje pri akutnej infekcii, IgG je pozitivne v pripade, ze v minulosti bola infekcia chlamydiami prekonana. Cize v tvojom pripade si v minulosti prekonal infekciu plucnymi chlamydiami, ale v sucasnosti nemas akutnu infekciu.