abstinujúci manžel

Príspevok v téme: abstinujúci manžel
nestastnaaa

Tak chcem sa Vás spytať ženy,ktorých muži prestali s alkoholom...viem,že asi Vás tu veľa takých nebude,ale ak by sa predsa nejaká našla...tak ako sa správali Vaši muži,keď začali abstinovať?s tým mojim sa to nedá vydržať,síce nepije len nejaké 3 týždne...(dôvodom sú automaty)...síce prestal piť už asi po x-tý krát,viem,že mu to nevydrží...ale je hrozný,stále na mňa kričí,nič sa mu nepáči,zvozí ma za úplne všetko,čo spravím...celý víkend leží len na gauči pri telke a ja lietam okolo domácnosti a detí a aj tak "nič" nerobím,len si válam pi....hocikedy vybuchne a ja ani neviem prečo,nabliaka na mňa,na dcéru...syn je jeho miláčik,tak ten má pokoj...je horší,ako keď pil,ani neviem,čo je vlastne lepšie u neho,či piť,alebo nie...to sú abstinenčné príznaky?...minule som to už nevydržala a pýtam sa ho,že čím ho tak rozčulujem,lebo fakt neviem...a on že "svojou drbnutosťou"...

demetermaco1

čaute všetci hoci viem že alkoholik ostane vždy len alkoholikom ak o to sám nechce a stým sa nič nespravý to hovorím z vlastnej skúsenosti, setra trpí už 3O rokov a je to stále to isté ked je dobre tak je veľká láskja a ked sa pije tak je le k...a a s...a a to je do okola pri každem pijackom období jedna atá istá pesnička a,že ho nechá a potom nič a tak dookokla a tie bitky ani nehovorím ,. oan ho sama nechce nechať a ostatný v tom neurobia nič lebo oni sa udobria a ostatný sú zlý a tak to ide do okola. a liečenie? nemá význam pre toho kto to nechce alebo si to sám v hlave nedá do poriadku a neuvedomí si ako ubližuje ostatným.to je môj názor a nikomu ho nevnucujem,ja na jej mieste by som ho nechal hned prvú noc pom sobáši ked ju chcel byť. drží všewtkým palce a veľa šťastia to budete potrebovať.

ivana4837

nestastnaaa,

ty si mu nikdy nepovedala,aby sa neopovážil takto s tebou baviť,ak áno čo ti na to odpovedal.Už si niekedy rozmýšľala ukončiť definitívne tento úplne nefungujúci vzťah???Moja mama ho ukončila po 7rokoch manželstva a dodnes ju mrzí,že to neurobila oveľa skôr,ušetrila by si zbytočné nadávky a ubližovanie.Môj otec 100x prestal a opäť začal piť a ver mi,že najviac sme trpeli my deti!!!

Niekto povie,že treba za každú cenu udržať rodinu,hlavne kvôli deťom,ale ak niečo nefunguje deti trpia oveľa viac a to vravím z vlasnej skúsenosti!!!

Neuraz sa,ale podľa mňa tvoj partner je arogantný človek,ktorý pozerá len na seba...je pravda,že je chorý no snažil by sa pre Vás ako rodinu z toho dostať a mal by byť rád,že si ostala po jeho boku,nie ešte ti aj sprosto nadávať!!!

SAMA MUSÍŠ VEDIEŤ AKÝ ŽIVOT CHCEŠ PRE SEBA A SVOJE DETI!!!

(môj muž by mi do drbnutých nadával len raz...a tie reči,že sedíš len na p...prepáč,ale potom akú úroveň má ako muž a jeho úcta voči tebe nie je ŽIADNA!!!)

karate

Ak dovolíte, vyjadrím svoj názor. Možno Vám nepomôžem i keď by som rada. Jednoznačne ide o abstinenčné príznaky. Žiaľ, závislosti akéhokoľvek druhu ovplyvňujú naše konanie veľmi silno a často si to neuvedomujeme. V našej spoločnosti je zakorenené myslenie, že žena je "slúžka" a muž "zarába". Mnohokrát je to s tým zarábaním ale úplne naopak, nakoľko muž minie všetky "svoje" peniaze a odoberá tie cudzie. V konečnom dôsledku môže byť vlastne rád, že sa o neho niekto stará a postará. Lenže mu to nesmiete povedať, pretože v živote neprizná a ani nezvládne pokoru. ON je predsa ten dominantný - a je vlastne úplne jedno, či pije, hrá automaty alebo má napríklad milenky. Vždy je to len a len o ŇOM a jeho potrebách. Hovorím samozrejme o tomto type mužov, aby som ich všetkých nedala do jedného vreca.
Neuvádzate vek Vašich detí, ale predpokladám, že nie sú úplne maličké. Je dôležité akú máte Vy u nich podporu - hlavne u syna - a či Vám už môžu nejakým spôsobom pomôcť problém riešiť.
Ja osobne som skôr dynamickejší typ a rozhodne by som mužovi nedovolila, aby som mnou zametal. U mňa platí pravidlo "len raz". Nechcem tým povedať, že netolerujem žiadne bežné nedostatky a chyby, ale napr. keby ma manžel udrel, doma absolútne nič nepomohol alebo čokoľvek iné, pre vzájomný vzťah a chod domácnosti dôležité.
Váš manžel s najväčšou pravdepodobnosťou naozaj nevydrží abstinovať. Ale osobne si myslím, že pokiaľ si on sám neuvedomuje negatívny vplyv na finančný a zároveň aj jeho zdravotný stav (a koniec-koncov aj Váš), nič s tým neurobíte. Ale rozhodne horšia varianta závislosti je hrať automaty, hlavne po finančnej stránke.
A pokiaľ Vašu prácu doma nijako rerešpektuje a len sedí, tak si jednoducho sadnite k nemu. Keď budete hladná, tak uvarte sebe a deťom a jeho nechajte, nech si sám ráči niečo nachystať - pán nezávislý. Veď keď má po Vás kričať, keď niečo urobíte, tak je to potom vlastne jedno. Tak nech si aspoň kričí s akým-takým dôvodom. Druhá vec je, či má násilnícke sklony. To už by samozrejme malo iný možný dopad.
A nepýtajte sa ho, čím ho rozčulujete. Vy to totiž nie ste. On je nervózny len sám zo seba, z nedostatku alkoholu - uráža všetkých okolo seba a najlepšie je urážať ženy, nie? A je to súčasne najľahšie a v tom je pes zakopaný. Ste pre neho slabý súper a tak sa cíti silný. Musíte ukázať, že sa ho nebojíte a že máte tie isté práva v domácnosti a on tie isté povinnosti.
Prajem Vám veľa energie do rozhodného jednania a konečnej nápravy Vášho vzťahu. Naozaj Vám držím palce. A verte mi, máte veľkú silu! Len si musíte vážiť samú sema.

alzbee

Moj otec, ked prestal (dobrovolne) po 15tich rokoch pit a siel sa dat aj liecit-chodil na sedenia, to zvladal celkom dobre. Pisal si popritom dennik, uplne sa vyhybal krcmam...ale ako to uz byva, tak jedna zavislot vystrieda druhu. Zacal hrat na automatoch a rodine spravil vyse milionovy dlh, kedze zacal donemoty brat pozicky, aby vedel jednak hrat a jednak splacat kamosom to, co im dlzil. A ked uz bola situacia prenho neunosna, tak sa so vsetkym priznal mame...mama i napriek vsetkemu s nim ostala a teraz je otec uz 3.rok v zahranici, aby svoje dlhy pomalicky splacal. Obdivujem moju mamu, ze s otcom ostala, lebo este aj ja sama som jej vravela, ze nech sa rozvedie s nim. Lebo podla mna si velmi velke a tazke bremeno na seba vzala:(( kazdopadne, som si ista, ze keby moj otec kedysi nepil, tak by to bol uzasny otec. Jemu nerobilo problem navarit, prebalit nas, ist s nami na vychadzku, ale zialbohu, ten alkohol mu bol potom prednejsi nez rodina. Nestastna-prajem ti velmi vela sil..viem, ze to mas zrejme tazke, aj tvoje deti a preto podla mna uvaz, ci ti to stoji zato (nie zit, ale) prezivat po boku alkoholika a zrejme aj nadejneho gamblera, ked vies, ze zrejme sa opat vrati do starych kolaji...pokial on nebude naozaj chciet s tym prestat a vyhladat aj odbornu pomoc, tak zbytocne budes verit, ze s tym sekne...aj otec mal take stavy-snazil sa tyzden nepit a potom tahal 2tyzdnovu snuru v chlastacke...Drzte sa!